Машина за хляб - 47 тема

  • 74 607
  • 740
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 111
МАШИНА ЗА ХЛЯБ-47 тема

 

       


В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.

   





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:









оформяне на питки и тестени изделия
оформяне на двуцветно тесто
козунак

предишната ни тема

всичко за хлебопекарните

ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ. Peace

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 12:19 от tuly

# 1
  • Мнения: 1 111
Здравейте в новата ни тема, отдавна не съм писала в темата,затова ,като компенсация, ще споделя  сайт с чудесни идей за направата на хляб и питки.

http://www.1001recepti.com/recipes/show/by_type/?list_id=8-hlebni#axzz22Owi9s7w

както и една рецепта на Рудолф ван Веен /Пекарната на Рудолф/ по 24 kitchen - за пълнен домашен хляб със зеленчуци

http://24kitchen.bg/24kitchen/plnen-hlyab-ss-zelenchutsi

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 13:15 от tuly

# 2
  • София
  • Мнения: 15 466
  И аз да се запиша, да не ви загубя!Тули, благодаря за новата тема!

# 3
  • Мнения: 1 111
Здравей,Тайна. Новата тема не с ново оформление, но с енадявам линковете,които посочих да са ви от полза Hug
Напоследък,както и преди,аз предимно меся в машината....но в тези жеги и това не правя, поотпуснах се малко на купешки хляб.
Пробвах едни готови питки за хамбургери от Лидъл-страхотно меки, пухкави и приятни. мисля да експериментирам-да видим- може ли подобно нещо да се постигне в домашна обстановка...

# 4
  • Мнения: 125
Записче и от мен да не ви изгубя. Преди време питах за рецепта за тесто за месник, но не получих отговор. Опитах с рецептата за хляб с айрян и се получи отличен резултат, ако някой друг се интересува да пробва  Peace

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 1 052
Ще използвам случая да ви кажа лесна и бърза и икономична рецепта за сливенски милинки. Аз използвах само олио и замесих тестото в хлебопекарната.
http://passionscooking.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html
Продукти:
 500 гр брашно
 20 гр жива мая*
 300 мл вода
 2 с.л. олио
 1 ч.л. захар
 1 каф. л. сол

 За заливката
 80 гр. краве масло
 2 с.л. с връх брашно
 1 с.л. свинска мас**
 2 с.л. студена вода
 1 яйце

 3 с.л.  олио за овалване на топчетата

 пудра захар за поръсване

Намазнете и поръсете с брашно тава с диаметър около 35 см. От тестото откъсвайте топчета, малко по-големи от орех, оваляйте ги хубаво с намаслени длани и наредете на разстояние в тавата. Оставете на топло да втасват.
           Когато милинките са втасали наполовина, разтопете на тих огън кравето масло и маста, добавете водата и брашното и разбъркайте до получаване на гъста каша. Залейте с нея милинките и оставете да втасат още малко.
           Намажете внимателно с разбитото яйце и изпечете в предварително загрята фурна докато се зачервят /за около 30 - 35 мин/.
           Преди сервиране поръсете обилно с пудра захар.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 15:34 от Ani Ka

# 6
  • София
  • Мнения: 15 466
  Пишете рецептите и в темата с рецептите за машина.Там поне са на едно място и не се налага да се търсят назад,по по-старите теми.

# 7
  • Мнения: 7 779
Продукти:
 500 гр брашно
 20 гр жива мая*
 300 мл вода
 2 с.л. олио
 1 ч.л. захар
 1 каф. л. сол

 За заливката
 80 гр. краве масло
 2 с.л. с връх брашно
 1 с.л. свинска мас**
 2 с.л. студена вода
 1 яйце

 3 с.л.  олио за овалване на топчетата

 пудра захар за поръсване

Намазнете и поръсете с брашно тава с диаметър около 35 см. От тестото откъсвайте топчета, малко по-големи от орех, оваляйте ги хубаво с намаслени длани и наредете на разстояние в тавата. Оставете на топло да втасват.
           Когато милинките са втасали наполовина, разтопете на тих огън кравето масло и маста, добавете водата и брашното и разбъркайте до получаване на гъста каша. Залейте с нея милинките и оставете да втасат още малко.
           Намажете внимателно с разбитото яйце и изпечете в предварително загрята фурна докато се зачервят /за около 30 - 35 мин/.
           Преди сервиране поръсете обилно с пудра захар.
те тук пльосни рецептата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0  Joy

# 8
  • София
  • Мнения: 15 466
  Бонго, и аз и казах, но тя отговори,че няма бутон за отговор. Аз не знаех, и проверих -  и аз не мога да пиша там, наистина няма бутон за отговор,все едно е заключена темата.

# 9
  • Мнения: 7 779
не все едно , а направо си е заключена темата  Laughing
трябва да се питат модераторите

# 10
  • Мнения: 2
Здравейте, машината е на лице. Първия хляб също. програмата снощи свърваше към 03 ч. та за това като се замеси и почна да втасва си легнах. Днес видях резултата. Не е лош. Само дето кората е много жилава (едвам се дъвче). може да е защото го оставих да седи в машината. Сега ще пробвам нещо по - сложно. Приемам идеи за хляб със семки вътре например.

# 11
  • Мнения: 7 779
Сега ще пробвам нещо по - сложно. Приемам идеи за хляб със семки вътре например.
първа идея - направи същият хляб. по време на месенето при звуковият сигнал метни семки в тестото. като краен резултат очаквай да се получи хляб със семки  Joy

# 12
  • София
  • Мнения: 15 466
   За хрупкава коричка, аз вадя веднага, щом се изпече.Не го оставям да се овлажнява вътре.

# 13
  • Мнения: 2
Вече се прави втора партида Simple Smile със брашно Добруджа, семки и малко олио сложих. Нямам везна и малко на око го карам. Тестото добре се отлепи ама да видим какъв ще е резултата. Лошото е че след малко отиваме на кино с детето и пак ще трябва да го оставя вътре. Ама като нямам търпение...... Whistling така е! Можех да забавя пускането или да пусна отложен старт ама гореща циганска кръв  Joy като стане ще кажа дали се е получило.

# 14
  • Мнения: 7 779
Ама като нямам търпение...... Whistling така е! Можех да забавя пускането или да пусна отложен старт ама гореща циганска кръв  Joy като стане ще кажа дали се е получило.
дано да не си забравила да сложиш мая  Joy

Общи условия

Активация на акаунт