Кекс "Лили"

  • 16 126
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
Става, и с винен, и с ябълков! Peace
Много благодаря   bouquet
отивам да го правя Simple Smile

Да добавя - и с лимонов сок става! Grinning

# 31
  • София
  • Мнения: 1 341






Рени, защо не с метална? Аз само с такава до сега съм бъркала. Embarassed


Имам рецепта за кекс с ябълки от вуйна ми и нейният съвет беше такъв.... Може би се намалява свойството на оцета + содата..... Така го правя вече повече от 20г.

# 32
  • София
  • Мнения: 787
Да се отчета Simple Smile
кекса стана много хубав, мекичък и пухкав. Много се хареса на всички Simple Smile
  bouquet за рецептата

# 33
  • София
  • Мнения: 3 817
Невероятен! Най-пухкавият и топящ се в устата кекс, който съм правила. Благодаря за рецептата!  bouquet
Малко попромених някои неща- сложих 3 яйца, 6 с.л. захар,1 1/2 ч.ч. типово брашно и 1/2 ч.ч. ръжено, но въпреки това кекса стана разкошен.

# 34
  • Мнения: 99
Гелева, Ванеса, valia_b радвам се много че кекса ви е харесъл. Вкъщи е станал любимия на семейството и много често го правя Peace
Гелева много апетитно фото на кекса-как ми се прияде Crazy Май пак ще го забърквам-то аз го правя обикновенно в доза и половина по желание на мъжът ми (а до преди да науча тази рецепта хич не искаше да правя кекс защото му бил много сух....но този стои много мек и сочен)
Иначе на въпроса за оцета-аз до сега само с винен съм го правила Peace

# 35
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 648
Страхотен кекс! За първи път да ми се получи и съм много доволна, само него ще правя вече! Благодарности за страхотната рецепта!   bouquet Само да отбележа, че го направих с 1ч.ч захар и стана перфектен.

# 36
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 933
Тази вечер го забърках отново, но промених леко рецептата. Получи се страхотно. Вместо какао, сложих в кекса около половин чаена лъжичка сушени лимонови корички (можеше и повечко да са) и пълна чаена чаша касис от компот (добре отцеден от сока естествено и без да набрашнявам излишно плодчетата). Наложи се само малко да увелича количеството брашно. А захарта по принцип ми е по-малко от написаното, защото ние като цяло не обичаме кекса да е твърде сладък. Получи се страхотно като вкус. Peace

# 37
  • Мнения: 205
А аз използвах рецептата, за да направя малки кесчета във формички за мъфини (въвеждам белтък на детето, та затова). Замених олиото с масло, за да е млечно и намалих захарта на половина (можеше и още по-малко да бъде). Получиха се много хубави кесчета!

# 38
  • В една Дупка.
  • Мнения: 629
Правя този кекс от години. Това си е стара рецепта. Наистина е страхотен. Peace
 ето още един много сполучлив, по стара бабина рецепта:
продукти: 5 яйца, 2ч.ч.захар, 5с.л. олио, 3ч.ч. брашно + 1бакпулвер, 250гр лимонада и една ванилия. Също изпитана стара рецепта. По желание се се украсява с каквото пожелаете. С какао, стафиди, лим.корички и т.н.
Извинявам се на авторката, че пускам друг тип кекс в нейната тема. Praynig

# 39
  • Мнения: 99
Ами стара е рецептата, че си я преписах от съседската баба от един стар тефтер с пожълтели страници.
Записвам си и твоя кекс и непременно ще го пробвам Peace

# 40
  • Бургас
  • Мнения: 839
BuBiCa , този кекс с лимонадата в тази последователност на продуктите ли се забърква ?

Мисля да ги пробвам и двете рецепти  Peace

# 41
  • Мнения: 474
Добър ден на всички.. Знам че отново тук ще намеря отговор на въпросът ми за това се обръщам към вас.Момичета  незнам къде точно бъркам първите два кекса станаха невероятни но от известно време след като го извадя от фурната и спадне.А така хубаво се надуе като се пече гледам да спазвам точно рецептата пека го на 180градуса но все пак некъде бъркам явно.И не знам къде.Да отбележа че го пека не във форма за кекс а в правоъгълна тавичка.Моля ви дайте съвет много е вкусен иначе но като спада и ме е яд.Благодаря ви предварително.

# 42
  • София
  • Мнения: 787
janeta* искам пак да ти благодаря за вкусната рецепта   bouquet
стана ни любим кекс, правя го вече за 4-ти път  Sunglasses

# 43
  • Мнения: 99
vanesa много се радвам че кекса така много ви е харесъл. И на нас ни е любим от както го опитахме Peace
nonchetooO нямам на представа защо така ти се е случило....да не би да е бил на по-висока температура печен, или пък да си го извадила рано...... Thinking

# 44
  • Мнения: 474
Пекох го на 180 градуса -40-45минути без да отварям фурната  след което с клечка пробвах дали е готов.

Общи условия

Активация на акаунт