Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 36 465
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 156
Момичета дали ще стане добре ,ако направя торта Татяна, но вместо сметана сложа крем,  приготвен от пр.мляко ,брашно, яйца и масло newsm78 а дали мога да изпека 1 блат и после да го срежа на три #Crazy

Ванче ,каква е тайната на купешкитеблатове , кото след като минат на кулинарна обработка при теб стават вкусни Wink А реакцията на именничката...........на мен тази торта виртуално ми взе дъха , а камо ли ,ако беше за мен.Продължавай да радваш хората Hug

# 256
  • Мнения: 310
Ох, violetblue успокоих се като ти видях поста.Тъкмо си помислих къде се обаждам като нищо не знам  Embarassed
Krische  от Кадемлия ли ги взимаш тези платки?

# 257
  • Мнения: 1 491
Бобсито, не съм Крисчето, но пък случайно знам, че говори за готовите платки на ф-ма "Кедър" от Пловдив, които са закупени от борсата в Слатина. Там се търси ф-ма Федонела, които са разположени някъде до складовете на мин.води Девин ... И аз скоро трябва да стигна до там да си взема кашон ванилия и кашон какао от платките за рула  Mr. Green

# 258
  • Мнения: 1 965
Ванче ,каква е тайната на купешкитеблатове , кото след като минат на кулинарна обработка при теб стават вкусни
Незнам. Вероятно причината е това, че аз алкохол не пия, и винаги го пробутвам на другите. Обяснявам: Сиропа който използвам е следния:
1 ч.ч вода
1 к.ч. захар
загрявам в МВ до разтваряне на захарта и добавям според зависи: 1 ампулка ромова есенция, или 1-2 суп. л. истински ром, или толкова уиски, или бейлис.
НЕ ВАРЯ СИРОП по правилата и ако тортата е за деца, слагам ванилова есенция. Но никога не правя сиропа като за баклава. Тоест да ври.... да извира..... да се сгъстява.... капки да стоят без да се разливат..... не спазвам тези правила. Платките са сладки и вкусни, ако ги олееш във супер сладък сироп, като в сладкарниците... никога няма да им усетиш вкуса.  Това е! Няма тайна. Всичко е въпрос на вкус а при мен е на принципа на пробите и грешките. Така са ме учили да сиропирам едно време и винаги така правя. Ако крема е пудингов или сметанов - квасена сметана, сиропирам по-малко. Ако е по-сух, на основа на сладк. сметана, сиропирам повече. Абе, скоро обяснявах така: С 1 ПЪЛНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА ПРАВЯ ЧЕРТА ОКОЛО 20 СМ.
Днес обясненията са ми под всякаква критика.....Съжалявам.  Умората ми е в повече понеделнишки.

# 259
  • Мнения: 1 610
Някой да има идея как се прави тревата на тази торта? http://www.cakesbyyulia.com/novelty240big.jpg

# 260
  • Мнения: 2 185
Момичета дали ще стане добре ,ако направя торта Татяна, но вместо сметана сложа крем,  приготвен от пр.мляко ,брашно, яйца и масло newsm78 а дали мога да изпека 1 блат и после да го срежа на три #Crazy

Ванче ,каква е тайната на купешкитеблатове , кото след като минат на кулинарна обработка при теб стават вкусни Wink А реакцията на именничката...........на мен тази торта виртуално ми взе дъха , а камо ли ,ако беше за мен.Продължавай да радваш хората Hug

За Татяна печеш няколко тънки блата не се реже  Naughty . 1 доза би трябвало да ти стгне за  3-4 блата поне ( 10см форма )

Някой да има идея как се прави тревата на тази торта? http://www.cakesbyyulia.com/novelty240big.jpg

Тревата се прави с дупчест накрайник ( малко на солница прилича, но с поголеми дупки )

# 261
  • Мнения: 634
Не съм влизала два дена и вече сте изписали осем страници.Имах си доста грижи с бащами ,който е на болница и плюс това много поръчки та сега ще ви покажа няколко торти и ще се върна да чета ,защото мернах няколко торти и ми е интересно да ги разгледам по обстойна.А ето и моите.

за сега това и дано утре да имам време за да вляза поне да ви прочета.Лека нощ  bouquet

# 262
  • Мнения: 1 173
Ванче сърцето много добре се е приело ( то оставаше и друга да е реакцията ) . Що не мен няма кой да ми подари такава 'Убава романтична тортичка . И пак си приспособила формата за нарциси да прави големи листа за рози . Ех да му се невиди ,  на мен нямаше да ми дойде на акъла ( уж нищо русо нямам , ама ... Laughing
 
Торти не коментирам , много добре се справят всички. На новите "мами мадами " да кажа "ами малко търпение бре дами , искате от веднъж нещата да станат - ми не става " ( това съм го видяла досега само при Нели и Тандури. Другите тук се трудим къртовски да докараме вид.
 Аз съм в творчески застой - тортата за предизвикателството "яко ме предизвиква " и ми идва да метна всичко в коша  Laughing. ( и аз да се разсърдя - що не ми се получава и на мен каквото искам  Cry
 
Оф шегата настрана , ще се отчета с нещо за св. Валентин и аз (стига само съм писала глупости , без да показвам  торта Mr. Green )

За Татяна печеш няколко тънки блата не се реже  Naughty . 1 доза би трябвало да ти стгне за  3-4 блата поне ( 10см форма )
Клеър и тя понеже обитава 'Хамериканските земи имаше в предвид 10 инчова форма ( 25 см)  Wink. Защо не пробваш крема от заквасена сметана , сметана и крем Оле ( ванилия ) . Така правят повечето момичета. Аз си я правих с крем от заквасена сметана , сметана и Филаделфия( фалшивото Тирамису на Танита) . На нас ни хареса ... Wink
Силрай на мен пък много ми харесва какво се е получило.Блатовете ги разположи хоризонтално , или ...?
Албенка голяма производителност - браво.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 00:27 от raya_usa

# 263
  • София
  • Мнения: 2 113
Здравейте, нещо мислех да кажа преди 2 страници, но ми убегна...ех, старост и умора, ех...

Ванче, трогателна реакция за тортата, напълно те разбирам...точно за това си струва:)

А, да, и аз исках да призова отчаяните от началото в тортоправенето - не бива да се ядасвате, верно е, че всики може да направи торта, но това, което искате да напрвите, не е толкова обикновено и си трябва практика, желание и информация...ако човек има и талант, тогава си стига на наистина високо ниво, но малцина са така, аз лично им се възхищавам:)

Албенче, толкава са различни и толкова добри всичките торти!

Аталанта, днес пропуснах да отбележа твоя сметанов опит - браво, за човек, които не работи със сметана - превъзходно си се справила!

Рая, не се отказвай от борбата, помисли дали няма нещо, което можеш да промениш в реализацията...понякога, когато се боря с тортена идея, си казвам - няма начин да няма начин, само трябва да го намеря навреме...

# 264
  • Мнения: 1 116

  Мерси миличка, твоят линк ми бе най-полезен

Тъкмо щях да пиша, но отворих линка и видях че там много добре е дадено. Аз като трябва да докарам форма, режа парченца блат и лепя с крем. Главата на пудела  правих от натрошени блатове, объркани с разтопено масло, стана нещо като тесто, оформих я и я сложих да се стегне във фризера, после облекох с фондан.

Албена страхотни торти, как имаш сили всеки ден да правиш по няколко торти?! Ванчето и тя, и Пепи, страхотни сте!  bouquet

# 265
  • Мнения: 1 271
Айде и аз с резил  Mr. Green  Едно мислих-друго стана...

http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/?action=view& … rent=P1010481.jpg

Албенче, браво, направо ми скри шапката!   bouquet

# 266
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Албенка, на ниво както винаги!!! Радост за окото предоставяш всеки път.

silrai , много обичам чанти,а твоите са чудесни!!! Ама нали искаме повече от себе си, все сме недоволни.

Кака ви Аталанта да сподели опит - повечето от вас знаят, че след като изсъхнат гъм пейст нещицата се минават през пара. Завирате малко вода и държите отгоре десетина секунди. Стават като естествени и цветовете са по-наситени.
Все се канех да пробвам, но пусти мързел и липса на време.... Е, преди малко минах остатъците от тортата за предизвикателството над врящия боб (по български прагматична) и воала.... няма такава красота  Laughing

Много верни неща има в книгите на баш майсторите!!!

# 267
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Кака ви Аталанта да сподели опит - повечето от вас знаят, че след като изсъхнат гъм пейст нещицата се минават през пара.

Не знам за повечето от нас ама аз нищо почти не знам за гъм пейста така че много благодаря за споделения опит и без това му точа зъби на гъм пейста от доста време но точно както и със сметаната все още са недокоснати територии.

Албенка голямо браво - страхотни са тортите и стискам палци всичко с баща ти да е ОК.

silrai аз дефекти не виждам - чудесна е чантата.

Ванче мисля че още имаш време да пуснеш прекрасното сърце в конкурса на кейк сентрал.

Пепи с нетърпение чакам кошницата рози - както "хич не обичам" рози съм сигурна че пак ще си оставя очите в твоя торта.

# 268
  • Мнения: 411
помоЩ!!! кой Ще ми помогне да нау4а неЩо за гъм пейст.благодаря ви предварително и ако е на ли4ни по добре,4е все неЩо съм изтървала

# 269
  • Мнения: 1 065
Прекрасни торти   bouquet
На чуденката на Чародейка от преди няколко страници за покритията- понеже и на мен ми беше невъзможно да открия част от съставките за мастиките, се спрях на млечния марципан на Наталина. На него няма какво да му се обърка, става винаги, дори и ако му сложиш солени бои  Laughing. Освен това е вкусен (дори и със сол) и става както за покриване, така и за моделиране.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт