Машина за хляб - 47 тема

  • 74 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 0
Вече два поредни пъти правя пълнозърнест хляб , рецептата е от тук
хлебчето отива до капака , става много вкусно и пухкаво
ама като казвам пухкаво , като кекс ,белия ми хляб не е толкова
.... newsm78
и като го режа прави троха
нормално ли е , спазвам точно рецептата , маята е 1/4 кубче , много ми се вижда
но така е дадено може би заради пълнозърнестото брашно !
а за сладкото в машината , много
 обичам домашни конфитюри и се изкушавам да опитам ,но се въздържам , не ми се рискува  !

Честито, постигнала си непостижимото. Пълнозърнестият хляб да бухва повече от белия. Simple Smile
Сега сериозно - за да ти се получава така, значи с белия ти хляб нещо е объркано. Възможно е и с пълнозърнестия рецептата/изпълнението и да не е точно, защото не би трябвало той да се вдига догоре. С две думи: пълнозърнестия обикновено пълни до 3/4 казанчето, докато белият винаги стига догоре. При мен е така, работил съм с много машини, винаги се получава така. Но това си е мое наблюдение.  В големите жеги (когато беше над 36 градуса) белият не бухва добре и особено в горната част остава тестян, заради високата околна температура, възможно това да е била причината при него.
За трохите не се притеснявай, абсолютно всички правят трохи, хляб е все пак, въпросът е да са няколко, а да не е ронлив.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 18:04 от sakebomb

# 46
  • Мнения: 739
Когато правя хляб само от бяло брашно също ми се надига до капака, но само ако брашното ми е от току що отворен пакет. И понеже купувам брашно в 10 килограмови чували, само първите 2-3 хляба ми стават така. След това, като че ли брашното малко или много се овлажнява (въпреки че го съхранявам с плътно затворена кутия и чувала е хартиен) и хляба вече не бухва така добре. Намерила съм му цаката на това, като пресявам брашното и така пак си бухва до капака. Е, като прекаля с маята се е случвало и да повдига капака  Grinning

# 47
  • Мнения: 0
Когато правя хляб само от бяло брашно също ми се надига до капака, но само ако брашното ми е от току що отворен пакет. И понеже купувам брашно в 10 килограмови чували, само първите 2-3 хляба ми стават така. След това, като че ли брашното малко или много се овлажнява (въпреки че го съхранявам с плътно затворена кутия и чувала е хартиен) и хляба вече не бухва така добре. Намерила съм му цаката на това, като пресявам брашното и така пак си бухва до капака. Е, като прекаля с маята се е случвало и да повдига капака  Grinning

Тъй, тъй. Аериране е работата. Wink

# 48
  • Мнения: X
Останах с убеждението,че не марката и цената са водещи при избора.В мен изникнаха 2 въпроса-колко от значение е мощността?(защото четох прекрасни отзиви за 480 ватовите и за 900 ватовите) и колко от значение е дали е с 1 бъркалка или2?

Ползвам две машини - едната е с 2 бъркалки и уж мощна (Мулинекс 5000), а другата с 1 бъркалка и по-немощна  Grinning (Панасоник SD-257), но повече харесвам втората. Марката е водеща (според моя опит). Купи ли си вече?

П.П. Относително е дали скъпата машина е по-добра. Мулинекс 5003 беше скъпа, но ми се развали на третия ден, Панасоник също е скъпа, но съм много доволна от нея. Чета, че има евтини машинки, които вършат прекрасна работа, както и че има такива, които не пекат добре.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 19:32 от Анонимен

# 49
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
Останах с убеждението,че не марката и цената са водещи при избора.В мен изникнаха 2 въпроса-колко от значение е мощността?(защото четох прекрасни отзиви за 480 ватовите и за 900 ватовите) и колко от значение е дали е с 1 бъркалка или2?

Ползвам две машини - едната е с 2 бъркалки и уж мощна (Мулинекс 5000), а другата с 1 бъркалка и по-немощна  Grinning (Панасоник SD-257), но повече харесвам втората. Марката е водеща (според моя опит). Купи ли си вече?

П.П. Относително е дали скъпата машина е по-добра. Мулинекс 5003 беше скъпа, но ми се развали на третия ден, Панасоник също е скъпа, но съм много доволна от нея. Чета, че има евтини машинки, които вършат прекрасна работа, както и че има такива, които не пекат добре.

Все още не съм купила.Не мога да реша каква да е затова се допитвам и чета форумите и всички блогове.Все пак няма да я ползвам една седмица и искам да съм сигурна,че ще направя най-правилния избор.http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html -тук пише и за броя нагреватели  newsm78 ...и съвсем се "удавих" в "морето" от информация.Вчера гледах една "Мидея"нещо 25 имаше в номера на модела,но не се реших да я купя.Но до няколко дни ще взема Thinking

# 50
  • Мнения: 7 779
Все още не съм купила.Не мога да реша каква да е затова се допитвам и чета форумите и всички блогове.Все пак няма да я ползвам една седмица и искам да съм сигурна,че ще направя най-правилния избор.http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html -тук пише и за броя нагреватели  newsm78 ...и съвсем се "удавих" в "морето" от информация.Вчера гледах една "Мидея"нещо 25 имаше в номера на модела,но не се реших да я купя.Но до няколко дни ще взема Thinking
тези с 2 реотана са за багети - т.е. багетите се пекат на 2 етажа едновременно.
ти прецени какво количество хляб консумирате дневно - оттам ще се ориентираш голяма или малка машина да вземеш.
прецени и каква сума би дала за хлебопекарна.
не на последно място гледай да има и сервиз за тази марка.

# 51
  • Мнения: 7 779
техниката е като жената - или ще попаднеш на нещо качествено , или на куче марка  Joy

# 52
  • Мнения: 1 111
Бонго, уникално сравнение...

Поради често задавани въпроси относно вид,марка,параметри и прочие за хлебопекарните, в първия пост добавих линк - всичко за хлебопекарните

Специални благодарности на Бонго 2007 за съдействието

# 53
  • Мнения: 7 779
не съм аз източника на този линк  Laughing
vania_772  е.  тя е виновна   bouquet

# 54
# 55
  • Sofia
  • Мнения: 1 060
http://www.youtube.com/watch?v=FkbZI2QD8aA
Лазаня в хлебопекарна Интересно  Thinking

# 56
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
Мога още линкове да ви дам Hug аз 2 седмици само чета.Мисля,че си избрах модел,дано не сбъркам. http://www.zora.bg/?go=product&itemId=16976 -водих се от грамажа на хлебчето,мощността,2-те бъркалки и много близкия сервиз до мен.В понеделник отивам да я взема и започвам да експериментирам  Laughing  bouquet

# 57
  • Мнения: 7 779
Мога още линкове да ви дам Hug аз 2 седмици само чета.Мисля,че си избрах модел,дано не сбъркам. http://www.zora.bg/?go=product&itemId=16976 -водих се от грамажа на хлебчето,мощността,2-те бъркалки и много близкия сервиз до мен.В понеделник отивам да я взема и започвам да експериментирам  Laughing  bouquet
защо ще чакаш до понеделник - бегай още сега  Joy
грамажа който го дават в описанието не е грамажа на хляба. това е максималното количество продукти с които машината би се справила без да има проблем. иначе ти може да си правиш хляб както от 200-300 гр  така и от 1300. за това сутринта ти споменах да прецениш по колко хляб дневно консумирате.

# 58
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
В къщи имам 2-ма вечно гладни мъже,на които 1 хляб дневно не им стига JoyЧак да бягам още днес няма да стане Party

# 59
  • Варна
  • Мнения: 448
Вече два поредни пъти правя пълнозърнест хляб , рецептата е от тук
хлебчето отива до капака , става много вкусно и пухкаво
ама като казвам пухкаво , като кекс ,белия ми хляб не е толкова
.... newsm78
и като го режа прави троха
нормално ли е , спазвам точно рецептата , маята е 1/4 кубче , много ми се вижда
но така е дадено може би заради пълнозърнестото брашно !
а за сладкото в машината , много
 обичам домашни конфитюри и се изкушавам да опитам ,но се въздържам , не ми се рискува  !

Честито, постигнала си непостижимото. Пълнозърнестият хляб да бухва повече от белия. Simple Smile
Сега сериозно - за да ти се получава така, значи с белия ти хляб нещо е объркано. Възможно е и с пълнозърнестия рецептата/изпълнението и да не е точно, защото не би трябвало той да се вдига догоре. С две думи: пълнозърнестия обикновено пълни до 3/4 казанчето, докато белият винаги стига догоре. При мен е така, работил съм с много машини, винаги се получава така. Но това си е мое наблюдение.  В големите жеги (когато беше над 36 градуса) белият не бухва добре и особено в горната част остава тестян, заради високата околна температура, възможно това да е била причината при него.
За трохите не се притеснявай, абсолютно всички правят трохи, хляб е все пак, въпросът е да са няколко, а да не е ронлив.

рецептите ми са от форума , винаги следя топката тесто да е гладичка , да не лепне и да не е суха....
винаги пресявам брашното , дори два пъти понякога
и никога не купувам брашно в големи пакети а само по 1 кг , поради липса на място в шкафовете !
ръжения ми хляб става нисък и сбит , но пълнозърнестия е точно какъвто го описах по-горе
абе , нали народа е доволен и хапва топъл хлебец , аз съм си и новобранка , едва трета седмица имам машинка !
гледах рецепта за майонезен хляб , някой правил ли я е , дали е сполучлив ?!

Общи условия

Активация на акаунт