Провокирана от темата с компромисите, разбирам,че там обичаите, традициите в гостоприемството са различни от нашите......
Същото е и при мен, но знаете ли на чужденците колко добро впечатление им прави, когато дойдат вкъщи за малко и им предложа нещо за ядене. Гледат така , чудят се, но приемат и им личи, че им е приятно, и разбират, че го правя от уважение към тях. Също ми се е случвало, когато им предложа кафе и сок (тук е или кафе или сок, в бара ако си вземеш кафе с кола те гледат като изтръвани), пак така и ме питат ама може ли и двете . Защо да не може, казвам, ако така ти харесва.....
Моля, хора с опит, да споделят какво е различното там, какво е общото, кое им се е сторило странно, кое са одобрили......
Напр. чета,че им било странно да ги посрещнат с ядене, или пък и с кафе, и със сок.....Та.....разкажете ми как е зад граница интересни и любопитни неща свързани с кулинарията, гостоприемството, с всичко, което се сетите....
Напр. в тортената тема прочетох за блатове, които приличат повече на кекс, и са с много малко крем, за разлика напр. при нас - тънки блатове, и добро количество крем......
Умеят ли жените там да готвят, или наблягат на полуфабрикати и кухненските задължения са им чужди.....
Имат ли домати и краставици с вкус на домати и краставици?
Май темата ми не е много за готварския ...може би за родители в чужбина.....
Моля, Лео, Ерика, Морена, ако преценят - да преместят темата.......