За маслините

  • 13 643
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 669
Защо повечето давате черни маслини - те са изкуствено оцветени ... не е ли по добре да се дава от зелените?

Това вярно ли е? newsm78

http://lucky2000.hit.bg/assortment.htm

Това е първото, на което се натъкнах в Google

# 16
  • Мнения: 32
 съмнявам се,че ги оцветяват

# 17
  • сред маслини и портокалов цвят
  • Мнения: 1 268
Защо повечето давате черни маслини - те са изкуствено оцветени ... не е ли по добре да се дава от зелените?

Защо трябва да ги оцветяват?

# 18
  • Мнения: 8 246
На големия ми син започнах да му давам маслини, безсолни, някъде след годинката. Когато закусваше кус-кус му режех вътре 2-3 маслинки на парчета. Много му харесваше. После започна да яде цели маслини и много бързо се научи да плюе костилките. И досега много обича маслини и понякога сам си ги търси в хладилника.

# 19
  • Мнения: X
Нямам спомен и за двете, в момента малката е на 1г.4м. и яде черни маслини, като си плюе костилката.

# 20
  • Мнения: 27 524
Защо повечето давате черни маслини - те са изкуствено оцветени

Стига, бе  Joy Как си го представяш този процес? Има черни, зелени, лилави, блондинките... Най-известните у нас:

Зелени: Зелените маслини се берат от края на септември до средата на ноември. Плодовете се добиват преди да узреят и след кратка обработка са готови за консумация.



Черни: Черните маслини се берат от средата на ноември до средата на януари. Добиват се, когато са напълно узрели. Черните маслини са известни на чуждия пазар под различни имена (в зависимост от района, в който са произведени). В България, този вид маслини са известни под името "Амфиса".



Блонд: "Русите" (натурални) маслини, се берат от края на октомври до края на ноември. Плодът се бере малко преди да е узрял.



Каламон: Маслините от този сорт представляват разновидности от благородни трапезни маслини. Култивира се главно в областите Месиния и Лакона, както и в значителна част от Агринио. Плода се бере зрял от ноември до Коледа. Отличават се с наситено пурпурния си цвят и формата на бадем. Преди да достигнат до потребителя, маслините се обработват с оцет и сол. Така се получават всеизвестните маслини от сорта Каламон.



Халкидики: Това е сорт, който се култивира почти само в Халкидики. Известни са още като "мамут" заради големият им размер. Такива ядем у нас и са най-подходящият сорт за децата.  Peace



П.С. А, сега видях линка на Бобкас.  Peace

# 21
  • Мнения: 1 217
дадох маслинки за първи път около годинката, сега редовно и взимам черни безсолни без костилка и тя си ги хапва като бонбонки  Peace
Peace

# 22
  • Мнения: 4 784
Защо повечето давате черни маслини - те са изкуствено оцветени ... не е ли по добре да се дава от зелените?
Има нещо вярно. Маслините на снимките, представляват готовите продукти за пазара, т.е. след обработката, която са преминали.
Всъщност, истинските натурални черни маслини не са черни на цвят, а са кафеникави или по - скоро лилавеят. Те са и най-подходящи за децата.
Масово продаваните черни маслини се обработват не с какво да е, а с химикали за получаване именно на този наситен черен цвят.
Ето и още нещичко -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170993.390

http://en.wikipedia.org/wiki/Olive - "Olives are harvested at the green stage or left to ripen to a rich purple colour (black olive). Canned black olives may contain chemicals that turn them black artificially."
Синът ми /2,6г./ отскоро хапва с охота маслини. За пръв път му дадох да опита преди около година, тогава категорично отказа.

# 23
  • София
  • Мнения: 119
Незнам Блонди .... не се занимавам с маслини ... така съм чувала от хора които се занимават с това ...

# 24
  • Мнения: 1 558
Започнах да давам на сина ми след годинката Peace Сега ги обожава,яде всякакви:черни,зелени,с костилка,без костилка,солени,безсолни ooooh!

# 25
  • Мнения: 27 524
Маслините на снимките, представляват готовите продукти за пазара, т.е. след обработката, която са преминали.

Разбира се, че преминават през дадени обработки. Иначе не са годни за ядене. Но да се оцветяват изкуствено - не ми се вярва. Възможно е да добиват даден наситен цвят след задължителната обработка, но какъв е смисълът например да се стремят към изкуствено оцветяване на  именно черна маслина? Няма никаква логика  Simple Smile

# 26
  • Мнения: 4 784
Може и да няма, но е факт, че се прави.

# 27
  • Мнения: 27 524
но е факт, че се прави.

Кое?  Simple Smile

# 28
  • София
  • Мнения: 119
Че се оцветяват допълнително за да са така мастилено черни.

# 29
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 1 249
Аз вчера му дадох едно две малки парченца и му хареса.Махнах костилката и обезсолих маслината преди да му я дам.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт