Аз много обичам ориз и днес се опитах да го направя по китайски щото съм фен и на китайската мазна кухня.
За сватбата ни подариха ВОК и днес му беше сефтето. Сложих го да се загрее с повече зехтин, после прибавих лук, дребно нарязан, тиквички и моркови, както ги режат в кит. р-ти, т. е. тънки, широки ивички нарязани по диагонал, прибавих грах и едро нарязано зеле, имах сушени китайски гъби, предварително ги накиснах във врала вода, сложих сол, къри, джинджифил, чер пипер и соев сос. Сварих ориза, охладих го и го прибавих към току що изключените зеленчуци само да се стопли леко.
Ами това е, мъж ми го хареса, ВОК-а се изпразни, значи е станал.
Хихи, и на нас ни подариха Вок за сватбата ама още не съм се престрашила да го използвам, някакси съм респектирана от големия размер, но сега май ще пробвам тази рецепта