oriza kak?

  • 13 406
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 539
Цитат на: AFRODDITA
В Турция приготвят ориза като го покриват с кърпа накрая. Първо го запържват в много мазнина, да стане прозрачен, залива се с вода, ври на тих огън и след сваряване се покрива с хавлиена кърпа, тя има за цел да поеме влагата и ориза да се рони.
Аз много обичам ориз и днес се опитах да го направя по китайски Wink щото съм фен и на китайската мазна Close кухня.
За сватбата ни подариха ВОК и днес му беше сефтето. Сложих го да се загрее с повече зехтин, после прибавих лук, дребно нарязан, тиквички и моркови, както ги режат в кит. р-ти, т. е. тънки, широки ивички нарязани по диагонал, прибавих грах и едро нарязано зеле, имах сушени китайски гъби, предварително ги накиснах във врала вода, сложих сол, къри, джинджифил, чер пипер и соев сос. Сварих ориза, охладих го и го прибавих към току що изключените зеленчуци само да се стопли леко.
Ами това е, мъж ми го хареса, ВОК-а се изпразни, значи е станал.


Хихи, и на нас ни подариха Вок за сватбата Laughing ама още не съм се престрашила да го използвам, някакси съм респектирана от големия размер, но сега май ще пробвам тази рецепта Laughing

# 16
  • Мнения: 5 500
Ами аз две години след сватбата се престраших Wink ти действай по-отрано, вкусно става, незнам дали от Вок-а, ама си е интересно и екзотично...

# 17
  • Мнения: 1 497
Ани, ще направя твоя ориз довечера за гарнитура. Ама става ли с обикновен, не с басмати?

Афродита (абе как да те наричам за по-кратко?Simple Smile), само за инфо,не се казва вок, а уок. Нашите може би са превели упътването твърде буквално. (Wok=уок)

# 18
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Теодора


Афродита (абе как да те наричам за по-кратко?Simple Smile), само за инфо,не се казва вок, а уок. Нашите може би са превели упътването твърде буквално. (Wok=уок)


Да ти кажа и аз така си мислех, даже съм чувала по Тв, като готвят китайски манджи, че казват Уок, ама на упътването на тигана пише Вок, та за туй. Ако се превежда буквално, от немски трябва да идва В-то.
Както ти е кеф, тъй ме наричай Sign Exclamation

# 19
  • Мнения: 1 497
И аз така си помислих, за немския. Кажи де, моля те....Как ти викат приятелите. Не искам да си измислям. Embarassed

# 20
  • Мнения: 2 609
Това бях аз Embarassed

# 21
  • Мнения: 2 609
Опс не беше за тази тема Rolling Eyes

# 22
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Теодора
И аз така си помислих, за немския. Кажи де, моля те....Как ти викат приятелите. Не искам да си измислям. Embarassed


 Embarassed  Embarassed  Embarassed Мими Embarassed  Embarassed  Embarassed, иначе съм Мария, като всяка втора жена на света Wink  Wink  Wink

Ама, нали знаеш само тука съм  AFRODDITA Wink Виж, elsi оня ден ми каза мамо Дита Laughing кефско е Grinning

# 23
  • Мнения: 1 497
ОК, сори. Мислех, че това ти е името. Дита е готино.

# 24
  • Мнения: 1 497
Ани, много стана вкусен ориз !!

# 25
  • Мнения: 713
Теди, голям съм заплес и не съм видяла, че питаш за ориза  Rolling Eyes . Радвам се, че е станал хубав и без това Grinning .
И на мен на  Афродита ника ми харесва и след като я видях на снимките мисля, че и отива Grinning .

# 26
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Теодора
ОК, сори. Мислех, че това ти е името.


Сериозно или се бъзикаш Wink  Confused:

# 27
  • Мнения: 5 500
Цитат на: anan
И на мен на  Афродита ника ми харесва и след като я видях на снимките мисля, че и отива Grinning .



Благодара ти, anan Wink

# 28
  • Мнения: 713
А, аз с жени на тази тема не се майтапя Stuck Out Tongue  защото е опасно.

# 29
  • Мнения: 1 497
Цитат

Сериозно или се бъзикаш    


Абсолютно сериозно.

Ани ориза ти обра овациит. Аз сложих други зеленчуци, но стана прекрасен!!!

Общи условия

Активация на акаунт