Кекс "Лили"

  • 16 126
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 99
Аз пека също на 180 градуса, но повече като време. Мисля че 40 мин. за кекса са малко. Преди няколко дни синът ми даваше зор да го вадя и аз малко избързах....та беше леко слегнал Peace Мисля че може времето да му е било малко Thinking

# 46
  • Мнения: 474
Благодаря ти за отговора .

# 47
  • Мнения: 11 828
Жани, направих и аз кексчето, търсех нещо бързо.. добре изглежда, но аз ще го опитам утре сутринта, знаеш защо! Wink
Мерси за рецептата, ще се включа пак и с коментар за вкус! Hug

Да допълня, че аз го направих с кафява захар, типово брашно и вместо какао ползвам брашно от рошков. Peace

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 17:22 от Сиси ♥♥

# 48
  • Мнения: 99
Сиси естествено че знам защо ще пробваш кекса на закуска Wink Hug
Кажи какво е това брашно от рошков вместо какао? За първи път го чувам Blush

# 49
  • Мнения: 51
Жани,направих кекса - фантастичен е !!!  bouquet
Имам поне 10 рецепти за кекс ,които вартя,но този е одобрен 100%- тово от всички опитали го/а те не са никак малко/ Благодаря за споделената рецепта!
Аз за срам го опитах веднага,но съвсем мъничко  Embarassed,но тази сутрин си хапнах!

# 50
  • Мнения: 99
snejana haj радвам се, че всички които сте опитали кекса сте го харесали Hug

# 51
  • Мнения: 11 828
Жани, да потвърдя и аз за сполучливата рецепта!! Peace Ще го правя пак занапред - лесен, бърз, а и икономичен.

Брашно от рошков (кераб) ползвам от 3-4 г. като заместител на какаото - http://www.-spam112-/magazin/hrani/brashna/brashno-ot-roshkov-ol … uten-bio-195.html По-добре е за децата, вместо какаото, което все пак има кофеин, по-полезно е, а резултатът е същият. Купувала съм и течен шоколад - http://www.bioslunceluna.com/shop/sladki-neshta/techen-shokolad- … enaartje-bio.html

# 52
  • софия
  • Мнения: 1 305
Момичета ще се пробвам за кекса вчера изхвърлих два броя,запечени от горе и долу вътре сурови и спаднали, къде бъркам , вие с миксер ли разбивате аз нямам, да не е че слагам орехи вътре newsm78, помагайте. Рецептата не е тази но е от форума и не искам пак да се проваля защото няма да правя никога вече. Най от долу ли се пече, слагате ли скара,
Много въпроси.
благодаря ВИ.

# 53
  • Мнения: 99
Сиси благодаря за инфото. Ще потърся и ще пробвам Hug Heart Eyes
tzvetihc аз бъркам яйцата хубаво с миксер. Не съм пробвала до сега да бъркам на ръка. Иначе аз също задължително си слагам орехи вътре, че моите много го харесват с орехи (и аз също го харесвам с орехи много вътре). Аз пека по средата на фурната върху скарата. За мен си съм си сложила правило докато се пече да не отварям фурната. Отварям чак когато го пробвам с клечка дали е опечен и направо го вадя. И гледай да не печеш на прекалено висока температура-така ще ти е изпечен от вън и вътре суров Peace

# 54
  • Мнения: 99
Пак съм приготвила продукти да го правя. Винаги обаче го бъркам в доза и половина.....че иначе бързо свършва и мъжът ми казва че е малко. Та след малко пак ще пека доза и половина....дано да има утре за сутрешното кафе Crazy

# 55
  • София
  • Мнения: 787
Това вече ни е любимия кекс, само него правя от доста време.
Много го харесват домашните Simple Smile

# 56
  • Мнения: 3 219
Ще се пробва в най-скоро време, за жалост в момента нямам миксер, дано успея да разбия яйцата на ръка Thinking

# 57
  • София
  • Мнения: 18 679
Много, много сполу4лива рецепта! Кексът стана абсолютно пух4е Hug От мене си добавих една капа4ка ром, настъргана лимонова и портокалова кора, пекох 50 минути на 170 градуса. Перфектен! Препоръ4вам с две ръце!
Кексовите теста уж все едни и същи, кажи-ре4и - яйца, кисело мляко, олио - а стават толкова разли4ни кексовете Thinking Аз съм пробвала поне десет рецепти, с приблизително еднакви съставки - един с един не си прили4ат! Нито на вкус, нито на плътност. Явно тайната е в съотношението Rolling Eyes

# 58
  • Мнения: 1 195
Тъкмо се чудех какъв кекс да спретна:) сега ще го направя:) мерси за рецептата:)

# 59
  • София
  • Мнения: 10 421
Втори път го правя, много ми хареса със содата и оцета. Първия път беше по оригиналната рецепта, втория вече досъчинявах и догаждах тестото на око. Сложих 50 на 50 ръжено и бяло брашно, киселото мляко допълних с прясно, че нямах цяла чаша, а не ми се ходеше до магазина  Embarassed, затова сложих и три яйца.  Embarassed Embarassed Обаче сложих три ябълки, нарязани на кубчета и канела. Стана отново божествено. По принцип кексове не обичам особено, но не знам защо, този ми хареса много.

Общи условия

Активация на акаунт