Рецепти от Израел и приятели... ІІ част

  • 60 979
  • 168
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 283
Пепика, рецептата за точно този борекас е следната:

1 кофичка кис.мляко + 1 ч.л. сода + 1 кофичка олио + 1-2 ч.л. сол + брашно колкото поеме, да стане меко тесто, колкото мекото на ушенцето
плънката е от яйце, сирене и варен картоф.
отгоре се маж с яйце и се ръси със сусам.

Аз у дома обаче намалявам количеството олио на около 100-120мл. Резултатът също е много добър, но не толкова хрупкав и не толкова мазен.
Много ти благодаря за рецептата, при първа възможност ще ги направя и покажа в темата. Кофичка олио - това означава 400 грама ли, щото ние обичаме по-мазничко  Wink и сто грама ми се вижда малко.

# 166
  • София
  • Мнения: 167
в грамажи ми е трудно да говорвя  Embarassed общо взето колкото е кис.мляко, толкова трябва да е и олиото. аз съм ги правила макс. с 200мл олио, но у дома мазното не се котира, за това със 100мл. олио си ни идват идеално.
само един жокер - млякото да не е студено, направо от хладилника, аз го оставям да се постопли и поне 20-30мин. да си поседи само със содата. така съм забелязала, че тестото ми става по гладко и меко.  Thinking

# 167
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Съжалявам, че публикувам в стара тема, ама не знаех къде...  Blush

Рецептата, по която приготвяме хумус - преведена е ТУК

И из архивите -  тема с рецепта: Как се прави маца?

# 168
  • София
  • Мнения: 17 592
Хм, темата била застаряла... ама иде Ханука - пък аз съм твърде бездарен готвач, дайте идеи за ... амни, лесни / прости неща, дето да не могат да се объркат лесно...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт