Какво замразявате във фризерите си?

  • 8 961
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 43
Аз държа във фризера бланширан зелен боб, торбички с нарязани моркови+карфиол+броколи, грах, ронена царевица, зелени подправки, лимон на резенки (замразявам ги поединично, за да не слепнат - и после в торбичка с цип), прясна мая за хляб (няма промяна в качеството и), масло, каймак от прясно мляко, различни меса. Понякога слагам малини и къпини, но ги употребявам за отрицателно време за торти  Simple Smile

# 16
  • Мнения: 0
Ние зимата слагаме полуготов гювеч, тоест нарязваме всички продукти за гювча, разпределяме ги в пликове, като един плик е за едно ядене, обезвъздушаваме пликовете и ги слагаме във фризера и когато някоя вечер се приберем късно и няма време да се готви те първа изваждаме един замразен гювеч и всички са доволни  Grinning Grinning Grinning

# 17
  • Мнения: 534
нарязани чушки за супа,за пица(на кръгчета),за китайско(на жулиени),настъргани и нарязани  моркуви,магданос,копър,цветовете на копъра(за кисели краставички,че по това време няма да има),брокули,тесто,мая,пържени тиквички,пържени чушки(размръзявам после и с доматен сос..),пукани люти чуски,спанак(бланширан),пъщарнак.Общо взето всичко може да се замръзява.Чушки за пълнене(слагаш голени,вадиш да се размръзят сплескваш и връщаш,така няма да заемат място).

# 18
  • Мнения: 22
Здравейте, аз замразявам и нарязана краставица с копър за таратор, като в пликчето слагам количество достатъчно за 3-4 таратора. Замръзналите краставици директно заливам с млякото без да ги размразявам предварително, за да не омекнат много.

# 19
  • Добрич
  • Мнения: 795
Аз за първи път замразявам това лято,тя и камерата е една малка  ooooh! ,сложила съм само тиквички на шайби засега,но ще ползвам вашите идеи докато има място.

# 20
  • Мнения: 66
Освен всичко, което изброиха момичетата по-горе, ще добавя:
 нарязано кисело зеле в кутии за една манджа,
бакла (бланширана),
прясно мляко с пликовете направо,
кашкавал(ако съм купила по-голям пакет предарително го разрязвам на по 250-300 гр и в отделни пликове, а ако не бързам много правя и един плик настърган, да е под ръка за пици и спагети).
Правя тесто за мекици, разделям на пликове и пак там.После е много удобно вадя от вечер и оставям в хладилника-на сутринта ме чака вече бухнало.
Там държа и бял боб( несварен насипан в буркани),така няма никаква опасност да хване мушички.Баба от село ми дава голямо количество и по този начин го съхранявам без да се налага да обработвам по друг начин срещу гъгрици.

# 21
  • София
  • Мнения: 6 129
Освен изброените неща, слагам обелени и почистени домати. След това само отрязвам от замразения блок необходимото количество.

# 22
  • Мнения: X
Освен изброените неща, слагам обелени и почистени домати. След това само отрязвам от замразения блок необходимото количество.
Peace Друга година със свекито приговяхме домати в буркани, но тази година на мен честно казано не ми се занимаваше и реших да пробвам по този начин да ги замразя-обелих ги, нарязах ги на половинките без зеленкото и ги напълних в торбички. След това споделих с една колежка и тя ми каза, че от години така правела. Ще видим зимата дали става нещо от доматите Simple Smile
Иначе замразявам зелен фасул, тиквички, моркови, грах, месо, чушки-печени и бланширани, всякакви зелени подправки. Когато захранвах малката, замразявах и пюретата, които й притогвях домашно.

Сега съм в чуденка, тъй като имам едни круши, които не са много добре узрели и не стават за язене, тъй като са доста твърди, ако ги замразя дали ще се получи нещо и как точно да ги замразя-захаросани или по друг начин? Някой ако знае моля да сподели Praynig

# 23
  • Мнения: 43
Освен изброените неща, слагам обелени и почистени домати. След това само отрязвам от замразения блок необходимото количество.
Peace Друга година със свекито приговяхме домати в буркани, но тази година на мен честно казано не ми се занимаваше и реших да пробвам по този начин да ги замразя-обелих ги, нарязах ги на половинките без зеленкото и ги напълних в торбички. След това споделих с една колежка и тя ми каза, че от години така правела. Ще видим зимата дали става нещо от доматите Simple Smile
Иначе замразявам зелен фасул, тиквички, моркови, грах, месо, чушки-печени и бланширани, всякакви зелени подправки. Когато захранвах малката, замразявах и пюретата, които й притогвях домашно.

Сега съм в чуденка, тъй като имам едни круши, които не са много добре узрели и не стават за язене, тъй като са доста твърди, ако ги замразя дали ще се получи нещо и как точно да ги замразя-захаросани или по друг начин? Някой ако знае моля да сподели Praynig
Според мен първо трябва да оставите крушите да озреят (на проветриво място) и тогава да правите с тях каквото решите -сладко, компот, забразяване и т.н.

# 24
  • София
  • Мнения: 6 129
Xриска, не размразявай доматите преди да ги сложиш в яденето. Остави ги да отпуснат само колкото да си отрежеш необходимото количество.

# 25
  • Мнения: 1 037
Като става въпрос за домати, имам чуденка...Искам да замразя домати, но нарязани на колелца за пица newsm78 някой правил ли е така? или може би предварително да ги бланширам Thinking

# 26
  • Някъде в облаците
  • Мнения: 431
 HugВсички видове зелени подправки  Peace Тиквички (на кубчета, на шайби, на дълги парчета), пресен лук (докато има), чушки за готвене, нарязани на парчета, печени небелени чушки - и червени и зелени, цели чушки - избушени за пълнене, грах, зелен боб, бамя, моркови, карфиол  ....... Печен патладжан, след като достатъчно се е изцедил - перфектно кьопоолу става ............ Печени люти чушки и рибки, заедно с копър и магданоз - зимата вадя, бъркам с чесън, зехтин и оцет и ......... са като сега правени. Царевица .........
 HugВече трето лято - малини, боровинки, къпини и арония - в кутии, вадя и правя ..... каквото трябва.........
  bouquetТова за краставиците за таратор ми хареса, ще опитам за тази зима - с домашни от село  Laughing

# 27
  • Мнения: 43
Ама вие отделни фризери ли имате? Толкова много неща събирате.. Аз имам три отделения под хладилника и все не ми стигат!
Заслужава ли си да си вземе човек отделен голям фризер? Не харчи ли много ток?

# 28
  • София
  • Мнения: 6 129
Като става въпрос за домати, имам чуденка...Искам да замразя домати, но нарязани на колелца за пица newsm78 някой правил ли е така? или може би предварително да ги бланширам Thinking
Ами опитай с една доза и ако се получи - действай. Тъкмо ще зарадваш семейството с пица заради експеримента.
Аз имам малка камера с хладилника + отделен фризер с 5 чекмеджета. Всичко пълня. Не съм засичала с колко се увеличава сметката за тока, когато го включа, но и зимните цени на зеленчуците не са ниски. Не зная кое е по-изгодно, но предпочитам да ограничавам извънсезонните зеленчуци.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 11:07 от Спунк

# 29
  • под тепетата
  • Мнения: 9 387
Laurel, аз също съм с такъв фризер под хладилника с 3 рафта. Имахме отделен, но се развали и повече не сме го поправяли, беше си доста стар. Водим война с половинката за фризера- и той е на мнение , че много харчи. На мен пък времето ми е скъпо и не мога все да препускам по магазините.
 Та слагам - рязани чушки - 3,4 пакета; бланширани за пълнене 6,7 пакета, магданоз 3-4 пакета, нарязана целина 3 пакета ; малини,боровинки насипани с малко захар в 3-4 кутии от маргарин , полуизпържен патладжан за гръцка мусака 4-5 пакета, винаги гледам да се намират 2-3 кубчета мая, пакет замразено бутер тесто, месце 2-3 пакета, малки пакетчета нарязан бланширан зелен фасул за градинарска мусака или супа; няколко пакета омесени заленчуци за гювеч;царевица за пици. По -рано правих и една манджа с домати и патладжани и затварях в 4-5 кутии и замразявах.  Доскоро имах и настъргана тиква за баница, гъби - все остават като купя и ги задушавам леко в олио, та си имам за пици.
 Все допълвам, ама ЕГН -то... Embarassed  като излезе спанак се жертвам и купувам по-голямо количество, та пак си го задушавам и на порции- за супа, баница, пролетна капама...

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 13:49 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт