Машина за хляб - 15 част

  • 73 067
  • 897
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 11 607
geri-meri(popins) имай предвид,че цените им скочиха  до 50 лв. Ако питаш мен - избери си такава с 2 бъркалки. Но...мамите тук са доволни тук и от 1-та бъркалка. Просто тези с 1 бъркалка са за 1 кг. хляб, а с 2 - за по-голям. Отговори си на въпроса ти какъв грамаж искаш и действай смело. Няма да съжаляваш, и ще можеш да правиш и козунаци. PeaceУспех!

С Рая сме писали едновременно, подкрепям я!

# 46
  • BG
  • Мнения: 793
Max- mama, маята на Юва ми е в пакетче, но пише, че е бързодействащата. Явно трябва да има и суха, ще потърся такава  Peace

# 47
  • Мнения: 2 724
Моята е ЕТА, почти година я ползвам, има си всички екстри, голяма е, работи добре и не е скъпа  Peace- 119 лв ,от Кауфланд.
http://images25.snimka.bg/005630761-big.jpg
http://images25.snimka.bg/005630759-big.jpg

# 48
  • Мнения: 85
Здравейте,момичета вече трети ден правя тези пусти козунаци и нестават и нестават,незнам вече къде е проблема,каква е точната рецепта newsm78,помогнете ми с някоя ипитана рецепта,имам огромно желание да постигна някакъв резултат поне до великден.

# 49
  • Мнения: 9 776
Здравейте,момичета вече трети ден правя тези пусти козунаци и нестават и нестават,незнам вече къде е проблема,каква е точната рецепта newsm78,помогнете ми с някоя ипитана рецепта,имам огромно желание да постигна някакъв резултат поне до великден.

Прочети първата страница на темата.

# 50
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Max- mama, маята на Юва ми е в пакетче, но пише, че е бързодействащата. Явно трябва да има и суха, ще потърся такава  Peace


Извинявай,същата е(сега се загледах),но при работа пък никак не съм забелязала да е такава.Когато бях в Истанбул си купих от по-големите пакети суха мая на Юва,там не пише,че е бързодействаща,незнам.

# 51
  • Мнения: 11 607
Момичета, да ви кажа първи впечатления от закваската, която преди 2 дни коментирах.....

Направете си я, няма да сбъркате. Подкрепям с 2 ръце и 2 крака. Не знам каква е точната технология, но дори и да греша - резултатът ми е отличен.

Аз смесих равни количества брашно бяло и  топла вода - някъде 200 на 200. Увих в по-дебела покривка и на стайна Т. Бърках от време на време. Отначало нищо. Но.....към вечерта започна да става на мехурчета. И така все бърках, като на другия ден като бърках от време на време слагах по половин с.л. без връх брашно и пак бърках. Вчера ме засърбяха ръцете да я пробвам, ами получи се много добре. Днес още 2 пъти я пробвах - ами тестото става изключително гладко, меко и много хубаво. Има си и се чувства разликата с и без закваска. Днес си напарвих около 5 пликчета - по 1 голяма ч.л. закваска сложих в домакинска хартия, увих като пакетче и във фризера го сложих(дали е правилно, незнам). И смятам да го използвам като се отпуска на стайна Т, когато ми трябва. Определено я препоръчвам!

Ох...дали това да не го копна и в темата за питките, че и там може да е полезно.......Приемам идеи за поправяне там където бъркам със закваската от хора, които са запознати с това чудо......

# 52
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета, да ви кажа първи впечатления от закваската, която преди 2 дни коментирах.....

Направете си я, няма да сбъркате. Подкрепям с 2 ръце и 2 крака. Не знам каква е точната технология, но дори и да греша - резултатът ми е отличен.

Аз смесих равни количества брашно бяло и  топла вода - някъде 200 на 200. Увих в по-дебела покривка и на стайна Т. Бърках от време на време. Отначало нищо. Но.....към вечерта започна да става на мехурчета. И така все бърках, като на другия ден като бърках от време на време слагах по половин с.л. без връх брашно и пак бърках. Вчера ме засърбяха ръцете да я пробвам, ами получи се много добре. Днес още 2 пъти я пробвах - ами тестото става изключително гладко, меко и много хубаво. Има си и се чувства разликата с и без закваска. Днес си напарвих около 5 пликчета - по 1 голяма ч.л. закваска сложих в домакинска хартия, увих като пакетче и във фризера го сложих(дали е правилно, незнам). И смятам да го използвам като се отпуска на стайна Т, когато ми трябва. Определено я препоръчвам!

Ох...дали това да не го копна и в темата за питките, че и там може да е полезно.......Приемам идеи за поправяне там където бъркам със закваската от хора, които са запознати с това чудо......


А какво точно направи със закваската?
Самата закваска полутечна ли е,твърда ли е? newsm78

# 53
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 141
Цоцоланке, аз това което разбрах е че това което се закваси се слага в тестото направо. по половин ч.ч например.

Аз хубаво си чакам накрая наготово точната рецепта.

# 54
  • София
  • Мнения: 10 858
За пръв път чувам за такова чудо. Като мая ли се ползва, как?

# 55
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 141
Вивиян - втория пост от темата е мой и там съм пускнала линк към предаването - това е моята първа среща с кваса.

# 56
  • Мнения: 11 607
Цоцоланке, аз това което разбрах е че това което се закваси се слага в тестото направо. по половин ч.ч например.

Аз хубаво си чакам накрая наготово точната рецепта.

Да, ама за ръжената закваска пишеше,че се използва на части, че се разделя на 10 части, линка, който ти ми бе пуснала в предната тема.....

Обаче наред със закваската - така е и при Ася - се ползва и мая. Аз в случая слагам по-малко от обикновено. То с 1 препълнена ч.л. тестото става супер, а си представям ако го сложа цялото.....Ама как цялото newsm78......То означава постоянно да има нещо да ври и да бъркам - няма да издържа на това.

Но събирам идеи.....

Макс-мама, става гъсто, едно специфично такова, като твърда дъвка може би е точно.......

# 57
  • София
  • Мнения: 3 249
Маме, а 200/200 като я направи после в рецептите на какво количество мая отговаря или брашно newsm78 Понеже и в предаването като говориха, не ми стана много ясно Sad

# 58
  • Мнения: 11 607
Доника, явно се използва като допълнение към маята...поне аз оставам  с такова впечатление...Писах и по-горе - използвах мая, но по-малко количество от обикновено. И трите пъти за брашно около 500-600гр. сложих препълнена ч.л. закваска +  мая обаче. А ако е както казва Дороти - може би трябва половината количество.....

На мен също не ми е ясно.....

# 59
  • Мнения: 9 776
Аз пък мислех, че идеята на закваската е да не се използва никаква мая Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт