Отговори
# 30
  • Мнения: 4 275
Здравейте момичета ... и аз имам бърз въпрос, за който не ми се пуска цяла тема ...
Значи ... с милото решихме да си направим кренвиршки(закуските, които продават в баничарниците) ...
Та криво ляво ... след много чудене и маене (за формата на "лентичките, с които се "облича" кренвирша), стигнахме до фурната ...  Mr. Green
И сложих аз тавата най-отдолу и като ме подхвана гаджето: "Ама защо най-отдолу?". Идеята била тавата да е някъде по средата, за да се опекат равномерно от всякъде кифличките. Аз винаги си слагам тавата долу и по някое време си я местя по-горе, за да се изпекат отгоре ... Заплаших го, че ще пускам тема във Форума с питането  Mr. Green ... Та кажете, моля ... кой е прав?  Laughing

# 31
# 32
  • Мнения: 22 867
....Заплаших го, че ще пускам тема във Форума с питането  Mr. Green ... Та кажете, моля ... кой е прав?  Laughing

Развесели ме!  bouquet Аз ги пека най-отдолу на фурната, чудесно си се изпичат навсякъде. Надявам се, че ще ги хапнете сладко-сладко! Grinning

# 33
  • Мнения: 4 275
labrex, благодаря за отговора!  Heart Eyes В резултат на съвместната ни работа се получиха едни .. хм ... доста смешни кренвиршки ...  Joy едни тънички, хрупкави ... голям смях падна като ги извадихме от фурната. Всяко изглеждаше по различен начин  Laughing И имаме закуска за седмица напред  Mr. Green

Хубава вечер!   bouquet

Забравих да кажа, че темата е много полезна  Hug

# 34
  • Мнения: 1 258


Чушки? В капамата - категорично - не! Аз дори и не слагам нито лук, копър,кимион и цвекло. Така и не разбирам тези хора, които слагат цвекло в зелето.....Може би защото аз го обичам натурално, без да е червено и пр.

Да, да...винаги се получава капамата...то просто няма друг начин!

Аз не обичам лук и цвекло така че определено ще ги пропусна.А си помислих за чушки защото обожавам във всякакъв вид,но щом няма начин ще си ги ям отделно Blush

# 35
  • Мнения: 5 001
Хоп и аз при вас с поредния въпрос.Как се прави капама.днес гледах 10-те най...и класацията беше за българската кухня.Говориха за капама и ми се дояде (не че ще ям днес де Blush) но искам да си направя утре  Party
У нас в капамата обичаме да има пилешко(горен бут),свинско шарено месо,суров суджук,зелеви сърми с кълцано месо и ориз(ужасно вкусно става,ако в плънката се сложи и месото на 1 пушено пилешко бутче-накълцано).
Месото е поръсено с черен и червен пипер,сърмите са завити.
Накълцвам кисело зеле,поръсвам ги с черен и червен пипер и хубаво го обърквам.
После на дъното слагам зеле,отгоре редя ред месо,ред зеле.Слагам 2-3 дафинови  листа помежду.Сърмите ги слагам някъде по средата на гювеча....Отгоре завършвам със зеле.Мазнината е олио(понякога слагам и малко свинска мас за вкус),наливам малко вода и пъхам във фурната(първо на силно докато заври и после на 150 градуса)

# 36
  • Мнения: 2 018
Мама Е, истинска закваска (Lactobacillus bulgaricus) ли имаш?

Сериозно питам, ако някой знае от къде мога да си купя истинска закваска, да ми каже  Hug
Да не е под формата на кисело мляко. Гледала съм филм по ТВ-то -  като прах е, в едни найлонови пликове.


Зълва ми си беше купила някъде от интернет-точно такава, на прах, беше в пликче. Обаче не знам от къде точно беше. Трябва да я питам.

Да, моля! Питай я.  Hug

# 37
  • Мнения: 5 001
Бо,тука в София,казаха,че се продава някъде по Женския пазар такава жива закваска(в пликчета)....Ако искаш да потърся и да ти пратя?

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 16:17 от TheNMaster

# 38
  • Мнения: 2 018
Бо,тука в София,казаха,че се продава някъде по Женския пазар такава жива закваска(в пликчета)....Ако искаш да потърся и да ти пратя?

Знам, че е доста скъпа. Дали е истинска?

# 39
  • Мнения: 5 001
Бо,тука в София,казаха,че се продава някъде по Женския пазар такава жива закваска(в пликчета)....Ако искаш да потърся и да ти пратя?

Знам, че е доста скъпа. Дали е истинска?
Имаше една тема за подквасването тука....Оттам научих за тази закваска.Момичетата казваха,че е най-добрата.....
Ако искаш ще потърся(близо ми е до работата пазара) и ако намеря ще ти взема.....

# 40
  • Мнения: 2 433
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???

# 41
  • Мнения: 5 001
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???
Ето прочети тука....Има доволни,има и недоволни....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277962.240

# 42
  • София
  • Мнения: 12 554
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???

Ползвахме вече този фикс. Става страхотно пилето.  Wink

# 43
  • Мнения: 2 433
благодаря  bouquet

# 44
  • Мнения: 1 259
Ей, браво че сте се сетили за такава тема...
Цял ден ми се върти онази реклама със "Сочно пиле" направо не ща да чуя тази вечер за друго. Незнам какво ми се е набило в главата?! ooooh!
Искам да попитам...ползвали ли сте тази подправка, и наистина ли става толкова апеттино???

Да..и с паприка и с чесън...мнго вкусно става...точно за 50 мин го оставих,както е по рецепта!

Общи условия

Активация на акаунт