Отговори
# 345
  • Мнения: 1 798
пеп-4о,откакто го публикува му се точа на този сос,и определено ще го пробвам  bouquet
Мъжо не яде чесън Crossing Armsще си го хапна сама Simple Smile

# 346
  • Мнения: 1 258
пеп-4о,звучи ужасно вкусно,но ми се счупи пасатора и няма как да го пасирам. Tired   За това май ще е добрия стар сос със кисело мляко и чесън.

# 347
  • Мнения: 262
Здравейте , момичета !

Искам да направя еклери за събота по рецептата на Иви.

Въпросът ми е кога да ги направя ? Днес , утре , събота сутрин ?

Трябва ли да преседят , за да попие крема ? Или трябва да не попие , за да останат хрупкави ?

# 348
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Здравейте , момичета !

Искам да направя еклери за събота по рецептата на Иви.

Въпросът ми е кога да ги направя ? Днес , утре , събота сутрин ?

Трябва ли да преседят , за да попие крема ?

Можеш да направиш самите еклери и днес и да ги напълниш утре,но трябва да стоят в хладилник,че вече е топло и не се знае ще издържат ли.
Винаги така правя,за да не се натоварвам.

# 349
  • Мнения: 27 524
Мерси, МастерHug Няма вода в моите кюфтета, няма магданоз, не меся каймата изобщо  Embarassed и си ги приготвям с брашното предварително  Crazy Ще опитам по твоя начин  Simple Smile

# 350
  • Мнения: 6 713
Здравейте,

преди малко влязох в пререкание със свеки Twisted Evil защото готвя зелен фасул и тя ме кара да го бланширам! Пък аз съм чела, че това направо съсипва зеленчуците! Но не, нямало да стане вкусно.... Whistling
Моля ви, кажете какво правите вие, за да запазите полезните съставки? Бланширате ли зеления фасул?


  bouquet

# 351
  • София
  • Мнения: 12 554
Здравейте,

преди малко влязох в пререкание със свеки Twisted Evil защото готвя зелен фасул и тя ме кара да го бланширам! Пък аз съм чела, че това направо съсипва зеленчуците! Но не, нямало да стане вкусно.... Whistling
Моля ви, кажете какво правите вие, за да запазите полезните съставки? Бланширате ли зеления фасул?


  bouquet

Глупости, за какво да го бланширам. Слагам го да се вари и като се посвари направо доправям манджата с домати, лук, чесън и подправки.

# 352
  • Мнения: 27 524
Бланширам, ако ще прибирам във фризера - гъби, лапад, киселец. Зелен фасул и други - не.

# 353
  • Мнения: 5 001
И аз не бланширам,когато ще го готвя...Свекито ти не е права изобщо!!!

# 354
  • Мнения: 9 118
пеп-4о,звучи ужасно вкусно,но ми се счупи пасатора и няма как да го пасирам. Tired   За това май ще е добрия стар сос със кисело мляко и чесън.

в такъв случай счукай чесън в хаванче или купа, след което накачкай по същия начин изцедения хляб, за да се омеси с него.
Останалото с наливането на зехтина и без друго се прави с бъркалките за сладкиши, но мен ме домързя, затова е с пасатор -  писала, че трябваше да е с миксер.
Пък ако не ти се играе - следващ път.

# 355
  • Мнения: 22 867
А аз не бланширам нищо и за фризера, просто хубаво измивам, изцеждам и в пликчетата.

# 356
  • Мнения: X
Моля ви,дайте идея за бързо рязане на зеле за салата с нещо помощно,или всички кълцат на ръка? newsm78И споделете добре ли се получава,става ли на тънки ивици? Hug

# 357
  • Мнения: 1 777
Моля ви,дайте идея за бързо рязане на зеле за салата с нещо помощно,или всички кълцат на ръка? newsm78И споделете добре ли се получава,става ли на тънки ивици? Hug
Кухненски робот.

# 358
  • Мнения: 1 798
Моля ви,дайте идея за бързо рязане на зеле за салата с нещо помощно,или всички кълцат на ръка? newsm78И споделете добре ли се получава,става ли на тънки ивици? Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370085.0 - нещо полезно

Сега видях ,че Pety е отговорила Hug

# 359
  • Мнения: 1 258

в такъв случай счукай чесън в хаванче или купа, след което накачкай по същия начин изцедения хляб, за да се омеси с него.
Останалото с наливането на зехтина и без друго се прави с бъркалките за сладкиши, но мен ме домързя, затова е с пасатор -  писала, че трябваше да е с миксер.
Пък ако не ти се играе - следващ път.


Сега ще се позанимавам.Мерси!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт