Какво замразявате във фризерите си?

  • 8 951
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Xриска, не размразявай доматите преди да ги сложиш в яденето. Остави ги да отпуснат само колкото да си отрежеш необходимото количество.
Благодаря за съвета-ще го имам предвид Peace

# 31
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Чушки печени и обелени, непечени чушки, нарязани само за готвене, киселец, магданоз, копър, тиквички... каквото се сетя. Бутам и замразявам. Да има. Grinning

# 32
  • Мнения: 3 830
В момента имам замразено пилешко месо, свинско, риби, както и изчистени от семките и дръжките червени пиперки. Сладолед от любимия също се намира - Rio Stracciatella, който го намирам само във веригата Пени.

Замразявала съм боровинки, ягоди, малини, домати, магданоз, зелен фасул, сурово прясно мляко, грах, кисело зеле и др. Замразявала съм и всякакви супи и манджи.

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 77
Някой замразявал ли е царевица ??? и как я обработвате преди това newsm78, че детето много я обича.

# 34
  • Мнения: 2 126
Аз яслагм обелена и изчистена без друго да правя,но не ми е изобщо вкусна след това като я сваря.

Днес си нарязах копър,че много обичам тази подправка.Магданоз не слагам,замразен няма никакъв вкус после Peace

# 35
  • Мнения: 11
Аз слагам почти всичко от изброеното, да добавя-пържени тиквички,сини домати и чушки.

# 36
  • София
  • Мнения: 3 271
Зеленчуци и месо.

# 37
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Някой замразявал ли е царевица ??? и как я обработвате преди това newsm78, че детето много я обича.

Докато е сурова с нож изрязвам зърната. Сварявам ги до готовност, отцеждам, изчаквам да изстине, слагам в торбички и замразявам. След размразяване няма разлика от току-що сварена.
По принцип всички зеленчуци трябва да се сварят леко (бланшират) преди замразяване. Ако се замразят сурови, после имат странен вкус и са много жилави.
Единствено доматите се замразяват сурови. Не е необходимо да се белят, защото след размразяване кожите се махат много лесно - сами си падат. И като се понатиснат, изтича сока и остава обезводнен домат. Нарязва се на дребно и става за готвене и за пица. Доматите преди замразяване само се нарязват на половинки, за да заемат по-малко място във фризера.

# 38
  • Някъде в облаците
  • Мнения: 431
 Hug В неделя замразих за първи път печени домати - когато изстинаха ги обелих, оставих ги в гевгир до другия ден да се изцедят и ги замразих. Готова съм за кьопоолу за зимата.  Hug

# 39
  • Пловдив
  • Мнения: 77
Някой замразявал ли е царевица ??? и как я обработвате преди това newsm78, че детето много я обича.
Докато е сурова с нож изрязвам зърната. Сварявам ги до готовност, отцеждам, изчаквам да изстине, слагам в торбички и замразявам. След размразяване няма разлика от току-що сварена.
По принцип всички зеленчуци трябва да се сварят леко (бланшират) преди замразяване. Ако се замразят сурови, после имат странен вкус и са много жилави.
Единствено доматите се замразяват сурови. Не е необходимо да се белят, защото след размразяване кожите се махат много лесно - сами си падат. И като се понатиснат, изтича сока и остава обезводнен домат. Нарязва се на дребно и става за готвене и за пица. Доматите преди замразяване само се нарязват на половинки, за да заемат по-малко място във фризера.

адашке мерси  Hug

# 40
  • Мнения: 234
Печен пипер, домати, пипер с моркови- ситно нарязани .
Зелени подправки, зелен боб,гъби за супа, бамя,грах,тиквички,патладжан.
Настъргана лимонова и портокалова кора.

# 41
  • София
  • Мнения: 6 096
А лимоновата и портокаловата кора защо ги замразяваш като ги има целогодишно?

# 42
  • София
  • Мнения: 16 075
А лимоновата и портокаловата кора защо ги замразяваш като ги има целогодишно?
То и копър и магданоз има целогодишно, но хората си замразяват.
А цитрусовите кори нали уж ги обработваха с нещо за трайност и не се препоръчваха за ядене.

# 43
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Лично аз замразявам подправки, за да имам винаги под ръка, а не за всяко нещо да тичам до магазина точно когато ми трябва. Peace

За корите не знам. Не замразявам.

# 44
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Обикновено есента зареждам камерата с печени чушки, както и с пресни камби.
Тази година замразих и царевица.

Общи условия

Активация на акаунт