Виенски кифли

  • 62 218
  • 240
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 461
Много благодаря,за милите думи!!!  bouquet
С голям срам ще си призная,че от 12 кифли,аз хапнах 11 Embarassed Embarassed EmbarassedМъж ми успя да опита само 1 Blush Ужас,много съм гадна Laughing,ама пак ще му направя Joy
 Много благодаря за рецептата! Просто е разкошна! Peace

# 196
  • Мнения: 11 607
2 дози днес от мен - със сладко - шипков мармалад, ягоди, сини сливи, орехов пълнеж и сирене и кашкавал. Просто за всеки по нещо. Разкошни! Използвах за тях и натурална закваска, а за спелтата мога да кажа,че докато в нашето село няма диетичен магазин, специфичните брашна ще са мираж!

Кифлички

Нат,  bouquet!

# 197
  • София
  • Мнения: 1 341







Аз ги правих вчера,но ги напълних с течен шоколад след като ги изпекох.
Така вътре може да се сложи повече шоколад!

# 198
  • Мнения: 436
Здравейте   bouquet

Правих кифлите в събота, на външен вид станаха супер, но вътре не стояха на конци, а имаха шупли, и на вкус бяха по-скоро като кифли от козуначено тесто...
Чудя се какво сбърках??? Следвах рецептата, без импровизации.
Пак бяха вкусни де, не че се оплаквам, но не бяха като виенски кифли  newsm78
А и скоро след изпичането станаха доста твърдички, въпреки че ги завих.

# 199
  • Мнения: 324
Наталина, благодаря ти за чудесната рецепта!
Кифличките станаха чудни, много пухкави, меки и вкусни, а ги направих с олио. Представям си какъв ще е вкусът, като са с масло  Party
Направих ги по-малки, с пълнеж от локум. Другата седмица ще пробвам и други варианти.  Grinning

# 200
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Наталина, благодаря ти за чудесната рецепта!
Кифличките станаха чудни, много пухкави, меки и вкусни, а ги направих с олио. Представям си какъв ще е вкусът, като са с масло  Party
Направих ги по-малки, с пълнеж от локум. Другата седмица ще пробвам и други варианти.  Grinning

Слънчогледка, напротив - според мен си направила добре, че си сложила олио. Миналата седмица за пръв път ги направих с масло вместо с маргарин, но и ги попрепекох малко и какво беше учудването ми - станаха твърди след като изстинаха както казаха момичетата по-горе. Не знам дали е от маслото или и от препичането, но явно си има причина да е маргарин, а не масло.

Здравейте   bouquet

Правих кифлите в събота, на външен вид станаха супер, но вътре не стояха на конци, а имаха шупли, и на вкус бяха по-скоро като кифли от козуначено тесто...
Чудя се какво сбърках??? Следвах рецептата, без импровизации.
Пак бяха вкусни де, не че се оплаквам, но не бяха като виенски кифли  newsm78
А и скоро след изпичането станаха доста твърдички, въпреки че ги завих.

redsonja, да не би да е превтасало тестото? За друго не се сещам. newsm78

Мамо Цоци, Рени - и на нашата маса присъстват редовно  bouquet

А ето как смятам да ги направя за Великден (вие сигурно вече сте видяли в Козуначената тема, ама аз пак да покажа Crazy):



ПС. Копирах рецептите за ореховия и маковия пълнеж в първия пост за да е по-лесно за търсене!

# 201
  • Варна
  • Мнения: 1 858
 Hug

Правих кифлите,станаха като чукове твърди...какво не направих както трябва незнам newsm78

Тестото стана твърдо,използвах суха мая и масло.ще взема да сложа олио другия път.като истинаха,въобще не ставаха за ядене.и бяха безвкусни Sad

Наталина,освен двете лъжици захар,слагаш ли захар и при маята?

Днес смятам пак да ги правя,дано да станат Hug

# 202
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей!

Захарта е 60г което е 3 лъжици захар. Виенските кифли не са много сладки по начало, затова се поднасят със сладко или може да се напълнят с нещо.
Не знам защо ти е станало твърдо тестото. newsm78 Да не би да не си изчакала достатъчно да втаса? в машина за хляб ли ги прави?
Никога до сега не съм имала проблеми с това тесто а ги правя двойна доза всяка седмица. Thinking

# 203
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Здравей Наталина Hug

 Не ги правих в машина за хляб.направи ми впечатление,че ми стана твърдо тестото,втаса после,но беше странно като маслено тесто newsm78 и се късаше.
Днес ще направя с пълнеж да видим как ще станат Hug

# 204
  • София
  • Мнения: 2 658
Здравей Наталина Hug

 Не ги правих в машина за хляб.направи ми впечатление,че ми стана твърдо тестото,втаса после,но беше странно като маслено тесто newsm78 и се късаше.
Днес ще направя с пълнеж да видим как ще станат Hug
не съм Наталина, но да споделя, че тестото трябва да ти стане меко, но да не лепне. Много е приятно за работа.

# 205
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 331
Наталина,

в мое лице имаш още един фен по отношение на тези кифлички. Изчетох цялата тема, рецептата е преписана и довечера ще има в къщи труд и творчество.

А пиленцата са много идейни. Какво си сложила за очички, че не виждам много добре?

# 206
  • Мнения: 436
Мда, май си права, Наталина,  Hug
Може би това е бил проблема при мен. Ще пробвам пак в скоро време, дано станат по-добре. Благодаря!

# 207
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 331
Наталина,
разглеждайки един от твоите сайтове, се натъкнах на интересно изрязване и оформяне на кифличките. Аз нали съм нова и неука, на всичко се радвам. Вие може и да сте запознати с този начин Blush

http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=39

# 208
  • Мнения: 4 358
Наталина,
разглеждайки един от твоите сайтове, се натъкнах на интересно изрязване и оформяне на кифличките. Аз нали съм нова и неука, на всичко се радвам. Вие може и да сте запознати с този начин Blush

http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=39
Аз като го знам този начин да не мислиш ,че ги докарвам така hahaha.
Само с гледане не става.
Благодаря, че припомни Hug
Нат    bouquet за това, че сложи пълнежите най отпред.
Кифлите ще се правят за Великден при мен най вероятно с ореховия пълнеж Peace

# 209
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Наталина,
разглеждайки един от твоите сайтове, се натъкнах на интересно изрязване и оформяне на кифличките. Аз нали съм нова и неука, на всичко се радвам. Вие може и да сте запознати с този начин Blush

http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=39

Да разбира се може да се направят и така, но според мен отнема повече време. Всъщност това е завиване на кроасани. Peace

jorjito щом нямаш машина за хляб използвай по-добре прясна мая и си направи закваска предварително с малко пр. мляко лъжица захар и лъжица брашно!

Общи условия

Активация на акаунт