За италианските сосове

  • 35 283
  • 119
  •   1
Отговори
# 15
  • UK
  • Мнения: 1 918
Grazie за инфото   bouquet Много хубави обувки на аватара ти.Влюбих се! Two Hearts жесток модел.
[/quote]

Prego  Wink Де да бяха мои наистина тези обувки  Praynig

Дояде ми се лазаня, а в момента ям пица! хахахах

# 16
  • Мнения: 1 526
Аз живея в Израел. Тук също са много разпространени и обичани сосовете на тази фирма. Аз кукувам често доматен с тиквички и патладжан- просто божествен!!!

# 17
  • Мнения: 1 227
Записвам се да следя темата Simple Smile

# 18
  • Мнения: 107
И аз съм фенка на сосовете! Приготвям супер вкусни спагети бързо и лесно с тях Simple Smile

# 19
  • Русе
  • Мнения: 764
Ммм...Песто Калабрезе ми е любимия.

# 20
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
аз лично тези сосове не съм ги опитвала,амбицирахте ме...щом ги има в Билла....
но е добре,ако някой си ги приготвя домашни да сподели рецепта Wink

# 21
  • Мнения: 190
Само да попитам в кои магазини мога да намеря тези сосове , май не съм ги срещала.

Почти пълният асортимен на Barilla (паста,сосове,пълнозърнести) се продава в Пикадили, ХИТ, Метро, Елемаг.
По ограничен пален стоки на Barilla се продават в :  Кауфланд , Фантастико, 345, Фродо, Billa ...

Обикновено спагетите се намират при макаронените изделия, а сосовете на стелажа със сосове.

# 22
  • Мнения: 190
Да ви питам в България има ли пълнозърнеста паста на Барилла?

Да, предлагат се пълнозърнести продукти на пазара.
Търсете ги на специализирания щанд за здравословни храни в магазина, от който си закупувате продуктите на Barilla. Ако такъв щанд отсъства, то ги търсете при останалите макаронени изделия.

В пастата на  Barilla се използва само и единствено твърд грис, който се получава след преработката на твърда или висококачествена пшеница и вода.

# 23
  • Мнения: 189
Записвам се и аз Mr. Green! Обожавам спагетите и сосовете на Барилла Heart Eyes.
Живяла съм в Гърция доста дълго време и там се научих как да приготвям спагети. По принцип не наблягам на готовите сосове, защото обичам да готвя, но съм опитвала от тях, и съм много доволна!


# 24
  • Мнения: 355
Има ли чист доматен сос, който да служи като основа за приготвяне на домашни сосове. Бихте ли споделили рецепти и за домашно приготвени сосове.

# 25
  • UK
  • Мнения: 1 918
Аз например сгъстявам доматено пюре на слаб огън, след това прибавям малко босилек и черен пипер, също скилидка чесън, нарязана на много ситно и хоп- готово. По-вкусно е обаче, когато към това прибавя и малка консерва риба тон и го досварявам на слаб огън за няколко минути.
Днес например за обяд ядохме студена паста- тук лятото се яде много често. По-лека е и не е нужно да се приготвят никакви сосове. Сваряваме паста по обичайния начин(аз използвах фарфале, но може и с друг вид), оставаме я леко да изстине и след това я разбъркваме с няколко капки зехтин, чери домати, разрязани на половинки, риба тон от консерва, листа пресен босилек, може също и няколко рибки аншоа, за който обича. Много е лесно и вкусно  Sunglasses

# 26
  • Мнения: 5 462
Има ли чист доматен сос, който да служи като основа за приготвяне на домашни сосове. Бихте ли споделили рецепти и за домашно приготвени сосове.
В зехтин слагаш чесън , листа босилек/пресен/ да се задуши .. после сипваш консерва домати/консерва/не пюре а или цели белени или нарязани на кубчета/ италиански по възможност .Задушава се докато всичката вода изври и остане на каша .
На другия котлон слагаш да заври вода с една супени лъжици сол/може и морска/ .Водата да е повече . Сипваш ги когато вече водата е завряла , засичаш минутите според указанмието на опаковката .Като са готови /ала денте , не преварени / да Не са отжътре бели когато скъсаш един макарон, спагета и т.н. / .Взимаш си една цедилка и я слагаш в мивката , взимаш тенджерата със водата и макароните и ги изсипваш в цедилката .Хубаво да се изедят от водата , взимаш  цедилката пълна с паста и я изсипваш обратно в същата тенджера в която си ги варила и ги изсипваш вътре /вече без водата/ .После взимаш тенджерката със въпросния сос и го изсипваш при макароните .Хубаво разбъркваш с голяма решетъчна лъжица  .Взимаш чиниите една след друга и сипваш порциите /от около 80 - 100 гр. на човек  / и сервираш .След това всеки си сипва прясно настъргано пармиджано .кой колкото му харесва .

# 27
  • Мнения: 190


А аз имам следния въпрос, има ли в тях захар?

Извинявам се, че се забавих с отговорът на този въпрос, но предполжих, че касае медицински проблем и исках да проверя информацията.

Всички сосове на Вarilla, които се внасят в България съдържат захар.
Ако желаете да научите процентното съотношение на захар спрямо останалите продукти, моля пишете ми отново и ще направя запитване.

# 28
  • Мнения: 190
Направата на домашен доматен сос е тайната на всяка италианска домакиня  Simple Smile
надявам се някоя мама, женена в Италия, да издаде нейната си тайна.

Препоръчвам зехтинът първоначално да се овкусява с чесън.
подходящ сорт домати за сосове са Рома:

 те съдържат малко вода и не се налага дългото им варене, за да се сгъстят.
също така листните подправки се добавят накрая, след като сосът е снет от котлона. така не губят аромата си.

# 29
  • Мнения: 5 462
Освен , че не съдържат толкова вода са и не толкова кисели като българските .

Общи условия

Активация на акаунт