Нещо с белтъци

  • 22 921
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 236
Аз правя китайска супа - вместо фиде, накрая се доавят на тънка струйка разбити белтъци и се получават нишки. Обаче с 10 белтъка ... Може би няколко неща? За крем ги ползвам за правене на "снежни топки" отгоре. Правят се белтъците на сняг, после със супена лъжица се пускат "топки" в подсладена вряща вода. Получават се много ефирни "целувки", но не твърди. Подреждат се отгоре върху готовия в купички крем, и се гарнира с черешки или вишнево сладко, после се добавя "коса" от карамел. Голяма вкусотия е   chef

Иначе за салмонела в суровите яйца повече притеснения трябва да ви носи жълтъка, където се развъждат бактериите, а не белтъка. Поне аз така знам. Но за едното на ум, аз поне не ползвам яйца от магазина, само пресни в такива случаи, ако ще се ползват сурови.

# 16
  • Мнения: 2 774
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

# 17
  • Мнения: 155
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

И на мен   bouquet

# 18
  • Мнения: X
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно.  Отделят се жълтъците и белтъците на 6 яйца. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със 6с.л. захар и 6 с.л.какао. Всичко се смесва и се бърка в една посока. В правоъгълна форма се поставя фолио, намазано с масло и сместа се изсипва в нея. Пече се на горни реотани 10-15мин. След като изстине се отлепя внимателно. Намазва се със сметана, шоколад или някакъв конфитюр. Могат да се наредят плодове или ядки и се навива на руло. Намазва се отново със сметана и се украсява. Оставя се за 1 час в хладилника.
П.П.Това е точната рецепта. Сега като погледнах в тефтера си, се оказа, че не е само с белтъци, а и с жълтъци. Не съм го правила отдавна и нещо съм се объркала, за което се извинявам  Embarassed

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 21:07 от Анонимен

# 19
  • Мнения: 155
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно. Разбиваш 6 белтъка на сняг, заедно с 1 чаша захар и 4-5 л. какао. Добавяш 100мл. прясно мляко. Всичкото това, след като се разбие на сняг, се разтила в тавичка, на чието дъно се поставя фолио. Пече се в умерена фурна, след което се отлепя от фолиото и докато е още топло се намазва със сметана, шоколад, или нещо друго по избор, навива се на руло и отгоре по желание може пак да се намаже със сметана.
Не съм сигурна за пропорциите на захарта и какаото, но като се прибера вкъщи ще погледна рецептата с точност и ще пиша  Peace

А тавичката колко е голяма? Моите са май малки, да не се стане дебело? Другия вариант е да не го завивам на роло. Дали ще стане?

# 20
  • Мнения: 22 867
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

И на мен   bouquet

Ето  забравените сладки на Котка

# 21
  • Мнения: X
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно. Разбиваш 6 белтъка на сняг, заедно с 1 чаша захар и 4-5 л. какао. Добавяш 100мл. прясно мляко. Всичкото това, след като се разбие на сняг, се разтила в тавичка, на чието дъно се поставя фолио. Пече се в умерена фурна, след което се отлепя от фолиото и докато е още топло се намазва със сметана, шоколад, или нещо друго по избор, навива се на руло и отгоре по желание може пак да се намаже със сметана.
Не съм сигурна за пропорциите на захарта и какаото, но като се прибера вкъщи ще погледна рецептата с точност и ще пиша  Peace

А тавичката колко е голяма? Моите са май малки, да не се стане дебело? Другия вариант е да не го завивам на роло. Дали ще стане?
Може и в малка тавичка. Тази рецепта съм я правила в малка правоъгълна тавичка.
Да, може и да не го завиваш на руло, а само да го украсиш, или намажеш с нещо. Варианти безброй според вкуса ти

# 22
  • Мнения: 155
Аз правя един сладкиш, на който не му знам името, но става много вкусен и е без брашно. Разбиваш 6 белтъка на сняг, заедно с 1 чаша захар и 4-5 л. какао. Добавяш 100мл. прясно мляко. Всичкото това, след като се разбие на сняг, се разтила в тавичка, на чието дъно се поставя фолио. Пече се в умерена фурна, след което се отлепя от фолиото и докато е още топло се намазва със сметана, шоколад, или нещо друго по избор, навива се на руло и отгоре по желание може пак да се намаже със сметана.
Не съм сигурна за пропорциите на захарта и какаото, но като се прибера вкъщи ще погледна рецептата с точност и ще пиша  Peace

А тавичката колко е голяма? Моите са май малки, да не се стане дебело? Другия вариант е да не го завивам на роло. Дали ще стане?
Може и в малка тавичка. Тази рецепта съм я правила в малка правоъгълна тавичка.
Да, може и да не го завиваш на руло, а само да го украсиш, или намажеш с нещо. Варианти безброй според вкуса ти

Мерси  Hug

# 23
  • Варна
  • Мнения: 777
Благодаря на labrex за това,че копира рецептата вместо мен!Сладкишът на Хриска ми се вижда доста интересен,ще го пробвам непременно!

# 24
  • Мнения: 155
"забравени" сладки............ рецептата,ако желаеш.
На мен ми стана интересно,какви са тези сладки ?   bouquet

И на мен   bouquet

Ето  забравените сладки на Котка

Тези сладки изглеждат да са много вкусни  Peace

# 25
  • Варна
  • Мнения: 777
Тези сладки са нечовешки вкусни.Мога да ям до припадък. Crazy

# 26
  • Мнения: 2 774
Мерси   bouquet ,винаги може да се разчита на теб  Hug

# 27
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето геи моите "Забравени" сладки - наистина са божествено, нечовешки вкусни Peace Crazy Peace!

Благодарности на Котка за рецептата и на Лабрекс за линка към нея  bouquet!

# 28
  • Мнения: 155
Ето геи моите "Забравени" сладки - наистина са божествено, нечовешки вкусни Peace Crazy Peace!

Благодарности на Котка за рецептата и на Лабрекс за линка към нея  bouquet!



Изглеждат страхотно! Трябва да пробвам да ги направя  Peace

# 29
  • Мнения: X
Наистина изглуждат страхотно и смятам и аз да ги направя. А може ли вместо течна ванилия да се сложи суха и има ли разлика, тъй като не ми е ясна разликата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт