Елда, киноа, амарант и др. здравословни храни

  • 27 615
  • 132
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 15 379
Слънце и Луна са скъпчии. При тях винаги всичко е с голяма надценка Tired.

# 31
  • Мнения: 3 715
Аз пазарувам ядките от Карфур

# 32
  • Мнения: 679
Слънце и Луна са скъпчии. При тях винаги всичко е с голяма надценка Tired.

Във Фантастико цените на избраните от мен продукти са почти същите, както в Слънце и Луна, при това от последния ми ги донесаха на вратата.  Peace

# 33
  • Мнения: 15 379
Възможно е, не споря.
Не пазарувам и от двата магазина.
Първият го анатемосах преди години още.

# 34
  • Мнения: 679
И елдата се одобри от бебчо, със сирене и масло. Другият път ще пробвам с плод.

# 35
  • Мнения: 309
Нежна, да ти споделя "опита" си до момента, не че сигурно не си стигнала и ти до тези изводи  Mr. Green. Ръжените, пшеничените и овесените ядки ги правя по един и същи начин на принципа на овесените ядки, тоест на 200мл.вода - 4 с.л.ядки. Ако не са фини, по дълго време се варят - около 15-20 минути за по сигурно, ако са фини - само 2-3 минутки. Нищо не пасирам, така го давам и добре се понася. Добавям намачкан плод, масло, сиренце, или пък кисело мляко. А може и вместо водата да се сложи прясно мляко или прясно мляко и вода по 100мл. и пак става вкусно.
Четох за пшеничения зародиш - добавям го в "суров" вид към киселото мляко да кажем на 200мл. кисело мляко - 1ч.л. зародиш. Или пък го включвам към основната храна пак толкова като количество. Той бил полезен за имунната система, но не било хубаво в големи количества. Еми това е засега  Hug Пиши как върви при теб  Laughing

# 36
  • Мнения: 679
Zaiche,
Благодаря за идеите. Аз взех да слагам в месно-зеленчуковите пюрета кафяв ориз и ечемик и става вкусно. Мисля да купя тези дни фини овесени ядки и да направя каша с тях. Пробвахме и спелтата - и тя се одобри.

# 37
  • Мнения: 309
Zaiche,
Благодаря за идеите. Аз взех да слагам в месно-зеленчуковите пюрета кафяв ориз и ечемик и става вкусно. Мисля да купя тези дни фини овесени ядки и да направя каша с тях. Пробвахме и спелтата - и тя се одобри.
супер сте!  Hug Сподели как ще направиш кашата от овесени ядки, че отдавна се каня и аз. И ние пробвахме спелтата и от нас се прие доста добре  Peace

# 38
  • Мнения: 59
Привет, момичета!
Благодаря за темичката. И аз съм на такава вълна, затова ще ми е полезна. Ние засега въртим само елда, просо и овесени ядки, но ми се иска да опитаме от всичко.
Просо аз купувам от супермаркети Мандарин, от диетичния щанд. Веднъж бях взела и о един специализиран магазин до нас ( на бул. Гоце Делчев) но после забелязах вътре малки бели червейчета....  Close

# 39
  • Мнения: 679
Айде, да се отчета-вчера сгорвих спелта с тиква, картофи, моркови и масло. Киснах предварително спелтата около 15 часа във вода, варих я повече от час и пак остана твърда и трудно се пасира. В самото готово пюре стоеше едта и твърда и не се хареса много.

# 40
  • София
  • Мнения: 10
Аз също много използвам за моята дъщеря елда и киноа. Купувам ги сурови от био магазините и дори и правя кълнове, които смесвам в различни манджички. Така поне наистина яде нещо прясно и отгледано без торове и химия.

# 41
  • София
  • Мнения: 2 150
Запис.
Досега винаги съм давала инстантни каши, но мисля да пробвам с оригиналните зърнени храни Grinning Дано му харесат.

# 42
  • Мнения: 4 331
Аз напазарувах от един он-лайн магазин доста брашна, едното от които е елда, та ще следя темата с интерес.
Днес предложих на малчо каша от елда, просо и картоф и за мое учудване я одобри Simple Smile

И да попитам - има едни готови каши от ориз и рожков, та реших и такова брашно да купя. Някой ползвал ли е това чудо? Ще чакам рецепти и за рожков-а

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 22:01 от Taни

# 43
  • Мнения: 679
За сега не съм разширила много асортимента от зърнени храни, чакам да свършат наличните-елда, спелта, кафяв ориз, ечемик, овесени ядки.
Аз ги комбинирам с различни продове и зеленчуци - картофи, тиква, моркови, ябълки, банан, праскови. Не срещнах конкретни рецепти и за това ползвам зърнените вместо ориз или като каши.

Чакам и аз предложения от мамите с повече опит в приготвянето на рецепти със зърнени култури.

# 44
  • Мнения: 621
Само да вметна,че фините овесени ядки може само да се накисват за 5 мин в топла вода.Омекват идеално. Peace

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт