РУСКА КУХНЯ

  • 132 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 3 219
Ама я яж вдругиден, нека престои поне 24 ч. Страхотна ! А колко водка изпива...... Embarassed

# 121
  • Мнения: 1 296
Ама я яж вдругиден, нека престои поне 24 ч. Страхотна ! А колко водка изпива...... Embarassed

Без водка ще я бъде Naughty, това са екстри, криза е Crossing Arms Кой ще я чака вдругиден да е готова ooooh! В нас нищо рибно не остава, изяжда се на мига.

# 122
  • Мнения: 3 219
Ох, най-хубава е като се смесят ароматите....цвеклото оцветява съседните слоеве...мм...вкусотия голяма !

# 123
  • Мнения: 2 697
За сельодката под шубой ползвам и сельодка, и херинга (не че не е почти едно и също Mr. Green) - резултатът е винаги великолепен, това ни е любимата салата вкъщи и изяждаме промишлени количества всеки път Laughing Смело с рибите, не е нужна някаква по-специална, виждам и рускините спокойно си ползват маринована рибка Wink

# 124
  • Варна
  • Мнения: 10 799
и аз често правя "Селедка под шубой", само че ние я наричаме "рыба в шубе"  Mr. Green

Но никога не слагам морков и яйце (веднъж сложих, след като видях в един руски сайт, но хич не ни хареса).

# 125
  • Мнения: 7 420
  Ха,Кисе!Аз също я правя без яйце.Макар и слагам морков.  Simple Smile

  Ето и моята "Сельодка под шубoй".



   И още една рибена салата,която вече е с яйце , "Мимоза" .

# 126
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
А откъде може да се вземе сельодка ?Май не съм срещала  newsm78.

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 11:36 от Аелис

# 127
  • Мнения: 7 420
   В руския магазин в София.
   А съм виждала някакви сельодки и по рибните магазини.Не знам,колко са вкусни.  Rolling Eyes

# 128
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Селма , благодаря ти  Hug!

# 129
  • Варна
  • Мнения: 10 799
А откъде може да се вземе сельодка ?Май не съм срещала  newsm78.

Аз основно правя с маринована херинга, на една созополска фирма, не се сещам точно за името, но са едни правоъгълни кутийки на цена около 2.50 лв - купувам ги от Кауфланд.

# 130
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Киса , благодаря ти - ще отскоча до Кауфланд за херинга Wink.

# 131
  • Варна
  • Мнения: 10 799
Киса , благодаря ти - ще отскоча до Кауфланд за херинга Wink.

ок, виж, мисля че пишеше "Матиас", светло-синя е отгоре картинката, май и моряк имаше нарисуван...  Rolling Eyes

# 132
  • Мнения: 649
Предлагам ви рецептата за бородински  хляб, който в къщи много обичаме. Имам я от един руски форум.

Бородински хляб
410 мл. вода
1 ч.л. сол
2 с.л. мед
2 с.л. олио
2 с.л. ябълков оцет
2.ч.л. кориандър
1 пакетче суха мая
1 пакетче сух квас

Запарвам съдържанието на пакетчето квас с 80 мл. гореща вода и след няколко минути добавям 80 гр. брашно и половината от маята, оставям на програмата за месене и втасване за 1ч.30 мин.
След това добавям останалата вода (330 мл. ) и другите съставки. Пека на основната програма 3ч. 25 мин.

# 133
  • Мнения: 2 697
По повод сельодката - аз най-често я купувам от Била (винаги има, продават я на грамаж, макар че има и в кутийки, но ми прави впечатление, че тази насипната е по-нежна и крехка), а някой път в салатите я замествам с розова херинга от Кауфланд. Там пък има много видове херинга, сельодка не съм засичала Simple Smile

# 134
  • Мнения: 1 296
Да ви се похваля, че моята салата "Сельодка под шубoй" на Селма стана разкошна newsm44

Общи условия

Активация на акаунт