Машина за хляб-32 част

  • 43 071
  • 735
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 7 934
МАШИНА ЗА ХЛЯБ
32 част






В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.



РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:











ЕРДИНЧ ВИ СЪВЕТВА КАК ДА ИЗГЛЕЖДА ТЕСТОТО:

 
    прекалено сухо         прекалено мокро                 OK

                                





Вертикален контейнер

     


Хоризонтален контейнер

 

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 01:07 от дядо хаджия

# 1
  • София
  • Мнения: 7 934
От предходната част на темата:

Привет,пускам снимка на първия ми хляб от снощи/направен на магия,изобщо нямам представа колко брашно,вода има.Слагах,прибавях ужас/ Embarassed Thinking newsm78


страхотен стана на вкус
Въпроса ми е :на първа страница има снимки с теста при месене-това в машини с 1 бъркалка ли е ?
В машина с 2 бъркалки изобщо не ми изглежда така тестото?ДАЛИ МИ РАЗБРАХТЕ ВЪПРОСА? newsm78 Embarassed
СЪЩО ТАКА МОЛЯ ЗА ЛЕСНА И ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА ЗА ХЛЯБ.БЛАГОДАРЯ. Praynig
П.П.как мерите чашките брашно/с мерителната на хлебопекарната ли?/

# 2
  • София
  • Мнения: 9 878
Благодаря за темата,дядо Хаджия!
Аз довечера ще ви покажа козунака,който в момента се меси по рецепта на макс мама.Всъщност ще е с плънка от мармалад.Правя го с някакво ново брашно,което майка ми ми донесе от гръцко-брашно за козунаци.Да видим,по тая рецепта досега нямам ни един провал.

За лесна и изпитана рецепта за хляб от горния пост-аз си ползвам винаги една и съща рецепта,като просто сменям сухите съставки/различни брашна/,а също и течните/понякога с мляко,понякога с вода,понякога с яйце и вода и подобни разменки си правя/.Та,рецептата ми е:
-270мл течност/леко затоплена-вода,мляко,смес от вода и мляко/
-2 с л олио
-500гр брашно
-1/ кубче жива мая
-една лъжица сол и една лъжица захар/ползвам лъжички от бебешко адаптирано мляко,мисля че се равняват на 4,5 гр/

# 3
  • Мнения: 906
Да се запиша.   bouquet

# 4
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
Много благодаря за отговора на Валенцето
BONGO и на теб благодаря,става дума за хляб за 0.750,1000,1250 кг.

# 5
  • Мнения: 7 779
мисля че е подходящо за първа страница :
тук : http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=index&cPath=1_588_23
при някои от моделите има  инструкции за експлоатация, времетраенето на програмите както
и рецепти  (файла в PDF формат). даже и на български може да се открие.

# 6
  • Мнения: 7 779
Много благодаря за отговора на Валенцето
BONGO и на теб благодаря,става дума за хляб за 0.750,1000,1250 кг.
ти не можеш едновременно да направиш и трите грамажа.
ориентираш се към един и питай за него. разликата между най.малкият и най-големият грамаж
е почти 2 пъти. така ,че ти ако искаш рецепта за 1250 , а ние не го знаем това , и ти дадем
рецепта за 750 ,след като я направиш може да ни обвиниш, че се е получил много малък хляб.
благодаря за вниманието  Joy

# 7
  • Мнения: 0
Здравейте момичета и момчета,следя ви редовно,правите мнооооого красиви и вкусни неща  smile3501.Аз мога да ви се похваля с това:
от вчера кремвиршки на Марабу,
и днес френски хляб на Мах-мама

Момичета smile3525,страхотни рецепти newsm10

Петушка и аз чакам за рецептана за хлебчетата на Мама Цоцоланка,че нещо не мога да я открия newsm78

# 8
  • Мнения: 69
Здравейте отново Stop Сега имам питане относно тестото за земелки. Вярвам че се сещате за какво става реч- едни такива белички,мекички и с тънка кора. Може би трябва да си замеся тесто за френски хляб,или това което е за хляб за сандвичи. Не знам! Моля кажете ми какво трябва да е тестото? Praynig И ако някой ми напише и рецепта ще е много добре. Благодаря предварително!

# 9
  • Мнения: 767
Рецептата на Мама Цоци е : 400мл вода, 1/2к. жива мая, 1ч.л. сол, 1препълнена ч.л захар, 800гр брашно. След омесване постоява 15 минути, оформят се хлебчетата и се оставят върху пекарска хартия да втасват 1 ч. пекат се на умерена, предварително загрята фурна.
Аз разтворих маята във водата, добавих солта и захарта и постепенно прибавях брашно и бърках с лъжица, докато започна да се отлепя тестото, изсипах върху набрашнен плот и поомесих , после загъвах доста пъти, за да влезе въздух, но тестото да бъде много меко. Сложих много по-малко брашно. Просто сипвах от пакета. Оставих да втаса десетина минути, после оформих, като пак загъвах, така че да вкарам въздух и оставих да втаса около 40минути, защото първия път тръгна да превтасва. Пекох на 200 - 220 гр до зачервяване. Получи се нещо между симид и италиански хляб - въздушен, мек и нежен. Единия път смесих бяло, типово и пълнозърнесто брашно. Резултатът всеки път беше зашеметяващ.

# 10
  • София
  • Мнения: 9 878
Ето го и моето днешно козуначе:
http://valenceto.snimka.bg/family/moeto-kulinarno-carstvo.63251.18595822
http://valenceto.snimka.bg/family/moeto-kulinarno-carstvo.63251.18595824


Както винаги перфектно по рецепта на макс мама. Simple Smile

# 11
  • Мнения: 1 234
Хайде и аз да се запиша в новата тема с днешния хляб, от книжката е - ръчен хляб с дебела кора - само му добавих тиквени семки и семена - цък. Много вкусен стана, влиза в любимите рецепти. Правих и млечния хляб, много пухкав стана, на вид страхотен, но на мен лично ми сладни малко повече като за хляб.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Да се запиша и аз в новата тема.
Страхотни творения гледам, козунаците са ми слабост обаче  Blush.

martin4e
аз като гледам правя хляб винаги намалям захарта. Веднъж сложих както си е по рецепта и хляба стана сладък за нашия вкус. Слагам толкова захар, колкото и сол.

# 13
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
И аз да се запиша с моят експеримент - смесих ръжено и бяло брашно и добавих по 1-2 лъжици овесени ядки, пшеничен зародиш, слънчогледово и ленено семе; водата смесих с кисело мляко, сложих и 3 лъжички мед. Получи се отличен вкус от комбинацията на леко киселата жилка на ръжта с аромата на меда.  Simple Smile

# 14
  • Мнения: 11 607
Последният път направих снимки на моя хляб месен в хлебопечката и печен в обикновената фурна - Току- що оформени - Единият преди - Същият след - Готова продукция - Готова продукция 2

Приятно месене в новата тема....Хаджи - благодаря.......

Общи условия

Активация на акаунт