Доматите с колците

  • 4 068
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 397
Ако имах избор, бих си купила с корени, защото остава свеж за по-дълго.
За саксии сигурно ,като цвете ли за по-дълго newsm78 Щот за по-каратко го готвим и  feeding
Ако няма да го готвиш днес-утре.

# 46
  • Мнения: 2 375
тук го продават измит и в пликове по 450 гр... корени не съ видяла Whistling
И при нас така.

# 47
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Рени, сподели моля за мръсните продукти. Може пък аз да не съм информирана. Много хора готвят замразени продукти, добре би било да знаем, ако някой има информация относно начина им на приготвяне. Не се заяждам. Наистина ме интересува, защото и на децата готвя със замразени продукти.
Относно мръсотията- мила съм замразен спанак, пък и други зеленчуци . Пада пръст.
Аз като чистя зеленолистни зеленчуци мия листенце по листенце. А в промишлени количества кой ще се занимава да го измие добре?
Относно риска- чувала съм, че при замразяването се използват химикали, които да предпазят продуктите от разкашкване. Не знам дали е вярно, но не искам да рискувам. И друго- ако при транспортирането продуктите се размразят, а после пак се замразят, могат да станат опасни. Има случаи на натравяния.

# 48
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 441
Ако имах избор, бих си купила с корени, защото остава свеж за по-дълго.
За саксии сигурно ,като цвете ли за по-дълго newsm78 Щот за по-каратко го готвим и  feeding
Ако няма да го готвиш днес-утре.
Ааа запасяваме се с :пресен спанак;за другата седмица newsm78

# 49
  • Мнения: 505
Ако имах избор, бих си купила с корени, защото остава свеж за по-дълго.
За саксии сигурно ,като цвете ли за по-дълго newsm78 Щот за по-каратко го готвим и  feeding
Ти може да готвиш всичко на същия ден, на който го  купиш, ама аз не винаги правя така.

# 50
  • Мнения: 5 710
ВИжте какво открих за замразените продукти:

19. Замразени продукти
Няма нищо лошо в замразените плодове или зеленчуци. Но те погрешно се смятат за "леки" и "полезни". За да се запазят полезните качества на замразяваните храни, е необходима специална технология на бързо и дълбоко замразяване, която не е сред най-популярните в нашата част на света, защото оскъпява доста продукта.

# 51
  • София
  • Мнения: 397
Ааа запасяваме се с :пресен спанак;за другата седмица newsm78
Е ти всеки ден ли ходиш на пазара? Купувам продукти за няколко дни напред, като не планирам кое точно кога ще сготвя- както дойде.
тук го продават измит и в пликове по 450 гр... корени не съ видяла Whistling
И при нас така.
Къде е това тук и при нас? Аз пък такъв не съм виждала.

# 52
  • София
  • Мнения: 3 064
По това време на годината не бих купила замразен спанак. С колци, без колци - чисти си се.
Относно салатата, много носи на чесън! И наистина е много вкусен, по-вкусен е от марулите.
Но рядко взимам, именно, защото ме мързи да го чистя.

# 53
  • София, център
  • Мнения: 3 455
При нас са без корени и на килограм. Хубав спанак, вкусен.

# 54
  • Мнения: 958
На пазар не съм стъпвала от години, обаче в кварталният плод и зеленчук дерът кожи.
Вчера купих една малка торбичка коприва и една малка торбичка киселец, ами киселеца беше пълен с някакви други треви вътре, като го изчистих остана една шепа и си играх един час Sad
Нормално от години ни продават боклуци и зарзавата не е изключение. И аз купувам замразен спанак, ама понякога така ми се иска и пресен, но като видя корените и калта и съм дотам.
Иначе и марултие тая година са гадни, а не мога да си обясня защо доматите цяла зима са 2-3 лева, а краставиците 4-5  newsm78

# 55
  • Linz
  • Мнения: 11 619
И аз купувам замразен спанак, ама понякога така ми се иска и пресен, но като видя корените и калта и съм дотам.
Мислите, че някой ще ви го измие по-добре от вас ли... не мога да го разбера Thinking


Сега ако дадете и някоя рецепта за салата от спанак... Grinningне съм правила никога Rolling Eyes

# 56
  • Мнения: 12 670

Сега ако дадете и някоя рецепта за салата от спанак... Grinningне съм правила никога Rolling Eyes

Повърни се на предната страница. Бабилия даже каза, че сме засенчили готварския. Всяка салата, която правиш с маруля, става и със спанак. Предварително леко посолявам спанака да омекне и да си пусне соковете.

За замразяването - да, така ги замразяват - бързо и дълбоко. Предимството е, че ако са много третирани не стават. Търсят се по-чисти продукти. Но поне според мен вкусът е съвсем различен.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 11:06 от Мадам Х

# 57
  • Мнения: 301
Предпочитам винаги прясното пред замразеното. Зимата и аз ползвам замразени продукти, но не на всяка фирма. Прясното и на вкус е по-добро, и на вид, и витамини.
Броколите какво им е, ако са пресни, а не замразени? Варят се малко и толкова. Пак си ги задушавам и така..
Иначе корените и калта не ме притесняват - чистя и мия. Може и да се подразня, ако като цялo корена е повече от спанака - за какво плащам все пак. Но миенето предпочитам аз да си го направя - детето си храня и там на чуждото старание не разчитам.

# 58
  • Linz
  • Мнения: 11 619

Сега ако дадете и някоя рецепта за салата от спанак... Grinningне съм правила никога Rolling Eyes

Повърни се на предната страница. Бабилия даже каза, че сме засенчили готварския.
За това си позволих да искам рецепта тук... Направо темата е за местене в готварския Wink
Ще я пробвам салатата от спанак още днес Simple Smile

# 59
  • Мнения: X
Минзухар, точно по тази причина (корени и камъни) вече купувам замразен спанак. Чисто и лесно. Е не става за салата, нооо...
А по пазарите отдавна не ходя. Освен, че е мръсно и миризливо, продавачите лъжат или в грамажа или в качеството.
Лесно- да, но не и чисто. Махат му корените и направо го замразяват- без да го мият.
Освен това аз не купувам замразени продукти- смятам, че е рисковано.
не че е по темата, ама тя и без туй се е спамнала, ама - замразено  Shocked, що за .... храна е това?

Общи условия

Активация на акаунт