Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

  • 119 577
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
Привет в тази красива и вкусна тема!

тази година правих моите козунаци под форма на мъфини и станаха страхотно пухкави и меки и се задържаха такива цяла седмица, докато моите лами успяха да ги изядат

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194152.60
http://lappland.snimka.bg/daily/velikden-2011.588125.23205829


не са красиви като вашите творения, но са гарантирано вкусни

# 46
  • Мнения: 319
Привет и от мен - прегледах първа страница, но не открих невероятните солени мъфини на Нордина:), затова ще си позволя да покажа моят резултат - , аз пропуснах подправките, заради детето, а ето и и оригиналът - http://nanita-nordina.blogspot.com/2010/08/blog-post_22.html

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 09:57 от Марито

# 47
  • Мнения: 112
Какао-кокосови мъфини от Ваня ФИЛИПОВА, благодаря за мнооого вкусната рецепта!  bouquet

Източник:
http://culinarywithme.blogspot.com/2011/03/cocoa-coco-muffins.html

# 48
  • Мнения: 832
Вчера правих мъфини по тази рецепта. Станаха прекрасни - мекички, ароматни. Сложих стафиди, парченца шоколад, а сместа я разделих на две като в едната част сложих канела. Придава невероятен аромат! Нямах много възможност да се занимая с украсата отгоре, затова наръсих само малко шоколадови пръчици преди печене.

 




Имам и едно въпросче към Нордина: може ли в рецептата за мъфини с карамелизирани ябълки и стафиди течната сметана да се замени с прясно мляко?

# 49
  • Мнения: 2 131


Момичета, помагайте  Mr. Green Първите ми мъфини се получиха в ето този вид. Вкусни са, обаче, видът им не се случи. Направих ги по рецептата на ЧервеноВинце - със сладко от вишни. Уж я следвах точно, обаче... Някои излязоха дори от формичките и се получиха супер странни  Mr. Green

# 50
  • Мнения: 2 241
Ти само в хартиените формички ли ги пече?

# 51
  • Мнения: 2 131
Ти само в хартиените формички ли ги пече?

 Embarassed Да. Доста четох из нета и останах с впечатление, че може да се пекат и само така. Но явно съм сгрешила  Embarassed

# 52
  • Мнения: 769
Марито,изключително съм радостна,че са се харесали мъфините! Hug
dion,няма проблем да се замени с прясно мляко.Ще се радвам да споделиш резултата. Heart Eyes

# 53
  • София
  • Мнения: 615
villiana аз поставям хартиена чашка в едни стъклени чашки за крем карамел за основа, така запазват формата си симетрична при надуване и печене.

# 54
  • Мнения: 2 131
Да, очевидно съм сгафила. Не знам защо реших, че може и така. На вкус не са лоши, пък и с пълнеж от сладко от вишни. Но видът им е...  Crazy Скоро ще се поправя.

# 55
  • София
  • Мнения: 615
villiana Разпуснали са се, Laughing но ще ги вкараш във форма. Joy Само не се отказвай, как мислиш се трупа опит и кила.  Wink

# 56
  • Мнения: 22 867
Ти само в хартиените формички ли ги пече?

 Embarassed Да. Доста четох из нета и останах с впечатление, че може да се пекат и само така. Но явно съм сгрешила  Embarassed

villiana, има едни по-твърди хартиени капсулки, в тях може, но в тези меките - не. Става, ако сложиш три-четири една в друга, но не знам дали си струва. Другото са чашки-формички за еднократна употреба от фолио, дето има всякакви форми от него - кръгли, правоъгълни. Можеш и чашки от дуралекс или аркопал да използваш, формички за крем карамел, ако имаш, керамични чаши, просто да не позволяват на тестото да се разлее в хартиената капсулка. Иначе мъфинките на червено винце са вкусни, и аз ги харесвам. Peace  bouquet

# 57
  • Мнения: 2 131
Лабрекс   bouquet, от 15 ми се разляха четири. Самите чашки са твърди, не са от тези най-тънките, но явно няма повече да експериментирам така. Гледах в Кауфланд силиконови форми и, макар да са скъпички, май ще си взема.  Ще трябва май и за сместа да внимавам повече. Като вкус са добре, но като цяло не се постигна търсения ефект, то си личи и от вида им. С практиката обаче надявам се да се получават все по-добре.
Neda, може и така да пробвам   bouquet
Благодаря ви за съветите, момичета.  Grinning

# 58
  • Мнения: 832
Аз досега правих мъфините в такава специална тавичка, с дупки. Последният път и в няколко силиконови формички. Но миенето после хич не ми се нрави. Та, вече ще ги слагам в хартиените формички и после в тавичката, чиста работа  Peace

# 59
  • Мнения: 65
Здравейте на всички   bouquet  Мисля да се пробвам и аз с мъфините, но от всчката информация, вече незнам коя рецепта да избера. Искам да направя какаови с шоколад отвътре, който след печенето да остане разтопен, а не да се слее с тестото. Някой ще ме насочи ли коя е най-сполучливата рецепта...? Благодаря  предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт