За италианските сосове

  • 35 301
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 179
Скоро едни приятели ми препоръчаха пестотата на тази фирма. Засега опитахме това с босилека, доматеното и пестото с чушки. И трите са прекрасни (за съжаление и доста калорични Simple Smile ), но моето най-най любимо е доматеното.

Предимно правим спагетите по следния начин - объркваме сварените и изцедени спагети с пестото, като само добавяваме или бланширани гъби или пресни задушени гъби. Така не е съвсем постно, но си е супер за хората, които не обичат толкова много месо Simple Smile

# 76
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Записвам се да  ви следя Hug

След малко ще правя Лазаня,за съжаление нямам от сосовете ,ще импровизирам днес.Другият път непременно ще пробвам от готовите сосове.

Ще следя темата с интерес  bouquet

# 77
  • София
  • Мнения: 4 142
Грам не се бях сетила, че  готовите сосове могат да се ползват за лазаня Embarassed. Ще си спестя много време така за приготвянето, а и предполагам ще стане по - вкусно.

# 78
  • Мнения: 573
А някой знае ли как се приготвя Арабиата?

# 79
  • Мнения: 190
Пенне ал'арабиата

Пенне - полусварени или ал'денте

За приготвянето на арабиата са необходими:
Лук и малко чесън на много ситно
Бекон на тънки лентички
Лукът с чесънът и беконът се запържват в малко масло или студенопресован зехтин, докато придобият златист цвят.
Добавят се белени и нарязани на кубчета домати и една цяла люта чушка. Оставя се да поври няколко минути до готовност на доматите.
Лютата чушка може да бъде отстранена преди сервиране или да се нареже на ситно и отново да се върне в соса.

В сосът се добавят полусварени пенне и се разбъркват периодично внимателно до готовност.
Ако пеннето е сварено до ал'денте, то се добавя само колкото да се обърка със соса.
Сервира се с настъргано пекорино.

# 80
  • Мнения: 573
Благодаря за рецептата! Непременно ще го пробвам!

# 81
  • Мнения: 219
Някои от тези сосови дали са подходящи за дете, което няма още две години? Искам някой път да направя паста, от която и тя да опита, но към кой сос да се насоча...

# 82
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Синьора барила, рецептата в този си вид съм я срещала като пенне аматричана, тя се приготвя  с бекон, пенне аларабиата са само с доматен сос е пеперончино Peace

# 83
  • Мнения: 190
Lindita ,

права си   bouquet

май трябваше да спомена, че беконът е опционален.
За жалост доста хора не могат да се хранят без месни продукти.

Благодаря ти за уточнението   bouquet

# 84
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
обичам да готвя и да яма спагти   chef
А да знаете рецепта за сос със cметана?

  Класика са и  Фарфале със сметана и пушена сьомга.




Продукти:
400 г фарфале
100 г пушена сьомга,
1 чаена чаша незаквасена сметана
 1-2 стръкчета пресен лук
заферано, магданоз, сол, масло

 Пушената сьомга се нарязва на тънки ивички и заедно с лука се запържва леко. Долива се сметаната, след което се подправя със заферано и малко сол и се дръпва настрани от котлона. (максимум 5 мин.)
  Фарфалете  се слагат в голямо количество вряща подсолена вода и се варят 10-12 минути. Изцеждат се много добре и се заливат със сметановия сос.
Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан магданоз

Anna&Jenny, ако искаШ пробвай, докато запържваШ да добавиШ една 4аена лъжи4ка водка и да я оставиШ да се изпари, бъркайки  Peace

# 85
  • Мнения: 2 132
Някои от тези сосови дали са подходящи за дете, което няма още две години? Искам някой път да направя паста, от която и тя да опита, но към кой сос да се насоча...
Аз съм давала от домати с босилек на моето дете.

# 86
  • Мнения: 653
Някои от тези сосови дали са подходящи за дете, което няма още две години? Искам някой път да направя паста, от която и тя да опита, но към кой сос да се насоча...

за малко дете бих ти препоръ4ала само домаШно приготвени сосове  Peace

# 87
  • София
  • Мнения: 178
Великолепна тема. Запис!

# 88
  • София
  • Мнения: 830
Как се запалих не е истина.

Видях една рецепта на Холи1 с прошуто крудо и пармезан (предполагам това е пармиджано), а аз имам доволно от тях. Но тя е със сметана, а ние не обичаме 'бяла' паста. Може ли да се направи с червен сос и кой от готовите сосове би бил най-подходящ?
Благодаря предварително.

# 89
  • Мнения: 190
Елспет,

обикновено сметаната, заради високата си масленост, подчертава вкусът на останалите продукти.
След като желаеш да я замениш, то сос Арабиата може да се използва, но резултатът ще е различен, тъй като доматите няма да подчертаят шунката и пармиджаното, а ще хармонират с него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт