Дърпана баница - стъпка по стъпка

  • 66 929
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кърли, айде, събирай смелост, че и другата те чака Mr. Green:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368111.0

Пуснах нова тема за сиропираната баница, за да се види от повече хора, ако искате - опитайте и нея.

# 61
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Чудесни баници творите момичета - браво !

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 12:35 от Кълбовидна Мълния

# 62
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Радвам се, че се хареса Party!

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 13:51 от mari_eta

# 63
  • Мнения: 930
лично аз предпочитам соленият вариант на тази баница, даже я направих и много ми хареса, не се справих с дърпането на листата много , но смятам че следващият път ще се правя по добре bowuu

# 64
  • Мнения: 1 810
Момичета, замесих тестото. Сега почива първия път.
Пак имам въпрос. Дърпането върху самата маса ли става, нещо като тестото за пица в тавата, като размазване, или все пак се повдига и се дърпа малко над масата. Извинявам се за тъпите въпроси, ама хич не си го представям  Embarassed

# 65
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кърли, виж пак хубаво снимката от 1-ва стр. - кората е на масата/кърпата, а краищата се повдигат с двете ръце и се дърпат.

# 66
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Дърпането върху самата маса ли става, нещо като тестото за пица в тавата, като размазване, или все пак се повдига и се дърпа малко над масата.

       Joy JoyБраво на теб, не се отказваш HugСъс силно намазнени ръце разтеглях първо във въздуха.След това слагах на масата и разтеглях там където имаше по-дебели участъци.Първите кори ги правих върху мраморен плот, който беше набрашнен.Опитах и върху покривка, но ми се видя страшно неудобно.Ако виждаш, че започва да се къса тестото, го сложи на масата и разтегляй още около дупката, в случай на нужда.

   Ще се справиш, успя да направиш най-трудните питки, баницата няма да ти убегне!Успех Heart Eyes

# 67
  • Мнения: 1 810
Момичета, не знам как да ви благодаря. Чувствам се толкова горда и толкова можеща, че сега никой не може да сломи самочувствието ми. Направих баница за чудо и приказ. Благодаря на Мариета, на Пина, на Биляна и Мама Цоцоланка за подкрепата и отговорите на глупавите ми въпроси. Наистина не е изобщо трудно. Направих рецептата на Пина, стъпка по стъпка, с много олио, но дърпах и мазах на мушама, въпреки че си бях приготвила покривка. Ето и доказателствата:

- раздърпана... е, можеше да стане и по-тъничко, но бързах
- наредена
- изпечена
- парче... няма да ви казвам колко е вкусна и тъничка...

Пак благодаря. Обичам ви   bouquet

ПС: С остатъците смятам да направя пица, да видим какво ще стане без мая.

# 68
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кърли, браво  bouquet!
Чудесно си се справила!

# 69
  • Мнения: 11 747
Ехааа, Кърли Сю!  Peace Ама ти съвсем майсторски! Ей така трябва да е баницата, с такива тънички кори!
Аз откога разправям, че не е трудно. Лошото е, че просто трябва да се види веднъж, да се разбере как става и това е. Нищо особено няма.

# 70
  • Мнения: 1 810
Днес пак я правих  Peace

Момичета, имам два въпроса:

1. Дали ще може баницата да се навие по-рано, но да се изпече няколко часа по-късно или, да кажем, да се свие вечерта, а да се изпече сутринта. За гости би било удобно. Както и за закуска.

2. Дали плънката може да се направи по-водниста. Малко се съмнявам, защото може би корите ще се разкъсат при навиването и няма да издържат тежестта. Но пък ако се залее с такава смес? Имам предвид сирене, яйца, кисело мляко, малко сода бикарбонат.

# 71
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кърли, предполагам, че няма да има проблем - все пак няма какво да й се развали, за по-сигурно да стои на студено.
Що се отнася до яйцата - някой по-горе беше писал, че я прави с яйца, значи става.

# 72
  • Мнения: 11 747
Можеш да сложиш малко яйце на сиренето, няма да е лошо. Ако сложиш мляко и т.н.  Thinking кому е нужно? Кърли, защо искаш да развалиш хубавата баница и да направиш тутманик?!  Laughing Laughing Тия тънки и фини кори едва ли могат да удържат такава течна и тежка плънка.  Аз бях писала за яйца, но в тестото, не в плънката.

За това, да я подготвиш по- рано и да я изпечеш по- късно - абсолютно може. Но си личи! Ако изчака 2-3 часа не толкова, но ако чака цяла нощ - изсъхват листите, особено ако я сложиш в хладилник съвсем ще коряса. Не става така фина и нежна. Можеш да поркиеш с влжна кърпа, но да не натиска баницата, само да покрива тавата. И пак цяла нощ е много  Peace

# 73
  • UK/София
  • Мнения: 7 681

   Кърли, браво, надмина ни Simple Smile

 Преди малко извадих баницата, като плънката й е с яйца и сирене.В пъти е по-хубава, на мъжката част вкъщи също много им хареса така.Никакъв проблем нямах с корите, навиха се чудесно и при местенето не се разкъсаха.Аз на около 300гр. сирене сложих 3 яйца и 1с.л. кисело мляко.Ако суровата баница се намаже с мазнина и се завие с фолио, не виждам никакъв проблем да се направи на следващият ден.

# 74
  • Мнения: 11 607
Аз изневерих на Мариетка, дърпах баницата пак на Пина,че там трябваше да се явя на поправителен.......Стана супер този път - тук и тук. Плънка само сирене.

Следващата баница е твоята, Мариетке!

И да споделя това, което днес ми направи впечатление.......Предния път се мъчих с чаршафи и пр. - точно по съветите на Пина и перди да знам за силиконови подложки. Но мушамата ни е от ПВЦ - установих,че на нея се дърпа идеално и след това идеално се завива. Та ако искайте пробвайте и вие. Купувала съм я от Мосю Бриголаж....

Общи условия

Активация на акаунт