Няколко лесни салати :) Чакам идеи и от Вас

  • 19 591
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 59
Мишле, може ли с кус-кус вместо с ориз ?

Тъкмо се сетих и за салата с кус-кус. Сварява се и се облива със студена вода, прибавя се шунка, майонеза, варено яйце , (може и варени моркови и грах ) сол, черен пипер и малко лимон и се обърква. Сервира се охладена Simple Smile

# 61
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И у нас си приготвяме подобна салата от варен ориз, в която слагам консервирани зеленчуци, нарязани кренвирш и шунка, 2 консерви риба тон, майонеза и зехтин. Сервира се охладена.

# 62
  • Мнения: 655
мале,колко салата не мога да ги прочета бре Laughing
ето и нашите любими салати:

1.нарязваме на ситно зеле,домати и малко шунка.слага се в купа и отгоре се настъргва синьо сирене.залива се със сос от майонеза и кетчуп  chef

2.една кутия сладка царевица,една консерва риба тон
,наситнен копър и сок от един лимон.подправя се с олио и сол-навероятно вкусна е  chef

3.нарязана на кубчета краставица,зaпечени паренца пилешко филе,крутони,сок от лимон и копър-апоследък това ни е любимата салатка


# 63
  • Мнения: 7 914
авокадо, спанак, копър, зелен лук, маслини, зехтин, сирене, семки, черен пипер  chef
 
 импровизирах и стана.. разкошна Heart Eyes

# 64
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
И аз съм на вълна спанак  Peace. Ще пробвам и с авокадо, ако намеря евентуално по нашите пазари.
На едно място ядох много хубава салата от пресен спанак, рукола, настърган на люспи пармезан, крутони и сушени домати.
Сушените домати обаче предварително се накисвали 24 часа в бурканче със зехтин. Много ми хареса и мисля да си я направя и у дома.

# 65
  • Мнения: 59
а да ви питам за спанака трябва ли му някаква обработка преди това ( честно казано досега съм го яла само на манджи)

# 66
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Една много елементарна салатка - катък със ситни разрязани кисели краставички

И едно наше любимо мезенце:
Прясно сирене (може и моцарела) нарязано на не много ситни кубчета, нарязани зелени маслинки с чушка, риган и зехтин. Всичко се обърква добре, в един буркан и минимум 12 часа в хладилника (колкото повече - толкова по-добре). Правя по-голямо количество, че с това чакане, поне да има за няколко пъти  Mr. Green

# 67
  • Мнения: 7 914
а да ви питам за спанака трябва ли му някаква обработка преди това ( честно казано досега съм го яла само на манджи)
не както си е пресен -  много е вкусен

даже снощи го сложих пресен на пица и беше страхотен Peace

# 68
  • Мнения: 649
Белослава, много ми хареса рецептата за сиренето и непременно ще я пробвам. Колко зехтин слагаш в буркана?

# 69
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Elle Woods, като на салатка - да има колкото за вкус, но не много, та да плуват, защото и сиренцето не е сухо. http://www.bnaneva.snimka.bg/album.php?album_id=355389&pid=11179771

Пропуснах да кажа, че като е в буркана е хубаво от време на време да се пообърква, защото захтина се утаява на дъното.

# 70
  • Мнения: 649
  bouquet, изглежда страхотно на снимката. Още утре ще го направя - в  къщи сме любители на сирената (и на червеното вино също)

# 71
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Надявам се да ви хареса  Hug

# 72
  • Мнения: 10
Снощи спретнах една много вкусна и полезна салатка:
- чери домати
- краставици на четвъртинки
- лук на полумесеци
- нахут от консерва
- черен боб от консерва
+ олио, сол и доста оцет, защото нахутът и бобът на мен ми вървят много с оцет  Crazy

# 73
  • София
  • Мнения: 462
Да предложа и аз една наша любима напоследък салата. Рецептата е от интернет, но не съм сигурна в кой сайт я намерих, че беше отдавна Embarassed.
Продуктите са малко "на око".

Китайска салата:
1 голяма краставица,
1-2 моркова,
1 връзка пресен чесън,
копър по желание, аз често го забравям,
оризово фиде горе-долу колкото останалите продукти или малко по-малко, че става като манджа иначе.

Заленчуците се нарязват на пръчици, объркват се с фидето и се заливат с дресинг от соев сос, лимонов сок, малко сол и зехтин.
Аз лично когато имам време я оставям за малко в хладилника, за да си пообщуват продуктите.
Мен ако ме питате, става и за основно ястие, това ни беше вечерята снощи. Също така си мисля, че ще й подхожда сусам, но не съм пробвала още.
Добър апетит!


Последна редакция: вт, 12 май 2009, 11:34 от electra

# 74
  • Мнения: 1 798
Ето една много любима наша салата
Рукола, салата айсберг, чери домати, прясно настърган пармезан,  с дресинг от зехтин и балсамов оцет.

Общи условия

Активация на акаунт