Отговори
# 30
  • Мнения: 54
Ние също сме замразявали настъргани сурови картофи ( в комбинация с яйце и подправки май беше  Thinking ) на порции във фризера. После вадихме и пържихме, не съм усетила разлика във вкуса. Но пък предполагам, че може да се нарежат и бланшират, съответно замразят така.

# 31
  • софия
  • Мнения: 25 581
Аз замразявам супички за детето. Забелязала съм, че когато има картоф, след размразяване е гаден. Безвкусен и ронлив. Предполагам, трябва по някакъв по специален начин да се обработят картофите преди да се замразят Thinking

# 32
  • Ispania
  • Мнения: 4 483
Vanja77, само исках да ти кажа, 4е кекса стана много сполу4лив Laughing.Половината ве4е е изяден Mr. Green.

# 33
  • София
  • Мнения: 10 915
Vanja77, само исках да ти кажа, 4е кекса стана много сполу4лив Laughing.Половината ве4е е изяден Mr. Green.
Да ви е сладко! Grinning

# 34
  • София
  • Мнения: 10 915
Рецепта за кюфтета с бял сос без ориз:http://recipes.free.bg/kiufteta_s_bql_sos.html

# 35
  • Варна
  • Мнения: 2 080
Скромен запис Embarassed с големи благодарности за темата и всички пишещи в нея!  bouquet  bouquet

# 36
  • Мнения: 65
Бързам да се запиша, че вече доста сте изписали....

# 37
  • Мнения: 1 701
Благодаря за съветите. Ще пробвам да ги нарежа за пържене и да ги бланширам. Там каква беше врътката? Една минута във вряща вода и после в студена? Нали? Ама те пък няма ли да залепнат, като ги замразя?

Pure Adoration, как настъргани? Не знаех, че яйце може да се замразява. Нещо като картофени кюфтета ли?

# 38
  • Мнения: 54
Ами за съжаление беше отдавна и аз само помагах, та имам само бегли спомени. Знам, че обелихме много картофи, нарязани на ужасно ситно / настъргани, и ги запържвахме като палачинки с едно яйце и праз лук. И тъй като остана голяма част от тях (картофи с праз лук), ги разделихме на порции, изкарахме въздуха от торбичките, и ги сложихме във фризера. Вероятно като сме ги вадели, и пържели, тогава сме добавяли яйцето.  Thinking

# 39
  • Мнения: 721
Благодаря за съветите. Ще пробвам да ги нарежа за пържене и да ги бланширам. Там каква беше врътката? Една минута във вряща вода и после в студена? Нали? Ама те пък няма ли да залепнат, като ги замразя?

Специално картофите се пускат за 1 минута в сгорещена мазнина и след това се оставят на широк поднос със салфетки за да се поеме излишната мазнина и изстинали се замразяват,защото ако се бланшират във вода или марината -гореща,след замразяването почерняват.

Ето и тема за бланширане на картофи:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=41445

# 40
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Записвам се, да не ви изгубя Hug.

# 41
  • Мнения: 481
Моля, помагайте. Започнах да правя домашен сладолед от сметана, кондензирано мляко и разтопен бял шоколад. Явно шоколада не беше се охладил достатъчно, защото сметаната се пресече. Мога ли да спася сместа по някакъв начин?

# 42
  • Мнения: 481
Реших проблема с гъстотата като сложих в пресечената сметана едно пакетче крем Оле без варене. Сега въпросът е дали мога да замразя тази смес, защото детето чака сладолед (или да тичам до магазина за сладолед)?

# 43
  • Мнения: 78
Детето ми ще има бал. Търся малки солени и сладки тарталетки, за да ги напълня. Някой знае ли, откъде мога да поръчам или купя направо?

# 44
  • Мнения: 9 120
в Метро има. И воловани.

Pure Adoration, ето маринованата риба

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт