Отговори
# 60
  • Мнения: 1 243
Ванилия, лимон, карамфил, зависи от вкуса. Peace

Благодаря ти!  Hug
П.С. Май ще продължавам да издирвам карамфил...  Laughing

може и джинджифил и индийско орехче! Wink

# 61
  • Мнения: 7 779
С вода, колкото побира половин черупка от яйцето (според рецепта, аз слагам 1 с.л. или 1,5) и се разбива с тел, не с миксер.
ето още една мерна единица  Joy - черупка от яйце.
само не ми стана ясно колко е голямо яйцето и от какво животно е ?
ще взем да метна един омлет за вечеря.  Laughing

# 62
  • Мнения: 27 524
Хванала съм се да правя бисквитена торта, но отдавна не съм и от няколкото прочетени теми се обърках в това просто начинание. Искам да я направя в стъклена тавичка, с обикновени бисквити ( житен дар или закуска) и крем от заквасена сметана и течен шоколад. Чудя се да ги редя на пластове или да ги натроша бисквитите и просто да ги разбъркам с крема. Искам и орехи да сложа, но не знам дали се връзват, или пък череши.Помогнете ми моля ви, трябва ми за довечера и нямам време за втори опит.

Направи ли я вече? Реди на пластове, по-естетично е. Започваш с бисквити, завършваш с крем. Топи ги преди това в топло прясно мляко, иначе ще остане суха вероятно. Хубаво е такава торта да се прави по-рано, да престои една нощ в хладилника. Орехи са ок към крема, а череши - не мисля  Rolling Eyes Парченца банан и ягоди става. Аз я правя с такива бисквити, на които едната страна е потопена в шоколад, става по-вкусно. Сложи захар и ванилия на сметаната.

# 63
  • Мнения: 22 867
С вода, колкото побира половин черупка от яйцето (според рецепта, аз слагам 1 с.л. или 1,5) и се разбива с тел, не с миксер.
ето още една мерна единица  Joy - черупка от яйце.
само не ми стана ясно колко е голямо яйцето и от какво животно е ?
ще взем да метна един омлет за вечеря.  Laughing


Бонго, я сега не ме карай да си развалям мнението за тебе,  Grinning каквото ще да е яйцето, за неговата черупка става въпрос! Нема значение от кво животно е, черупката на конкретното яйце си му е мерната единица! Joy

# 64
  • София
  • Мнения: 1 120
От киселите млека коя марка е най-добра за подкваска?
Една съседка ми препоръча "Елена", но за последно преди около три години е подквасвала и не знае дали все още е добро.

Относно бисквитената торта, използвам тези бисквити за торта:


Редя бисквитите. Поливам ги с разреден (ако обичате по-сладки торти няма нужда сокът да е разреден) сок от компот. Заливам отгоре с крема. Пак редя бисквити, поливам ги със сок и заливам с крем. Най-отгоре нареждам плодчетата от компота и ги заливам със сок с разтворен в него желатин. Става доста вкусна и много бързо се изяжда.
Понякога слагам парченца плодове - банан, праскови, ягоди или каквото имам върху крема преди да наредя втория ред с бисквити, още малко крем, редя бисквитите и става още по-вкусно.

# 65
  • София
  • Мнения: 11 017
Благодаря за идеите за жълтъците, и в сосове ще употребявам, бях забравила. Надявам се обаче някой да ме насочи какви съдчета да си взема за крем брюле, крем карамел и прочие.  Peace


Нов въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg9808270#msg9808270
Тези кренвиршки, след като тестото втаса веднъж, предполагам се разделя на питчици, точи се, завиват се кренвиршите, и после пак се оставя да втаса още малко?

За кремовете ти препоръчвам тези купички:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IGi5iQ7Fr_A … ct=clnk&gl=bg

# 66
  • Мнения: 54
Благодаря ти, Ваня! Надявам се да ги намеря тук, макар че не съм виждала до сега. Вчера мернах силиконови форми за кекс, мъфини, и прочие. Мернах и едни ( не силиконови ) дето бяха като за мъфини, но МНОГО плитки, за какво се използват?
Имаше и от тези:
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1370-krem-karamel#axzz1xarbVKPr

# 67
  • България
  • Мнения: 490
милото накупил около кило пилешко филе и сега се чудя как да го наготвя
не ми се иска да са пилишки хапки
нещо по-леко и деетично

# 68
  • Мнения: 54
rositoooo
На първа и втора страница от тази тема обсъждахме как "по-диетично" да се сготви пилешко филе. Обаче, ако не ти е зор да е диетично, много вкусно става с топено сирене и сметана.

# 69
  • България
  • Мнения: 490

Pure Adoration сметана имам,но не и сирене.....

# 70
  • Мнения: 54
Ами то аз го обичам без сиренето повече даже. Запържвам месото, евентуално някакви подправки ако харесваш, и после сметаната. Колко хляб отива не е истина.  Laughing

# 71
  • София
  • Мнения: 11 017
Благодаря ти, Ваня! Надявам се да ги намеря тук, макар че не съм виждала до сега. Вчера мернах силиконови форми за кекс, мъфини, и прочие. Мернах и едни ( не силиконови ) дето бяха като за мъфини, но МНОГО плитки, за какво се използват?
Имаше и от тези:
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1370-krem-karamel#axzz1xarbVKPr


Предполагам, че става въпрос за форма за тарталети.

# 72
  • Бургас
  • Мнения: 79
може и джинджифил и индийско орехче! Wink

Благодаря много!  Hug
В краен случай ще сложа точно тези подправки. (по-лесно се откриват)  Peace

# 73
  • Мнения: 54
Vanja77, Отново благодаря!!!

# 74
  • България
  • Мнения: 490
Ами то аз го обичам без сиренето повече даже. Запържвам месото, евентуално някакви подправки ако харесваш, и после сметаната. Колко хляб отива не е истина.  Laughing

благодаря ти Hug
запържвам филето,сложих малко черен пипер,сол и чубрица
ще сложа и кисели краставички на жулиенчета и после ще добавя сметаната
 Grinningхляба не е много желателен...но соса ще покаже
лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт