Отговори
# 45
  • Варна
  • Мнения: 2 082
Пеп4о, благодаря!  bouquet Изглежда много вкусно. Flutter

# 46
  • Мнения: 54
Пак искам рецепта за употребяване на жълтъци, по възможност да не е в сладки.   bouquet

# 47
  • Бургас
  • Мнения: 255
Мама Цоцоланка   bouquet
Pure Adoration,брюле  newsm78 ?

# 48
  • Мнения: 54
Супер, не се бях сетила за брюле. Никога не съм правила, звучи много трудно, но утре ще опитам. Намерих тази рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73431.0

Но пише да не се използват метални чаши. Аз не съм много наясно, пък и нямам никакви подходящи съдчета, та утре ще ходя да купувам. При нас имаше едни метални (май?), единични, защо да не стават? Не съм виждала керамични тук, но пък има едни силиконови формички за мъфини. Кажете дами, кое е огнеупорно и какво да взимам?

# 49
  • София
  • Мнения: 10 947
Мерси, за новата тема     bouquet
 Предложете ми рецепти за броколи ? Благодаря
Можеш да направиш омлет:http://www.zajenata.bg/%D0%BE%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D1%81-%D0 … -recepta1728.html
Или това руло:http://www.zajenata.bg/%D1%80%D1%83%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0% … -recepta1464.html

# 50
  • Мнения: 32
Здравейте на всички Simple Smile Хванала съм се да правя бисквитена торта, но отдавна не съм и от няколкото прочетени теми се обърках в това просто начинание. Искам да я направя в стъклена тавичка, с обикновени бисквити ( житен дар или закуска) и крем от заквасена сметана и течен шоколад. Чудя се да ги редя на пластове или да ги натроша бисквитите и просто да ги разбъркам с крема. Искам и орехи да сложа, но не знам дали се връзват, или пък череши.Помогнете ми моля ви, трябва ми за довечера и нямам време за втори опит.

# 51
  • София
  • Мнения: 10 947
Пак искам рецепта за употребяване на жълтъци, по възможност да не е в сладки.   bouquet

Жълтъците можеш да ги използваш в различни видове сосове.

# 52
  • Бургас
  • Мнения: 79
Освен канела.... какви други подправки са подходящи за ябълков сладкиш?  Hug

# 53
  • Мнения: 22 867
Освен канела.... какви други подправки са подходящи за ябълков сладкиш?  Hug

Ванилия, лимон, карамфил, зависи от вкуса. Peace

# 54
  • Бургас
  • Мнения: 79
Ванилия, лимон, карамфил, зависи от вкуса. Peace

Благодаря ти!  Hug
П.С. Май ще продължавам да издирвам карамфил...  Laughing

# 55
  • Мнения: 493
Може ли да се направи пухкав омлет без прясно мляко? И, ако е "Да" - как?

# 56
  • Мнения: 54
Благодаря за идеите за жълтъците, и в сосове ще употребявам, бях забравила. Надявам се обаче някой да ме насочи какви съдчета да си взема за крем брюле, крем карамел и прочие.  Peace


Нов въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg9808270#msg9808270
Тези кренвиршки, след като тестото втаса веднъж, предполагам се разделя на питчици, точи се, завиват се кренвиршите, и после пак се оставя да втаса още малко?

# 57
  • Мнения: 5 001
Може ли да се направи пухкав омлет без прясно мляко? И, ако е "Да" - как?
Аз никога не съм правила с прясно мляко....  Laughing

Рабивам яйцата с малко вода до пенесто състояние(с вилица)......И бухвам в тиган с малко олио(загрято).....Слагам капак и намалявам веднага на ниска степен.....
(...понякога настъргвам кашкавал отгоре върху яйцата и тогава захлупвам с капака)........

Толкоз!.....Не обръщам нищо.......След като е на слаб огън яйцата се надигат(бухват)......После само прегъвам и сервирам(след като съм се уверила,че не не се тресе отгоре омлета,а това е невъзможно,след като е печен на слаб котлон)....


P.P. еТО ТУКА една стара снимчица....Тук омлета е със зелен лук и суджук на кубчета....




# 58
  • Мнения: 22 867
Може ли да се направи пухкав омлет без прясно мляко? И, ако е "Да" - как?

С вода, колкото побира половин черупка от яйцето (според рецепта, аз слагам 1 с.л. или 1,5) и се разбива с тел, не с миксер. Сипва се в загрят намаслен тиган и се захлупва с капак, поглежда се от време на време.

А, и мастърчето написала!  bouquet

# 59
  • Мнения: 5 001


А, и мастърчето написала!  bouquet

 Hug newsm51

Общи условия

Активация на акаунт