Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

  • 106 156
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 3 249
Макс мама, все още си е тази цена - 1.69 Simple Smile
Швейк - млякото да не е било гъсто и от там да се е объркала работата. Защото съм установила за себе си, че сложа ли 4.5% Верея трябва да добавя и вода Wink Тази рецепта лично не съм я пробвала. С вижни съм правила пандишпановите кексчета. И винаги са ми ставали.

# 16
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Шоколадов чипс има и в Кауфланд. При щанда с бонбоните.  Peace Цена, за съжаление, не мога да дам в момента.

Аз да питам един може би до болка изтъркан въпрос, но все пак... Откъде да намеря хубави, различни, шарени, весели хартиени формички? Че ако почна и тях да поръчвам от и- бей, съвсем ще се зарибя.  Joy Joy Joy

# 17
  • Мнения: 22 867
Швейк, тестото за тези мъфинки и на мен ми става по-гъсто, но не чак дотолкова, че миксера да не го върти. Аз затова ги харесвам, защото задържат сладкото от вишни някъде по средата, без да пада на дъното. А за залепването на хартиените капсулки - до тях си е, случва ми се да не залепват, случва ми се да ми свалят половината кексче, залепнало за тях. Пробвай да ги направиш в намаслени формички без хартиени капсули и не слагай наведнъж точното количество брашно. Сложи първо две чаши и виж каква ще е сместа, после може леко да досипеш. По-гъста е отколкото на други мъфинки, но не чак дотолкова, да не може да я завърти миксера. А брашната са различни, едни по-сухи, други по-влажни, така че приемай дадено количество брашно като ориентировъчно. Препоръчвам ти пак да пробваш, мъфинките са много вкусни, с много хубава форма. Ще ти се получат, няма къде да ходят, те не са от проблемните. Peace Ако вишничките ти останат на повърхността, лееко ги натисни с лъжичката навътре, при печенето ще слязат още малко.  bouquet

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 2
Доника, labrex, благодаря за съветите. Изобщо нямам намерение да се отказвам, ще ги направя пак със сигурност. Ще сменя млякото, моето, както предположи Доника, беше с масленост 4.5%. А дали проблемът не е и в това, че използвам типово брашно? В къщи имаме само такова, купувам го за типовия хляб, който правя.

# 19
  • 1st floor
  • Мнения: 9 122
Момичета, мерси - ще мина през Кауфланд.  bouquet

# 20
  • Мнения: 22 867
А дали проблемът не е и в това, че използвам типово брашно? В къщи имаме само такова, купувам го за типовия хляб, който правя.

Възможно е и то да е утежнило тестото. Пробвай ги с бяло брашно.

# 21
  • Мнения: 373
Записвам се с едни измислени от мен Мъфини с есенни плодове и локум, станаха много сочни, а като престояха един ден са още по-вкусни:)



Uploaded with ImageShack.us

# 22
  • 1st floor
  • Мнения: 9 122
Аз правих майонезения сладкиш като мъфини. На вкус екстра ги докарах...ама пак залепнаха и не можах да ги изкарам съвсем цели от формичките. И предишния път , когато правих кокосовите пак залепнаха. Отчупва се по едно ъгълче от долу и стоят наклонени. Тогава мислех, че е от кокоса, ама явно е от формата... Confused Втората тавичка намазах с масло и излезнаха без проблем Thinking...А уж ми е силиконова и трябва да се намаже само първия път. Някой имал ли е този проблем.
Ще си купя хартиени капсулки, а до тогава ще мажа с масло... Tired
ПП: Признавам, че формата ми е от евтините, но имам такава кексова и не ми е създавала грижи... newsm78

# 23
  • Мнения: 1 777
Непокорна не мисля че е от самата форма,по принцип силиконовите не залепват.Остави ги да изстинат във формата и после ги вади.

# 24
  • 1st floor
  • Мнения: 9 122
Имах втора доза, уж рецептата е за 12 броя , ама при мен все излизат повече... Simple Smile...Няма ли да се запарят и сглетавят , ако изстинат вътре?

# 25
  • Мнения: X
Имах втора доза, уж рецептата е за 12 броя , ама при мен все излизат повече... Simple Smile...Няма ли да се запарят и сглетавят , ако изстинат вътре?
Със сигурност ще се запарят,трябва да ги извадиш почти веднага.Чак глетави едва ли,но ако се забавиш стават влажни отвън.Супер лесно излизат моите мъфини,абсолютно никога не са залепвали в силиконовите ми форми.По тази причина съм си взела и кръгла и правоъгълна форма-за кексове,блатове и т.н.-това са ми едни от най-практичните кухненски покупки. Peace

# 26
  • Мнения: 678
Запис,в понеделник пак ще се правят мъфини тогава ще снимам.

# 27
  • Мнения: 3 219
И аз да се запиша в тази любима темичка, последно правих мъфини по рецептата на на лесния сладкиш без яйца на рени55  bouquet, добавих малко натурален шоколад и орехи, а отгоре от хрупкавия топинг , имам снимки, обаче ще кача по-късно, не съм ги свалила от фотото Embarassed

# 28
  • 1st floor
  • Мнения: 9 122
Да се отчета с моите мъфини - Добруджанки  Mr. Green от тази сутрин . Те са си мазнички , та не мазах с нищо и си излезнаха без проблем:
http://s1238.photobucket.com/albums/ff495/nepokorna/vkusnotiiki/ … ;t=1288425837227#!oZZ2QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1238.photobucket.com%2Falbums%2Fff495%2Fnepokorna%2Fvkusnotiiki%2F%3Faction%3Dview%26current%3DSDC10959.jpg%26

# 29
  • Мнения: 1 446
В магазините DМ 200бр.- 4,40лв

Е не, и формички за мъфини ли имало там,колко съм зле Simple Smile Май трябва добре да го разгледам този ДМ.

Иначе снимки нямам, щото не ми стигнаха силите след рд-то, но направих страхотни мъфини. И тук да благодаря на Марабу за чудесните рецепти за мъфините със шоколад и банани и класически шоколадови. Направ обрах точките в офиса с тях. И мерси за съветите за формичките. Успях да ги натикам в тавите, които имам. Малко се понагънаха, но пък резултатът беше едни страхотни мъфини.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт