Машина за хляб-32 част

  • 43 085
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 734
Хлабчетата на мама Цоцоланка изглеждат страхотно.

# 46
  • Мнения: 224
Да дам малко инфо. По мое запитване една от мамите в предната тема ми препоръча по евтино пълнозърнесто и типово брашно. Блягодаря и!   bouquet Купих си пълнозърнесто и типово брашно на PANINO наистина на добра цена, но днес се зачетох по- внимателно в опаковката видях че е написано "Може да съдържа три вида Е-та + ензими", което значи че хлябът който приготвя с тях няма да се различава по-нищо от отзи по магазините с единствената разлика че е приготвен от мен.  ooooh! newsm78
а при другите като не пише нищо дали ги няма тези  Е-та ??? newsm78
Амиии в тези на софиямел пише брашно и аскорбонива киселина, което  си е лимонтозу (пак вид подобрител), но е само това или както казваш поне така пише. Но се надявам наистина да няма Е-та в другите за сравнение брашното на PAnino e  50-60 ст а това на сифия мел е около 80-90

# 47
  • Мнения: 3 453
  Прекрасни хлебчета, поздравления   bouquet

 Ах, че съм отнесена...
   Меганс, честит празник!Здраве, щастие и късмет ти желая  bouquet

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 21:48 от Кашарел

# 48
  • Мнения: 767

Хлебчетата са прекрасни  bouquet, но може би ще се издуят повече ако при оформянето ги загъваш повече, така че да влезе повече въздух. Гледах клипчета и пробвах - получи се! Обаче личи, че са страшно вкусни и меки smile3501
Меганс, да си жива и здрава и дълги години да готвиш такива вкусотии! newsm51

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 21:47 от petu6ka63

# 49
  • София
  • Мнения: 7 970
Амиии в тези на софиямел пише брашно и аскорбонива киселина, което  си е лимонтозу (пак вид подобрител)...

Акскорбиновата киселина си е чист витамин С.

# 50
  • Пловдив
  • Мнения: 199
Мег, Честит Рожден Ден! Много здраве, късмет и успехи!  bouquet
Страхотни неща ще сътворили.   smile3501
Днес правих хляб с айран, ами той опря в капака. И после си го допичах във фурната, иначе стана много вкусен. А вчера какъв гаф направих, че мъжо днес ме бъзика. Реших за тествам отложения старт спазих всички инструкции, сложих си продуктите и тръгнахме с дребното на пикник. По едно време мъжът ми звъни и ме пита защо хляба не е готов. Познайте, ами не съм сложила бъркалката.  #CrazyJoy Абе луда работа.

# 51
  • Мнения: 62
Здравейте момичета ,
благодаря ви за съветите коя машинка да избера,радвам се че ви има и тук определено има какво да се научи Wink.Вече мога да се похваля че съм горд притежател на Fagor PAN-850 и днес пробвах програмата с обикновения хляб.Резултата беше много добър,а ето и снимков материал.
От утре започвам да чета темите назад и да експериментирам Wink  chef

# 52
  • Мнения: 782
Ей, пак се вихрите , чудесни сте   bouquet

pepsipasta , честита придобивка и мноооооого да те слуша  Wink

Мег, честит празник, мила   bouquet

Хайде и от мен хлебчетата на Мамето  Crazy

# 53
  • Мнения: 767
Болярска пита-1/2 доза.Малко меко оставих тестото и се разля, но пък е пухкава и вкусна...
Shada , бравост за хлебчетата!
pepsipasta , поздравления - моят първи хляб беше далеч от визията на твоя!

# 54
  • Изомрудения остров
  • Мнения: 107
здравейте
имам въпрос с какво да намажа хляба  отгоре /но да не е жълтък/ ,че ми изпада всичкия сусам ,ако може с подробности с четка ли да го намажа или с тампонче от памук и дали трябва да е топла течноста с която да го намажа Благодаря предбарително  Hug
и още нещо вчера правих за първи път хляб на бързата програма тестото не стана на топка а по по течно резултата много добър ,но не е като на бавната
засега толкова пък другия път и снимки   Simple Smile

# 55
  • Мнения: 911
mravkata , о т този форум научих, че за бързата програма е добре да пуснеш машинката от начало още един- два пъти, за да се измеси тестото по- хубаво. Аз вече така правя и резултата е чудесен.

# 56
  • Мнения: 69
Отивам да правя хляба на Мама Цоцоланка. Стискайте ми палци. Ако стане за снимка ще ви го покажа.

# 57
  • Мнения: 224
Да споделя какво ми се случи при едно от последните замесвания на хляб. Правих хляб само от типово брашно сложих продуктите мажеше се по стените и добавих още брашно, спря да се маже под бъркалките и след малко започна да втасва. При второто замесване реших да надникна и видях че отново се маже под бъркалките, по-разбиращите могат ли да кажат защо може да се получава така.  newsm78

# 58
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 671
Момичета, леко съм притеснена. Вече на два пъти пускам машината на основна рецепта за бял хляб и хлябът не се надигна, даже е хлътнал. Преди тези два неуспешни опита,  ползвах машината за неколкократно месене на тесто за козунаци по Великден. Дали проблемът е в машината и нещо не правя както трябва?

# 59
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Zaek, да не би брашното да ти е било малко / съответно водата повече? Когато се забърка тестото става ли на топка или маже отдолу и по стените? При мен първият ми опит беше точно вдлъбнат надолу хляб, после се оказа, че мерителната ми чаша не е точна.

Общи условия

Активация на акаунт