Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

  • 432 572
  • 474
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
miriana86, а в този случай ще бъдат ли бели(поне такъв цвят съм виждала по снимки)?
Когото си намажеш питката с разбитото яйце,добавяш украсата и след опичането тя ще си остане бяла.Можеш да си я оцветиш в различни цветове,така питката ще бъде още по-красива.

# 451
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Здравейте всички! Прекрасна тема открих при вас, където всеки може да открие полезна информация   bouquet. Четох различни рецепти за тесто за декорации на питки в интернет, но опита си е друго нещо. Ще съм ви благодарна, ако ми кажете как да направя тесто за декорация  Hug

Ето аз как го правя  Peace

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 16:12 от ЗИЧЕ

# 452
  • Варна
  • Мнения: 306
Много благодаря на всички   bouquet. Ще се опитам да сътворя нещо, ама да видим дали ще се получи  Simple Smile. Страхотни красоти правите  bowuu  chef  bouquet

# 453
  • Мнения: 11 607
Пускам един интересен клип за сплитане на тесто - https://www.facebook.com/photo.php?v=336897019772573&set=vb. … ype=2&theater - много добре са показани стъпките.....

# 454
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
ха  Grinning тъкмо влизах да пусна същия линк , много добре е обяснено

# 455
  • София, България
  • Мнения: 2 222
Браво, само не мога да разбера това тесто какво е, като пластелин е, моето - като го разточвам все се "връща"  Confused

# 456
# 457
  • Варна
  • Мнения: 306
Много добри идеи   chef. А има ли значение украсата на питката кога се слага - преди да втаса или след като е втасала питката?

И още нещо да попитам. Чета, че за укаса може да се направи тесто от брашно и вода. Друг вид е с брашно, сол и оцет. Каква е разликата и в това с оцета слага ли се вода?

# 458
  • Мнения: 11 607
vstan след като е втасало тестото, преди печене се слагат. За да останат бели - не се мажат с нищо. За тестото с оцет, за украса, не съм чела newsm78 - мой пропуск. Но! принципно се прави от брашно, сол, вода. Оцета евентуално за да го направи еластично тестото и по-лесно да се разточи, малко се слага.....

# 459
  • Варна
  • Мнения: 306
Благодаря много за отговора  Hug. Страхотна си. Аз се опитах да направя веднъж украса на питка, но ми направи впечатление, че украсата беше малко "хлътнала" в питката. Не знам каква е причината. Може би е трябвало да изчакам още да втаса питата. Другият път се надявам да се справя по-добре  Simple Smile.

# 460
  • Мнения: 11 607
че украсата беше малко "хлътнала" в питката. Не знам каква е причината.
Може би украсата да е била малко по-тежка.....желателно е по-тънко да е разточена....

# 461
  • Варна
  • Мнения: 306
Благодаря за съвета   bouquet.

# 462
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 765
Здравейте ,имам въпрос относно брашното от лимец.Надявам се тук да е мястото.
От известно време се опитвам да си правя хляб от лимец.
500гр бр. от лимец
100гр бр. от ръж
правя го с домашен квас 150гр (от темата за кваса ме пренасочиха тук)
Проблемът е ,че тестото лепне страшно много и не може да се омеси, колкото повече брашно добавям -толкова по-зле.
Дали нещо с брашното не е както трябва?Доколкото знам колкото по-малко глутен има дадено брашно толкова по-малко лепне. newsm78

# 463
  • Мнения: 32
Момичета, моля помогнете. Как да направя питка оформена като книга.Ще имам внук първокласник

# 464
  • Мнения: 11 607
niditop3 има тема за квас за хляб - попитай там....

sneja56 мисля, че Мари_ета има подобна - виж в блога и - http://passionscooking.blogspot.com/

Аз да покажа едно интересно оформление -

Скрит текст:

по тази рецепта - http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … achi&Itemid=9

Общи условия

Активация на акаунт