Доматите с колците

  • 4 071
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 15 473
Обожавам коренчетата на спанака!Толкова са вкусни. Аз преди няколко години разбрах,че могат да се готвят и те, и сега съжалявам за многото години, когато съм ги хвърляла. Ако ми продават само листенца в пликче няма да ми е вкусно.

# 61
  • Варна
  • Мнения: 25 257
Ако имах избор, бих си купила с корени, защото остава свеж за по-дълго.

Именно това е причината! Аз пък спанак без корени не съм виждала. Майка ми отглежда и продава спанак, с корените е, онзи ден го чистих и изобщо не бяха чак толкова много айде сега. Не виждам какъв е проблемът. Това ми намирисва на една порода клиенти дето се възмущаваха, че сме беряли доматите с дръжките, и сме режели краставиците с дълги дръжки, защото тежали. Е по-голяма глупост надали има. С дръжки, респективно корени, стоката остава свежа по-дълго.

# 62
  • Мнения: 14 654
Лесно- да, но не и чисто. Махат му корените и направо го замразяват- без да го мият.

Точно, след като намрих бучица кал в замразен спанак, не бих купила повторно. А този на пазара е с корени и откакто пазарувам, все с корени е бил.

# 63
  • Мнения: 2 401
Нещо доста странно ми се види това, че не сте купували спанак без корени, та да уточним. Аз се възмущавам на това:


не на това:


Такъв купувах до неотдавна.

# 64
  • Мнения: 804
Лесно- да, но не и чисто. Махат му корените и направо го замразяват- без да го мият.

Точно, след като намрих бучица кал в замразен спанак, не бих купила повторно. А този на пазара е с корени и откакто пазарувам, все с корени е бил.

Е, направо ме убихте с това. Каква кал в блокчета ситно нарязан спанак. Ами гледайте от кои фирми купувате. Как пък аз за толкова време не намерих подобно нещо. Но както и да е. Явно аз съм лоша домакиня. Предпочитам да готвя бързо и лесно и да не прекарвам по 2 часа миейки спанак, щом някой го е направил преди мен.
И спанакът винаги е бил с дръжки, но без корени. Отскоро е тази мода да го скубят, а не да го берат.

# 65
# 66
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Лесно- да, но не и чисто. Махат му корените и направо го замразяват- без да го мият.

Точно, след като намрих бучица кал в замразен спанак, не бих купила повторно. А този на пазара е с корени и откакто пазарувам, все с корени е бил.

Е, направо ме убихте с това. Каква кал в блокчета ситно нарязан спанак. Ами гледайте от кои фирми купувате. Как пък аз за толкова време не намерих подобно нещо. Но както и да е. Явно аз съм лоша домакиня. Предпочитам да готвя бързо и лесно и да не прекарвам по 2 часа миейки спанак, щом някой го е направил преди мен.
И спанакът винаги е бил с дръжки, но без корени. Отскоро е тази мода да го скубят, а не да го берат.

Единственият вариант да знаеш, че ядеш чист спанак е сам да си го измиеш. Иначе гаранция, че остава мръсен- щом на теб не ти се занимава да го миеш (за себе си!), как си представяш друг да го прави и то в промишлени количества?!

# 67
  • Мнения: 804
Рени, нали не допускаш, че спанакът се мие на ръка. Има си специална техника за измиване на зелунчуците, които се замразяват.
Но мисля, че спорът е излишен. Всеки има свое решение на въпроса. Просто казах, че това за калта в замразените продукти аз не го вярвам.

# 68
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Естествено, че никой не се занимава да го мие на ръка. За това и остава мръсен. И не е въпрос на вяра- пръстта се вижда (при задушаване например- оствава в тенджерата).

Общи условия

Активация на акаунт