За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 29 283
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 572
Аз пък смятам, че трябва предварително да изчистиш костилките от черешите и тогава да теглиш..

# 61
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
  • Мнения: 512
Ще ходя да купя пектин, та ще изчакам още малко отговорите.

# 62
  • Мнения: 1 252
Аз пък смятам , че хлебопекарната си е  за хляб Mr. Green

# 63
  • Мнения: 572
Попитай и в темата за месена на хляб, там някой може да е правил сладко и да знае отговора на загадката.

# 64
  • Варна
  • Мнения: 2 576
бях виждала тук една торта с обикновени бисквити... нещо шоколад се разтопяваше вътре, това-онова... някой да се сеща, че утре имам рожденик?

Тази ли е

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg126556.html#msg126556
Млякото затопля ли се за да се разтопи захарта и шоколада  Blush? Благодаря предварително!   bouquet

# 65
  • Мнения: 22 867
Аз пък смятам , че хлебопекарната си е  за хляб Mr. Green

Аз нямам такава машинка и малко като на барабан палката се обаждам, но четох в темите за хлебопечка, че не е препоръчително да се вари сладко, не знам си какво там от чарковете се запичало. По принцип е възможно, разбира се, да се вари сладко и лютеница.

# 66
  • София-Младост
  • Мнения: 23 380
бях виждала тук една торта с обикновени бисквити... нещо шоколад се разтопяваше вътре, това-онова... някой да се сеща, че утре имам рожденик?

Тази ли е

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg126556.html#msg126556
Млякото затопля ли се за да се разтопи захарта и шоколада  Blush? Благодаря предварително!   bouquet
Да.  Simple Smile

# 67
  • Мнения: 767

Здравейте, момичета!  bouquet
Аз пак с въпрос тук. Blush
Издиравам безуспешно една рецепта и се надявам тук някоя мама да си я познае. Спомням си, че беше - пилешко филе се маринова с горчица и кисело мляко, престоява доста така и после май се пържеше...Някой да се сеща подробната рецепта? Thinking


Пилешките хапки на жулиени, потопени в кисело мляко, малко горчица, соев сос, зехтин и чесън на прах.Стоят в хладилник поне 1 час и после в малко мазнина се пускат късчетата без да се изтръскват.Пекат/пържат се до зачервяване от двете страни.

# 68
  • на Земята
  • Мнения: 291
Здравейте,правя месеницата на Сладка Хапка,но не пиши да ли трябва да втасва?


редактирам се,пиши ама на друга страница,която не е на мястото си. Embarassed

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 18:30 от kikitooo

# 69
  • Мнения: 11 607
Момичета, ще правя сладко от череши във флебопекарната, но въпроса ми е плода да го тегля с костилките или без? По рецепта ми е  580гр. Аз предполагам, че с костилките трябва да го претегля и след това да ги изчистя, но все пак да попитам.

Правят някои мами сладко в машинката и после са много доволни.....Но...повечето мами, които казаха,че са правили споделят след това,че повече подобна грешка няма да направят......След това както е писала и Лабрекс от осите започва да тече и се развалят........Избора е твой!!!!


Здравейте, момичета!  bouquet
Аз пак с въпрос тук. Blush
Издиравам безуспешно една рецепта и се надявам тук някоя мама да си я познае. Спомням си, че беше - пилешко филе се маринова с горчица и кисело мляко, престоява доста така и после май се пържеше...Някой да се сеща подробната рецепта? Thinking


Пилешките хапки на жулиени, потопени в кисело мляко, малко горчица, соев сос, зехтин и чесън на прах.Стоят в хладилник поне 1 час и после в малко мазнина се пускат късчетата без да се изтръскват.Пекат/пържат се до зачервяване от двете страни.

Правих така....Не ни хареса.......



И сега да си задам и аз въпроса, който е много сложен и ми писна и от мене си..........

Имам пилешко бонфиле.....Това не е ли бяло месо всъщност newsm78.-...Няма значение....Как да го наготвя,че не ми стига фантазията.......Защото...не искам да е с картофи, не искам да е с ориз, искам да е малко по-така,че нали днес е 1 юни.....Но да не е много по-така,че Лабрекс, Стоева, леля Ог и Смайли още не са дошли да дюндюркат Ревльо.......

# 70
  • Мнения: 5 001

Имам пилешко бонфиле.....Това не е ли бяло месо всъщност newsm78.-...Няма значение....Как да го наготвя,че не ми стига фантазията.......Защото...не искам да е с картофи, не искам да е с ориз, искам да е малко по-така,че нали днес е 1 юни.....Но да не е много по-така,че Лабрекс, Стоева, леля Ог и Смайли още не са дошли да дюндюркат Ревльо.......
Хих....Слагай ме и мене в тайфата на додурковците на Ревльо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Позапържи малко филенцата с 1-2 глави лук на филийки.Бутни една тарелка гъби,измити и нарязани....Като се позадушат и те,налей малко водичка да се посварят добре месцата...После...размий една кофичка(малка) заквасена сметана с вода и малко брашно и изсипи в съда дето готвиш.Посоли на вкус,може да се ръсне малко черно пиперче.....Като се посгъсти сосчето е готово...Сервираш с картофено пюренце или сварен ориз....Или задушени зеленчуци,,,

# 71
  • Мнения: 22 867

Маме, виж тая рецепта, кюВтенцата по нея са страхотни на вкус, меки и сочни.

пилешко филе  - 500 г,
кашкавал - 100 гр
майонеза – 3-4 с. л,
нишесте - 2-3 с. л. (може да се замести и с брашно)
яйце - 1
сол
чер пипер

В купа разбивате яйцето, добавяте майонезата, нишестето, солта и разбърквате с вилица до еднородна консистенция. Месото се нарязва на дребни кубченца, слага се в купата. Добавя се нарязания също на малки кубченца кашкавал. Хубаво се обърква всичко и купата се оставя в хладилника за няколко часа. Ако няма време, може и веднага да се пържат в загрято олио, като се сипват от сместа с лъжица. Стават страшно вкусни. Правила съм ги и с пилешка кайма.

Ако сместа стане много гъста, може да чукнеш още едно яйце и да сложиш лъжица брашно, ако пък се разреди повече.

Пък от ревльото хич не се оплаквай и вземи му смени ника - никакъв ревльо не е той, като те гледам какви ги показваш! Peace Grinning  bouquet

# 72
  • Мнения: 572
Имам питание за салата "Табуле" - булгура трябва ли да се вари и ако се вари, в колко вода?

# 73
  • София-Младост
  • Мнения: 23 380
Имам питание за салата "Табуле" - булгура трябва ли да се вари и ако се вари, в колко вода?
Накисва се във вода докато хубаво набъбне, на опаковката май има някакви инструкции и пропорции...и повече да сложиш той поема доста, останалото можеш просто да изцедиш преди да забъркаш салатата.
Сега погледнах на пакета пише 1/4 чаша булгур в една чаша вода за 1 час, но си спомням, че час му беше малко.

# 74
  • Мнения: 1 777
Имам питание за салата "Табуле" - булгура трябва ли да се вари и ако се вари, в колко вода?
Аз го правя като заливам с топла вода булгура и оставям докато поеме водата около25-30 минути.
1ч.ч.булгур го заливам с 1ч.ч.вода

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 21:19 от Pety

Общи условия

Активация на акаунт