Отговори
# 735
  • Мнения: 832
Бихте ли споделили някоя рецепта за тесто за кифлички, от което да мога да направя хем сладки, хем солени кифлички? Благодаря!

# 736
  • Мнения: 7 779
Оххх, не знам вече, но явно скоро ще си купувам кухненска везна. Само да преодолея едни други плащания преди това.
Всички схеми в нета показват 1 ч.ч. = 130 г. брашно.
То и от брашно до брашно има разлика, по-плътно, с по-голяма влажност..... варианти много.
за какво ти е везна  newsm78 , когато рецептите са дадени в чаши и лъжици  ???
премери си една чаша колко мл и грама е - тя ще ти е за ориентир. сипваш по-малко брашно от необходимото и в процеса на месене добавяш колкото си поеме. тетстото ще ти каже колко брашно му трябва. не ти да му налагаш своето  Joy
с практиката (успехи и неуспехи) всичко ще се изглади и ще видиш, че везната не ти трябва.   bouquet

# 737
  • Мнения: 27 524
Аз лично кухненското кантарче си го ползвам постоянно, много ми е полезно.  Blush

# 738
  • Мнения: 9 120
Бихте ли споделили някоя рецепта за тесто за кифлички, от което да мога да направя хем сладки, хем солени кифлички? Благодаря!

ето това са любимите ни кифли - сладки и солени. И тестото ми е любимо, както за пици, така и за всякакви тестяни закуски други.

# 739
  • Мнения: 118
Здравейте,имам питане,колко време може да се съхранява тесто в хладилника?Само да уточня,че в тестото няма яйца и мляко,само брашно,мая и вода.

# 740
  • Мнения: 7 779
Аз лично кухненското кантарче си го ползвам постоянно, много ми е полезно.  Blush
остава да си коригираш рецептите в грамове , че за малко щяхме да се изпотрепем с тези чаши  hahaha

# 741
  • Мнения: 7 779
Здравейте,имам питане,колко време може да се съхранява тесто в хладилника?Само да уточня,че в тестото няма яйца и мляко,само брашно,мая и вода.
в хладилника по-малко , във фризера повече - 2 седмици няма да мръдне

# 742
  • Мнения: 11 607
Здравейте,имам питане,колко време може да се съхранява тесто в хладилника?Само да уточня,че в тестото няма яйца и мляко,само брашно,мая и вода.

Повече от 1 нощ не оставям тесто в хладилника......


За всички вас

 

Общи условия

Активация на акаунт