Съвет за хубави кюфтета

  • 46 291
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 478
Освен всичко изброено до тук аз слагам на кюфтенцата и малко мерудия(шарена сол)-стават невероятно ароматни.

# 31
  • Мнения: 1 085
У дома предпочитаме каймата за кюфтета да е само от свинско месо. Винаги пасирам лукът, така вкусът е по - фин. Подправките които използвам са сол, черен пипер, майорана и девесил. Хляб и яйце не слагам. Овалвам в брашно и пържа.

# 32
  • Мнения: 1 149
Подправките ги знаеш,единственото и много важно нещо е каймата.
Аз ходя  в месарски магазин и си меля месо каквото си избера.
Много хубави предложения момичета и аз ще се възползвам Peace

# 33
  • DE
  • Мнения: 971
понякога слагам в умесената къйма, но без 4убрица, настарган или на дребно нарязан кашкавал.стават от вън хрупкави
и докато са оште топли са много со4ни.
С настаргани 4ервени пиперки и малко 4есан  в къймата, ароматни.

# 34
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
На половин килограм кайма вместо хляб слагам 3 супени лъжици соева гранулирана кайма, предварително залята с вряла вода (водата я сипвам по малко и разбърквам, докато се получи гъстичка смес и същевременно да не стои твърда соята, а да е омекнала добре), 1 яйце, 1 глава лук, риган, черен пипер и кимион. Омесвам хубаво, оставям да престои в хладилника, колкото по-дълго, толкова по-добре. Оформям кюфтетата с мокри ръце - мокря на всяко кюфте и пържа, без да овалвам в брашно.

# 35
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 255
На половин килограм кайма вместо хляб слагам 3 супени лъжици соева гранулирана кайма,

Бях забравила, и аз слагах соева кайма. Наистина
стават много вкусни.    chef

# 36
  • София
  • Мнения: 15 485
Само магданоз, черен пипер и лук слагам от подправките. Чубрици, кимиони, джоджен, не ми харесват в кюфтетата. Понякога добавям и ситно нарязана зелена чушка, става много ароматно.

# 37
  • Мнения: 3 929
1 кг мляно свинско месо;
настъргвам 1 глава кромид лук на най-ситното от рендето и нарязвам още 1 глава наситно;
настъргвам един суров картоф;
настъргвам 2 скилидки чесън;
1 яйце;
1 к.л. сода за хляб;
1 с.л. кисело мляко;
1 филия сух хляб, предварително накисната в студена вода и хубаво изцедена след това я надробявам;
черен пипер - обилно;
чубрица - 2 ч.л.
магадноз;
сол.
Не овалвам в нищо кюфтетата, преди да ги пържа.

# 38
  • SOFIA
  • Мнения: 158
Мойте кютета са на 1 кг.  свинска /телешка  кайма - яйца -2 бр. ,  хляб - напоен във вода  и изстискан хубаво , подправки - чубрица , малко босилек, шарена сол  и вегета.Задължително слагам  и 1/2 коф.  кисело мляко с 1 ч.л. сода. Сместа постоява в хладилника. Като ги пържа не ги боцкам с вилицата  за да се запазят сочни. До сега обаче все ги овалвах в брашно ,но сега ще взема да пробвам директно в тигана ,  пък да видиме eat

# 39
  • Countryside
  • Мнения: 11 635
Първо месото да е смляно пред тебе и ти да си си го избрала какво да бъде...
После аз лично към смляното месо прибавям сол,1 голяма глава лук на ситно,1 яйце,чубрица,кимион(млян),черен пипер(млян)малко червен пипер,изстискана филия хляб(средината).Омесвам хубаво и оставям да отлежи.
После овалвам в брашно и пържа....Вчера правих такива кюфтенца.Супер станаха!

П.П. забравих да пиша,че моите кюфтенца бяха само от свинско месо.Но може да прибавиш и телешко месо(50:50).
И аз така(дори подправките са ми същите, брех Мастърчо  Mr. Green), но месото е 50:50 телешко:свинско. Слагам и 1 малка прясна чушка скълцана на ситно(може и люта за който обича), придава невероятен аромат на кюфтенцата.

Общи условия

Активация на акаунт