Машина за хляб - 47 тема

  • 74 638
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 224
Казанчето ми нс Горение сдава багажа Sad , но въпреки това днес направих един 900гр хляб, който почти упря капака.  Sunglasses

# 31
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
  tiptoe
Аз съм се замислил за смяна на машинката. Само чакам Мулинекса да предаде Богу дух ...

# 32
  • Мнения: 2 822
За сега само ще ви чета, защото още си чакам казанчето от сервиза.

# 33
  • Бургас
  • Мнения: 381
сладко става ли или не в машинката? имам смътен спомен, че на някои им се бяха прецакали контейнерчетата  newsm78 аз не съм правила и съм в чуденка дали да рискувам

# 34
  • Перник
  • Мнения: 4 864
Включвам се в темата, отговаряйки на _az_: моят Мулинекс прави чудно сладко от ягоди.
Обаче контейнерът ми е за смяна от пролетта. Едни несериозници в сервиз "у наше село" (Перник) от април още ги чакам да пратят СМС, че са го доставили  Crazy #2gunfire Моля, който има координати на сервиз в София, който може да ми достави контейнер да сподели! Предварително благодаря!   bouquet

# 35
  • Мнения: 0
   Сервиз на Мулинекс в София - кв. Люлин 10 - бл.149 тел 0882 266828 и в кв.Лозенец-тел 0882 266829

# 36
  • Перник
  • Мнения: 4 864
Благодаря, Алтеа!   bouquet

# 37
  • Варна
  • Мнения: 448
Вече два поредни пъти правя пълнозърнест хляб , рецептата е от тук
хлебчето отива до капака , става много вкусно и пухкаво
ама като казвам пухкаво , като кекс ,белия ми хляб не е толкова.... newsm78
и като го режа прави троха
нормално ли е , спазвам точно рецептата , маята е 1/4 кубче , много ми се вижда
но така е дадено може би заради пълнозърнестото брашно !
а за сладкото в машината , много
 обичам домашни конфитюри и се изкушавам да опитам ,но се въздържам , не ми се рискува  !

# 38
  • Мнения: 1 994
Аз пък да се оплача, че няколко пъти вече хляба не ми става Sad Не бухва въобще и става като тухла, съответно вече няколко пъти го хвърлям и от известно време сме на купешки хляб, който обаче хич не ми харесва #Cussing out
Правя хляба с топла вода, чудя се да не би това да е проблема в тези жеги. Днес ще пробвам да го направя със студена такава-да го видим дали ще стане. Иначе смених брашното, маята....няма от какво да бъде. С една от маите, бухна, ама не както преди Thinking
За протокола съм с Аляска.

# 39
  • Мнения: 2
Не мисля че машината има значение. До колкото ми стигат знанията от студ съвсем няма да втаса! Маята е дрожди и им трябва топлина за да се развиват.  Thinking
Въпроса е съвсем ли не се надига при режима на втасване? Ако е така значи пак маята ще сменяш. Друго което се сещам - ако ползваш черно брашно. Черния хляб заради липсата на глутен принципно почти не се надига. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 18:19 от bobson4e

# 40
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
Здравейте!От близо 2 г съм регистрирана тук,но честно казано Ви имах като моята домашна енциклопедия-от каквото и да се нуждая-отговорът е тук.Благодаря,че Ви има.От близо 2 седмици чета всичко в интернет свързано с хлебопекарните.Останах с убеждението,че не марката и цената са водещи при избора.В мен изникнаха 2 въпроса-колко от значение е мощността?(защото четох прекрасни отзиви за 480 ватовите и за 900 ватовите) и колко от значение е дали е с 1 бъркалка или2?Спрях се на няколко марки-едната е Мидея,едната TCM http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=143490&df=644779&dflid=3 (писах им,но отговор нямам и се съмнявам в автентичността на сайта).Благодаря ви предварително за отделеното внимание!

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 19:05 от vania_772

# 41
  • Мнения: 739
Валети, според мен е нормално като режеш хляба да стават трохи. Понеже пишеш, че ти е пълнозърнест хляба, моите наблюдения са, че ако в рецептата пише само пълнозърнесто брашно, а аз сложа 3/4 от количеството пълнозърнесто и 1/4 бяло брашно, хляба става по-хубав като консистенция; пак си е черен хляб  Peace

D_e_s_i_t_o, водата/млякото трабва да е на стайна температура. Опитай да пресяваш брашното преди да го сложиш в машината.

# 42
  • Пловдив
  • Мнения: 66
Вече два поредни пъти правя пълнозърнест хляб , рецептата е от тук
хлебчето отива до капака , става много вкусно и пухкаво
ама като казвам пухкаво , като кекс ,белия ми хляб не е толкова.... newsm78

Може ли да споделиш рецептата. аз все още нямам успешен опит с пълнозърнест хляб. Cry

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 12
В мен изникнаха 2 въпроса-колко от значение е мощността?(защото четох прекрасни отзиви за 480 ватовите и за 900 ватовите) и колко от значение е дали е с 1 бъркалка или2?Спрях се на няколко марки-едната е Мидея,едната TCM http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=143490&df=644779&dflid=3 (писах им,но отговор нямам и се съмнявам в автентичността на сайта).Благодаря ви предварително за отделеното внимание!
Привет! Нека се изкажат по-компетентните - аз ще споделя само моето лаическо виждане - според мен по-мощният уред е по-добър (мисля си, че би трябвало да издържи по-дълго и на малко и на по-голямо натоварване). А относно бъркалките - за качеството на хляба не мога да съдя (нямам база за сравнение - моята е с две, друга не съм имала), но външния вид е различен - с една бъркалка хлебчето става високо и квадратно, а с две - по-ниско и продълговато Peace
Каквато и машинка да си избереш - просто трябва да я опознаеш и тя ще ти прави хубави хлебчета  chef

# 44
  • Варна
  • Мнения: 448
moonflower писах ти на лични !
Фики и аз така правя ,винаги смесвам пълнозърнесто или ръжено брашно с бяло пшенично !

Общи условия

Активация на акаунт