Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 36 466
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 156
помоЩ!!! кой Ще ми помогне да нау4а неЩо за гъм пейст.благодаря ви предварително и ако е на ли4ни по добре,4е все неЩо съм изтървала
Аз много неща съм изтървала , така че и на мен ще ми е полезно да науча нещо в ефир Praynig

silrai , че туй торта ли е ?Аз го взех за истинска чанта, супер си я издокарала  bouquet newsm10
Албена, страхотни торти, как не ти се изчерпват идеите и вдъхновението smile3501
raya_usa , добре че разясни ,че Клеър има предвид 10 инчова форма ( 25 см) щото аз си викам Не, на мен такава малка торта не ми трябва Joy smile3532

# 271
  • Мнения: 668
.Доколкото помня някой го смесваше с пудинг, за да убие вкуса на масло, но не помня кой беше  newsm78
Не с пудинг, Бобси! Пудинга се прави с мляко. А млякото скапва всяко покритие, дори и шоколадовото.  Naughty

Аааааа, душице, не си права. Аз смесвам с пудинг на Йоткер, но самият пудинг го забърквам с ВОДА, а не с мляко. Да ми видя, някоя от последните 5-6 торти да ми е "скапана"? Може да не е изпипана, но в никакъв случай "скапана" от присъствието на мляко  Naughty

айде идвам на съвещание в другата тема  Joy

Включвам се набързо да допълня: в последно време съм мазала 2 торти под покритието с млечно-маслен крем, т.е. една част масло с пудра захар, а другата част е варен млечен крем с брашно (или нишесте) и захар. Не е поддало абсолютно никъде, стегна си перфектно кремчето и покритието не се е свлякло въобще. Едва на 2-3 ден в хладилника омекна от външния конденз. На мен определено ми е по-вкусно отколкото само с масло. А в този крем можеш да си сложиш и есенция за по-наситен вкус, ако искаш.

Не мога да подмина обаче на Ван444ето невероятното сърце -   chef мадам, свалям ви шапка!  И на Албенчето продуктивността. Аз се извинявам, че не мога да поздравя всички, но прелитам набързо, че и при нас има болник в болница и не съм на вълна много за тортички.
Благодаря още веднъж, за поздравленията за РД на АЛександра (Албенче и не знам кой още беше - момиченце е, не е момченце  Wink ) .  bouquet

# 272
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Пепи динозавъра, който аз правих също беше за 30 човека. Всички ядоха, някой по 2-3 парчета и пак остана от него. Правих го като, главата и тяло с рула и крем с желатин. А останалите части "свръзки" - врат, опашка, крака, ги правих с натрошен блат и крем Ганаш.

# 273
  • Мнения: 1 485
Албенка,отново съм очарована от теб!!!Ех,тази с Уинкс дъщеря ми я видя и какво да ти говоря #Crazy-тя е луда
по това филмче!!! Hug
silrai,какъв резил Shocked,и аз бих искала да правя всеки път такива "резили" Mr. Green
Ти си знаеш,но Naughty ........чантата е върха,само аз защо виждам и една оранжева-две ли са??? newsm78
Ванче,много те моля,кажи най-накрая за фитилите-с какво ги правиш Praynig

# 274
  • Мнения: 1 271
Аааа, Фиорче, една е чантата, ама с мойто фото излизат различни!  Mr. Green

Момичета благодаря ви за успокоителните думи, имах нужда от тях.За първи път правя чанта не по картинка и ми отне доста време да мисля модела...и пак нещо не го доизмислих...  ooooh! Следващият път ще си правя по модел, без повече експерименти  Naughty
Значи да споделя перипетии-когато правите акъв модел(от кръгъл блат и го срязвате по средата и после го обръщате вертикално), хубаво е да не пресиропирате блатовете и да си правите по стегнат крем!
Това за сега от мен, ако се смили фотото по късно ще ви покажа цялата композиция   bouquet

# 275
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, тортата дино отпада. За жалост не издавам сертификат. Иначе беше за много близко дете, но в ДГ-то си държат на сертификата.

Силрайче, много сладък шанел, но си личи, че проблемите не са те подминали. Но поне вече знаеш как да не правиш такъв тип чанти.

Албенка, шапка ти свалям. Болна и толкова работа си свършила.

И да не съм валат, ето ви 2 от тортите от маратона който ме очаква.





и детайл:

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 13:44 от _Пепи_

# 276
  • Мнения: 1 485
Пепи, супер начало на маратона Wink,а розовото е разкошно Hug
Боята пак е от Аркомерс,нали?

# 277
  • Мнения: 1 965
Албенка - Ударника на групата!!!! Браво на теб. И все различни!!!!   bouquet
Пепи - супер са апликациите. малко съм скарана с детските филмчета и не разпознавам героите, но пак ми е интересно. Много са добри.
Silrai - твоята чанта е уникална, единствено не ми харесва гланцирането, но то аз по принцип не харесвам гланцирани торти, така че не съм критерий.
Fior - Фитилите ги врътках от шок. тестенце. Късам си парченце, и го разточвам. Първо между дланите /Тандури и Пепи преди време казаха така и аз ги послушах/ и после на масата, като с пръсти разточвам и оформям там където се получава по-дебеличко. С нишестенце ги правя. Но шоколада трябва да е по-гъст и максимално студен.  Ако имам време, вадя онзи античен шприц и през едната дупка ги прокарвам като фидета. Но май с ръце вече ми е по-лесно.

# 278
  • Мнения: 1 271
Чакай сега да ти кажа за гланцирането-стана , ама много без да искам  Blush Докато лепях частите(лепя ги с вода) не съм видяла кога ми се е опирала четката в стените на тортата(нали все бързам..) и станала на петна-мокри...Та за това е такава лъскава и блестяща цялата чанта...  Close

Пепи, и двете тортички са много сладки.
Обаче окото ми хваща първата-много цветна и красива и като замисъл и като изработка.   bouquet Чакам и останалите с огромно нетърпение!  Naughty

# 279
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Fior, van444eto, silrai, благодаря ви момичета.

silrai, и двете торти са за едно и също детенце. Едната е за градината, другата за домашното парти. И трета ще има за партито в детският център, но тя е за 14-ти. Бая зор си беше да измисля 3-те модела. Майката каза, че иска най-красивата да е за детският център и изискването беше и трите да са с Тинкърбел. Допълних на втората ситни цветчета, но ме домързя да снимам и Тинкърбрл наново.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 13:45 от _Пепи_

# 280
  • Мнения: 1 491
Ама много красиви и запомнящи се торти има от последните няколко страници.... Хич няма да рискувам да ви изреждам, защото съм убедена в себе си, че ще пропусна някой, а не искам да се чувства пренебрегнат  Crazy  Mr. Green Поздравявам всички ви, особено болната Албенка с тази производителност  smile3501

От мен включване с торта в края на седмицата  Mr. Green

# 281
  • Мнения: 452
Пепи,много са хубави и двете ти торти,просто приказни и цветовете са едни такива бонбонени.Чакаме другите.
И аз искам да науча повече за този гъм пейст.Ако може някой да обясни.

# 282
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Албенка чудесни са всички.
Silrai и на това ако му викаш резил... Naughty Много е ефектна.  bouquet
Пепи както винаги разкошни торти. Сякаш с ръка не е пипано.  bouquet
А сега имам въпрос към вас. Искам да покрия торта с желатин но фигурките ми са от руска мастика и се стрхувам да не се разтопят. За Варната със сигурност знам , че се топят ,но за руската  не съм пробвала.
И аз се надявам някой да даде инфо или рецепта за Гъм Пейст. Преди време ако не се лъжа Тандури беше обещала да пусне рецепта , но така и не съм видяла да пише за това.Може и да съм го пропуснала.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 14:53 от Elena K.

# 283
  • Мнения: 492
Албенка, прекрасни торти,  bouquet бързо възстановяване  love001
Silrai, чантата е невероятна, много ми хареса  bouquet
Пепи, отново красиви и изпипани торти,   bouquet

# 284
  • Мнения: 1 173
Пепи много красиви Тинкърбелки ( рисуваната по ми допада Wink ) . Много са трудни за моделиране заедно с Дора. Но ти си се справила добре.

Гъм Пейст Gum Paste - е тесто в което има gum arabic gum,gum  tragacanth, или Tylose . Това да видове "гъм" който се извличат от някакви дървета - прави тестото по-пластично , съхне много по-бързо и е по-здраво. Може да се разточва много тънко - именно заради всичките му качества се използва масово при правенето на цветя ( и не само ) .
 Аз лично ползвам гъм пейст за всички фигурки - съхне бързо , няма вероятността да се деформират и станат "тумбести" . НО гъм пейста не се яде заради този "гъм"( дъвка) " . Така или иначе става твърдо като камък , кой ли ще иска да троши зъби  Mr. Green
 Както каза Аталанта - след като изсъхне  фигурката от гъм пейст , може да се мине над пара за няколко секунди ( Скот Уоли съм го гледала в Ю туб над чайника да минава цветята) . Нещата стават с полиран вид , а и ако сте решили да "дъствате" с петъл дъст - помага да залепне.
 Рецепти има няколко в зависимост гой "гъм" се използва . Ако на някой му трябва ще напиша  Wink. Аз правих по тази на Скот Уоли ( за която Тандури говореше ) - но нещо ми се струва че прекалих с "гъма " защото съхне невероятно бързо ( за разлика от готовия гъм пейст който имам)

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 16:32 от raya_usa

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт