Машина за хляб-32 част

  • 43 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
Виждам,че се заформи дискусия,и аз съм благодарна да прочета вашите мнения и съвети.Вярно,че човек се учи от опит,затова и аз продължавам с опитите.Надявам се да не ви досаждам.Пускам снимки за да получа по-обективно мнение.

# 31
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
мисълта ми е ,че ако е малко по грамаж тестото при положение че 2-те бъркалки
застанат напряко (а не по дължина) на контейнера може да се получи неравномерен хляб.а ако тестото е  около и над 1 кг тогава то ще е над нивото на бъркалките и  по време
на втасването  ако е на 2 топки те ще се съединят и хляба ще е едно цяло.
незнам дали се изразих правилно.

Много благодаря за това разяснение. Моята машина е с 2 бъркалки, получава се една топка при месенето и после хлябът ми е винаги неравномерен - по-висок в едната половина. Сега разбирам, че е от малкото тесто - машината ми е НЕО и нямам рецепти към нея, ползвам рецепти от формума, от книжката на Аляска и от готовите теста, а те всички са за теста от 750 гр. (а при мен най-малкият обем е 900 гр.). Ще трябва да си преизчисля грамажите за по-голям хляб, и без това толкова е вкусен, че го хапваме много бързо.

# 32
  • Мнения: 7 779
Много благодаря за това разяснение. Моята машина е с 2 бъркалки, получава се една топка при месенето и после хлябът ми е винаги неравномерен - по-висок в едната половина. Сега разбирам, че е от малкото тесто - машината ми е НЕО и нямам рецепти към нея, ползвам рецепти от формума, от книжката на Аляска и от готовите теста, а те всички са за теста от 750 гр. (а при мен най-малкият обем е 900 гр.). Ще трябва да си преизчисля грамажите за по-голям хляб, и без това толкова е вкусен, че го хапваме много бързо.
не се притеснявай от грамажа. опитай да извадиш бъркалките след последното месене.
ако е необходимо вземи тестото и леко го обработи с ръце - да стане леко елипсовидно.
мяташ го в машината да си втасва и да се пече.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 16:58 от bongo_2007

# 33
  • Мнения: 7 779
Разбрах те,говорим за едно и също. Peace
newsm10

# 34
  • Мнения: 69
Здравейте! Най после и аз да сложа снимки на някой мои произведения:

Това е млечния хляб на Labrex
 А тук можете да видите и още/да не затрупвам с много снимки/. Качеството на снимките не е много добро/правени са с GSM/:
http://bolqrka64.snimka.bg/cooking/i-az-moga.498997.18596551

# 35
# 36
# 37
  • Мнения: 320
Ето, от мен хлебчето на Мамето горе-долу е добре, но не е толкова надигнат като нейния, а кажете защо  newsm78 възможно ли е да е от това, че ми дойде по-малко брашното от посоченото в рецептата  ooooh!



и поотделно

 

и крайче



Пак ще пробвам тия дни дано пък ги погодя вече  Rolling Eyes

Маме мерси за рецептата   bouquet

# 38
  • Мнения: 7 779
Ето, от мен хлебчето на Мамето горе-долу е добре, но не е толкова надигнат като нейния, а кажете защо  newsm78 възможно ли е да е от това, че ми дойде по-малко брашното от посоченото в рецептата  ooooh!
Маме мерси за рецептата   bouquet
даааа,но пък нейното хлебче не е като твоето  Joy
да не би твоят да е по-широк или по-продълговат ?

# 39
  • Мнения: 320
даааа,но пък нейното хлебче не е като твоето  Joy
да не би твоят да е по-широк или по-продълговат ?


 Ами знам ли пускам снимки преди втасване и след -

- преди

- след

# 40
  • София
  • Мнения: 2 658
минавам набързо да се запиша, за да ви следя  Simple Smile

Много ми харесват тия хлебчета на мамето и ще трябва и аз да ги спретна.

# 41
  • Мнения: 224
Да дам малко инфо. По мое запитване една от мамите в предната тема ми препоръча по евтино пълнозърнесто и типово брашно. Блягодаря и!   bouquet Купих си пълнозърнесто и типово брашно на PANINO наистина на добра цена, но днес се зачетох по- внимателно в опаковката видях че е написано "Може да съдържа три вида Е-та + ензими", което значи че хлябът който приготвя с тях няма да се различава по-нищо от отзи по магазините с единствената разлика че е приготвен от мен.  ooooh! newsm78

# 42
  • Мнения: 7 779
Да дам малко инфо. По мое запитване една от мамите в предната тема ми препоръча по евтино пълнозърнесто и типово брашно. Блягодаря и!   bouquet Купих си пълнозърнесто и типово брашно на PANINO наистина на добра цена, но днес се зачетох по- внимателно в опаковката видях че е написано "Може да съдържа три вида Е-та + ензими", което значи че хлябът който приготвя с тях няма да се различава по-нищо от отзи по магазините с единствената разлика че е приготвен от мен.  ooooh! newsm78
а при другите като не пише нищо дали ги няма тези  Е-та ??? newsm78

# 43
  • Мнения: 0
Megans,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! bdbaloni newsm38 Много здраве,щастие и само хубави неща да ти се случват!Продължавай все така с питките и тутманиците/следя те и в други теми/,а и не само smile3525

# 44
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Мег,честит рожден ден.Да жива и здрава,много радост и късмет. Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Чудесни произведения,браво на всички. Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт