Кекс "Лили"

  • 16 136
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 99
Наистина е така Peace И точно това ми харесва на тази рецепта, че кекса е много пухкав не само като е прясно изпечен, а дори и на другия и подругия ден Peace
Вероятно има нещо общо с оцета вътре Thinking

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 576
И аз мисля, че има нещо общо.
А и щерката много го хареса, а тя е бая капризна.
Препоръчвам на всички да го пробват!  Grinning

# 17
  • Мнения: 6 243
Много е хубав, потвърждавам!
Снощи го направих и децата не му се наситиха, накрая насила го прибрах, че щяха да им се пръснат коремите. И таткото го оцени. Аз напоследък хич нямам апетит за сладко, та само го опитах, та имам и лични впечатления. Препоръчвам!

# 18
  • Мнения: 2 126
И аз винаги правя такъв кекс(май този на Кремче Ванилия е почти същия) но не слагам оцет.Но и без оцет кексът си издържа по седмица и все по-хубав.Но ще пробвам и с оцет,което убива силният аромат на содата и може би по друг вкус придава на кекса като цяло Thinking
Този дето viv-miv, е показала е потресаващо добре изглеждащ Peace

# 19
  • Мнения: 164
Дес, благодаря ти  Blush  bouquet Не е нещо особено, сигурна съм, че всички кексове по рецептата изглеждат прекрасно  Hug

# 20
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 940
Страхотен кекс!  Peace Преди малко го изпекох и вече изядох две парчета. Невероятно вкусен и пухкав. Сега, като се събудят и двата дзвера, може и нищо да не остане от него. Grinning Аз го направих в продълговата форма и понеже ми се стори леко редичко тестото (яйцата бяха твърде големи), добавих от себе си още 2,5 супени лъжици брашно. Другият път ще го пробвам със сушени боровинки. Много бързо и лесно става. Peace

# 21
  • Мнения: 99
sladka hapka, Лулумба радвам се че ви е харесъл кекса Hug
Лулумба много хубава ти е идеята за сушени боровинки. От известно време много обичам да си взимам сладко от боровинки, но не се бях сетила за сушени боровинки за кекса. Благодаря за идеята. При следващото правене на кекса тези дни ще сложа сушени боровинки Crazy  bouquet

# 22
  • Мнения: 331
И аз благодаря за рецептата   bouquet ! Моят мъж не обича кексове, но за този каза да го правя по-често. Стана много сочен, а не сух както при повечето кексове.

# 23
  • София
  • Мнения: 787
Здравейте момичета, много искам да направя кекса, но до сега никога не съм правила с оцет. Може ли да ми обясните какво точно трябва да направя, просто да смеся содата и оцета и то шупва ли?

# 24
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета, много искам да направя кекса, но до сега никога не съм правила с оцет. Може ли да ми обясните какво точно трябва да направя, просто да смеся содата и оцета и то шупва ли?

Когато слагаш содата, както е в лъжичката, просто я залей с количеството оцет. Тя шупва. Можеш да я изсипеш на купчинка отгоре на сместа, да я залееш с оцета и да разбъркаш. Аз я накапвам с оцет направо от шишето и слагам в сместа.  Peace

# 25
  • София
  • Мнения: 1 341





Здравейте момичета, много искам да направя кекса, но до сега никога не съм правила с оцет. Може ли да ми обясните какво точно трябва да направя, просто да смеся содата и оцета и то шупва ли?

Да, така е! После сместа се обърква с дървена или пластмасова лъжица/шпатула - не трябва да е метална!

# 26
  • Мнения: 22 867
Да, така е! После сместа се обърква с дървена или пластмасова лъжица/шпатула - не трябва да е метална!

Рени, защо не с метална? Аз само с такава до сега съм бъркала. Embarassed

# 27
  • София
  • Мнения: 787
Благодаря за уточнението, а има ли значение какъв е оцета? Имам само винен.

# 28
  • Мнения: 22 867
Благодаря за уточнението, а има ли значение какъв е оцета? Имам само винен.

Става, и с винен, и с ябълков! Peace

# 29
  • София
  • Мнения: 787
Благодаря за уточнението, а има ли значение какъв е оцета? Имам само винен.

Става, и с винен, и с ябълков! Peace

Много благодаря   bouquet
отивам да го правя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт