Машина за хляб-24 част

  • 58 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 286
Искам да ви попитам някой успял ли е да направи на такава машина хубав хляб, но с домашен квас, а не със суха или жива мая от магазина. Аз преди време от рецепта по интернет бях успяла да направя домашен квас. И в крайна сметка успях и на машината да получа някакво хлебче, също и с тесто от машината да изпека на фурната. Но коричката винаги ставаше много дебела и твърда. Аз използвам пълнозърнесто брашно, бяло не купуваме. Сега от около година си го правя със суха мая, но може скоро пак да подновя опитите с домашния квас.

# 721
  • София
  • Мнения: 7 970
Искам да ви попитам някой успял ли е да направи на такава машина хубав хляб, но с домашен квас, а не със суха или жива мая от магазина. Аз преди време от рецепта по интернет бях успяла да направя домашен квас. И в крайна сметка успях и на машината да получа някакво хлебче, също и с тесто от машината да изпека на фурната. Но коричката винаги ставаше много дебела и твърда. Аз използвам пълнозърнесто брашно, бяло не купуваме. Сега от около година си го правя със суха мая, но може скоро пак да подновя опитите с домашния квас.

По въпроса за домашния квас имаше цяла тема. Мисля, че Ердинч и мама Цоцоланка бяха правили ама си нямам представа докъде стигнаха.

# 722
  • Мнения: 5
lidan, мисля че маята ти е повече и за това ти хлътва хляба. Аз слагам 375 гр. пълнозърнесто брашно и 375 гр. типово брашно, 150 мл. кисело мляко и 300 мл. топла вода, 5 с.л. олио, 1/4 кубче прясна мая, 2 1/2 ч.л. сол и 3 ч.л. захар, някой път добавям 1 яйце но намалям водата. Слагам по 2 сл - маково семе, ленено семе, сусам, слънчоглед белен, тиквено семе, и овесени ядки. Пека на първа програма -при мен 3ч. и 20 мин.
По тази рецепта направих хляба на програмата за пълнозърнест хляб, но стана с много дебела кора и за това сега го правя на програмата за бял хляб.
Вчера пуснах хляба да се изпече на не препечена коричка- и стана с тънка кора- от което съм много доволна до сега го пекох на средно препекана.
Успех на всички!!!

# 723
  • Мнения: 407
запис, днес си купих ме пекарна за хляб и имам доста да чета и се уча.

ЧЕСТИТО!!!

# 724
  • Мнения: 2 214
Госпойца Димитрова май ти питаше за маята.
В моята книжка пише че ако използвам прясна мая вместо суха тряьва грамажа на сухата мая да умножа по три, например ако за рецептаата за френски хляб ми трябва 5 гр суха мая, а аз съм решила да  сложа прясна ще трябва да сложа 15 гр.
Дали съм го обяснила разбрано newsm78

# 725
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 855
Няма ли някой тук, купил машина, която няма да ползва? Simple Smile Да свирне.

# 726
  • Мнения: 2 214
max-mama, благодаря Hug

rossana_pl, чудни нещица си сътворила Peace
Ето го и хлебчето с айран, което вече ни е любимо



PraynigДай рецепта за този красив хляб.

# 727
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Россана,Стар,браво,чудесни са ви произведенията. Peace  bouquet
г-жа Стихийно бедствие ,това е хляб с айран на Полин,но къде точно е из темата с рецептите-незная.

# 728
  • Мнения: 3 446
Здравейте!
Току-що получих брошурата на метро- има 2 хлебопекарни zelmer за 83.99лв (750W, 8 програми за изпичане). Какво ще кажете за тази марка? Заслужава ли си?

# 729
  • Мнения: 2 214
Джемма клипа са го изтрили вероятно от сервера, затова пише че го няма там.
Ако можеш качи го друга де.

# 730
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Няма ли някой тук, купил машина, която няма да ползва? Simple Smile Да свирне.
Бу, мога да ти предложа няколко модела на машини от английския и немския амазон, които ще ти харесат и като цени,и като модели,но ме спира изискването ти да е с две бъркалки...Там цените вече отиват към 80-90-нагоре евро/лири и предполагам,че това вече не се води "изгодна покупка"

Г-жа Бедствие, благодаря за разяснението, засега все суха ползвам,но исках да знам,ако има жива какъв и е аналога  Grinning

# 731
  • Добрич
  • Мнения: 5 470
ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН на polin_a

ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7

Нали за тази рецепта става въпрос?

Полина има още една подобна:

ХЛЯБ С ЛИМОНТОЗУ и Айрян- BIZCOCHO

3 с.л. олио
250 мл. айран
1 4.л. захар
1/3 куб4е жива мая
1 яйце
1/2 4.л. лимонтозу
1 с.л. сол
550 гр. браШно

# 732
  • Мнения: 2 214
ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН на polin_a

ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7

Нали за тази рецепта става въпрос?

Полина има още една подобна:

ХЛЯБ С ЛИМОНТОЗУ и Айрян- BIZCOCHO

3 с.л. олио
250 мл. айран
1 4.л. захар
1/3 куб4е жива мая
1 яйце
1/2 4.л. лимонтозу
1 с.л. сол
550 гр. браШно



 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

# 733
  • Добрич
  • Мнения: 5 470
Госпойца Димитрова май ти питаше за маята.
В моята книжка пише че ако използвам прясна мая вместо суха тряьва грамажа на сухата мая да умножа по три, например ако за рецептаата за френски хляб ми трябва 5 гр суха мая, а аз съм решила да  сложа прясна ще трябва да сложа 15 гр.
Дали съм го обяснила разбрано newsm78

Според моята книжка /за Мулинекс 5000/ на 1 ч.л. суха мая отговарят 9г. жива. Само в началото месих със суха мая /около две седмици/. Вече  използвам само жива и установих, че за рецепта с 1 ч.л. суха мая трябва да слагам 7г. жива. Докато налучкам точното количество хлябът ми хлътваше в средата, защото живата мая му идваше в повече. Разбира се това е с моята машина.

# 734
  • Мнения: 2 214
Госпойца Димитрова май ти питаше за маята.
В моята книжка пише че ако използвам прясна мая вместо суха тряьва грамажа на сухата мая да умножа по три, например ако за рецептаата за френски хляб ми трябва 5 гр суха мая, а аз съм решила да  сложа прясна ще трябва да сложа 15 гр.
Дали съм го обяснила разбрано newsm78

Според моята книжка /за Мулинекс 5000/ на 1 ч.л. суха мая отговарят 9г. жива. Само в началото месих със суха мая /около две седмици/. Вече  използвам само жива и установих, че за рецепта с 1 ч.л. суха мая трябва да слагам 7г. жива. Докато налучкам точното количество хлябът ми хлътваше в средата, защото живата мая му идваше в повече. Разбира се това е с моята машина.
Никога не правя със жива мая, писах само инфо от книжката, мисля че твоята информация по- ценна защото е от опит.

Общи условия

Активация на акаунт