Как приготвяте коприва?

  • 11 694
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 741
Най-често готвя  копривата с ориз на фурна,с повечко зелен лук,магданоз и отгоре и правя заливка ,като на мусака.Става супер вкусно!
По същия начин правя спанак и лапад.

# 16
  • Мнения: 655
момичета,нали съм сериозно парче....кашата стана просто жестока Party


# 17
  • Мнения: 22 867
момичета,нали съм сериозно парче....кашата стана просто жестока Party

Лелее, че и в новата чиния си я кукнала, та още по-жестоко изглежда! Heart Eyes  bouquet

# 18
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Днес приготвих това за вечеря, замених спанака с коприва и стана ммммммммммммммммм   chef.

# 19
  • Мнения: 651
Панирани копривени връхчета съм правила няколко пъти. Децата само така я ядат.
Майка ми прави баница с коприва  Peace
Вчера хапнахме бъркани яйца с коприва.
Най ми е любима обаче:
попарена (водата за косата  Peace) нарязана на ситно и разбъркана с гъсто кисело мляко и зехтин...
Просто, лесно, вкусно и изключително полезно  Peace

# 20
  • Мнения: 1 252
Баба ми правеше страхотна яхния ли, не знам и аз какво, не беше каша, от коприва. Помня само, че накрая чукваше яйца вътре и белтъците се провлачваха на конци... беше страшна вкусотия. Някой ял ли е така?
Колко ме е яд, че докато беше жива не записвах рецепти  Cry

Да , и аз имам такъв спомен , Блонди, но не знам рецептата и сирене ми върти в главата...

Баба беше по професия готвачка и много ме е яд , че много неща не помня или не съм интересувала.
Така сутринправеше едни сиренки , които посмъртно не мога не мога да ги направя.

# 21
  • София
  • Мнения: 570
Аз правя салата от коприва: Копривата се попарва, отцежда и се нарязва на ситно, някакъв колбас/шунка, нарязан на кубчета, краставица, нарязани варени яйца. Всичко това се обърква с майонеза и сол на вкус. Може да се добави малко кисело мляко, за да се олекоти майонезата. Може и пресен чесън да се нареже.
Панирана също много я обичаме.
По празниците майка ми кюфтета беше правила. Също голяма вкусотия.

# 22
  • Мнения: 5 001
Баба ми правеше страхотна яхния ли, не знам и аз какво, не беше каша, от коприва. Помня само, че накрая чукваше яйца вътре и белтъците се провлачваха на конци... беше страшна вкусотия. Някой ял ли е така?
Колко ме е яд, че докато беше жива не записвах рецепти  Cry

Да , и аз имам такъв спомен , Блонди, но не знам рецептата и сирене ми върти в главата...

Мдааам...И аз го знам със сирене,освен яйцето...
Та ...
Копривата се задушава със 1 връзка нарязан зелен лук,добавя се брашно и вода.Като се сгъсти се добавя сиренето.По желание се добавят 2-3 щипки черен пипер(млян) и 1 разбито яйце се сипва през цедка(за да стане на конци).Нкарая се прави запръжка от олио и червен пипери се полива отгоре.
Така знам аз от моята баба....

# 23
  • Мнения: 111
Здравейте,
Мойта салата от коприва е следната: попарена и отцедена коприва се смесва с нарязани по 1 вр. пресени лук и чесън, пасира се и се обърква с 1 майонеза. Може да се добави лимонов сок.Сол на вкус. Става страхотна. Децата не ядат коприва,но тази салата я ядат. Не се разбира много, че е от коприва.

# 24
  • София
  • Мнения: 1 163
И аз правя салата, ама не я попарвам ,а със сол и оцет я смачквам (не с ръка Mr. Green)

# 25
  • София
  • Мнения: 462
Страхотне сте ! Много обичам коприва и отивам да си избирам рецепта.

# 26
  • Мнения: 1 252
А аз правя салата, подобна на "Снежанка" - с изцедено мляко или катък, коприва , пресен чесън, може и орехи. Много я обичат.

Общи условия

Активация на акаунт