Машина за хляб - 15 част

  • 73 049
  • 897
  •   1
Отговори
# 15
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Значи и вие като мен - от магазина. Обаче си мисля да си купим от борса поне, и по-голямо количество, че така всеки ден ми писва да мъкна и брашно, освен всичко останало.

Мачо, каква е тази солена корона? Познато ми е, но не се сещам в коя тема я видях.

Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.45 търси малко по-надолу.

За брашното,и аз като Полин си купувам по цял стек,че не мога да бягам всеки ден до магазина за такова,а и в близките магазини нямат на Софимел.

# 16
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
 За mimensita, която търсеше рецепта за намесник, а и за всички, които се интересуват:
http://www.goblenite.org/showthread.php?t=432

# 17
  • Мнения: 59
Запис и от мен   bouquet
Дайте съвет какъв кекс да спретна в пекарната.

# 18
  • Мнения: 389
Записвам се в новата тема с един мой експеримент, който се получи много мекичък и вкусен (на бързата програма):

Хляб с бира и пържен лук  Mr. Green



Даже стана на конци! Не се виждат, но ги има  Wink

# 19
  • София
  • Мнения: 4 141
Запис , за да Ви следя Grinning

# 20
  • Мнения: 159
Здравейте Hug
Vivian* изглежда много вкусно, може ли рецепта?
А колкото до брашното, купуваме от мелница и бялото и типовото (тип 1150) в чувалчета. Но ми е неудобно, защото ми заема много място, а и като започна да пресявам става голяма свинщина  Mr. Green

# 21
  • Мнения: 3 246
да се запиша и аз тук Hug
Vivian* наистина изглежда много вкусно , моля за рецепта Praynig

# 22
  • BG
  • Мнения: 793
Имам въпрос: Маята Юва на прах освен бързодействаща, има ли такава и суха  newsm78

# 23
  • Мнения: 14 489
момичета в по-старата тема една мама беше писала, че не си заслужавало да се купува малка машина за хляб. аз съм се насочила към мулинекс 5000 макар, че даже и тя ми се вижда големичка. какво ще ме посъветвате?

не мога да изчета 14 теми, съжалявам

# 24
  • София
  • Мнения: 10 858
Габриел, моята е Мулинекс 5003 (750, 1000, 1500 гр). Най -често правя хлаб на програмата за 1 кг, 4 човека сме, стига ни са 1 ден, остава и за закуска и обяд на следващия ден (понякога за обяд няма) Така че аз смятам, че по-голям вариант е по-добрият вариант. Все пак можеш да направиш и много и малко, а ако е малка машинката, понякога ще ти се налага да правиш два пъти, което не е нужно и не е ефективно (от икономична гледна точка, да мислим и за това, все пак)

# 25
  • Мнения: 9 776
момичета в по-старата тема една мама беше писала, че не си заслужавало да се купува малка машина за хляб. аз съм се насочила към мулинекс 5000 макар, че даже и тя ми се вижда големичка. какво ще ме посъветвате?

не мога да изчета 14 теми, съжалявам

Моята мяшинка е до 1кг, не ядем много хляб, пускам я най-много два пъти в седмицата. Така че прецени си по това колко хора сте, колко хляб ядете и т.н.

Vivian*, хляба ти изглежда страхотно Peace. Жалко, че не обичам лук.



# 26
  • Мнения: 59
Габриел моята машинка е също да 1 кг. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330627&pid=10021810  аз най-често правя 750 гр. хляб. Ако сте повече хора и си похапвате хляб си купи по-голяма. Аз сега бих предпочела да имам по-голяма, но мъжо е купил тази и аз съм си доволна.

# 27
  • Мнения: 389
Bubeto* , kali 7 , заповядайте рецептата за хляба  Hug: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379396.new#new

# 28
  • Мнения: 14 489
Габриел моята машинка е също да 1 кг. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330627&pid=10021810  аз най-често правя 750 гр. хляб. Ако сте повече хора и си похапвате хляб си купи по-голяма. Аз сега бих предпочела да имам по-голяма, но мъжо е купил тази и аз съм си доволна.

това кой модел на мулинекс е?
иначе сме само двамата с мъжа ми и дъщеря ми на 10 месеца, но аз искам и заради козунаците - в по-малките могат ли да се правят хубави козунаци?

# 29
  • Мнения: 296
Здравейте, с риск да досадя и аз с въпрос за козунаците.
Машинката ми e MOULINEX 5003. Уж спазих рецептата за козунака, на външен вид стана екстра, на вкус ставаше, но въобще не стоеше на конци, а като хляб. Имам съмнения, че късно го извадих за плетенето и прецаках нещо работата...
Бихте ли споделили как улучвате последното месене...
т.е. колко време след началото приключва с месенето и остава само да втасва преди печенето.
Вероятно мога да застана с хронометър до него и да си засичам, но ако някой има идея ще спестя около 2 часа и половина в дебнене Sad

п.с. Нашата машинка има опции 750,1000,1500, ползвам го предимно на 750 и ми се пълни контейнерчето почти до капака. Използвам често опцията за багети, за малко количество хляб или пък ще пътуваме и искам да правя сандвичи.

Общи условия

Активация на акаунт