Машина за хляб - 47 тема

  • 74 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 7 779
Бонго,точно с теб хич не ми се спори Naughty......ама,пък като съм сигурна-как да си премълча?
За те това "Мелко"става въпрос:http://www.melko.bg/melko/potrebitelski.html#potrebitelski-и у наше село голЕмо,го има предимно в Кауфланд/а е слабо разпространено,щото брашната може да са им хубави.....ама маркетинга им е ужасен-казвам го,щото имам информация от първа ръка/...Иначе и Мелко и Мелком са се позиционирали в Сливен..В Пазарджик може да имат мелница,дето да работи за тях....., но там са силни предимно други брашнари...
в спора се ражда истината.  Laughing  благодаря
точно за същото брашно имах в предвид. незнам откъде ми се е втълпило в главата ,че се казва Мелком. може би от съкратеното Мелничен Комбинат , а продукта да им се казва Мелко. знам че е от Сливен и съм доволен от това брашно. преди няколко месеца в един обикновен магазин попитах за брашно Мелко и те ми дадоха такова. но на външен вид се различаваше от сливенското. чак тогава видях дребната разлика Мелко-М. прочетох и  инфото за производителя и видях, че е от Пазарджик. взех да го пробвам , но не бях доволен от резултата - ама никак. използвах го единствено за запръжки и за сгъстяване на сосове. но и там не беше добър резултата.  извода е  да се внимава  и да се чете какво се купува.
още веднъж благодаря за корекцията   bouquet  аз говоря за същото брашно ,което ти си показала.

# 721
  • Мнения: X
Е, знам аз, че ще се разберем с тебе Wink....Значи, да ти обясня още нещо- всяка фирма има различни мелници които работят за нея и си слага името на продукцията им, та затова понякога има и различия в качеството.А, пък марки като "Перса"/ които се продават по големите вериги/ се работят от различни производители и затова, често има разлика голяма от партида до партида.
А,Мелко и Мелком в Сливен навремето са били една фирма,ама са се разделили...., там са им централите и на двете.И затова и едните са си сложили едно М накрая,за разпознаване,но и да се прави връзка с първоизточника.
И,за да не се отклонявам от темата-да кажа пак,че от тъмните/типово,пълнозърнесто,ръжено/брашна определено предпочитам "Мелко".Бяло-на Агромил или Арчар/макар,че това дето го хвалехме в Карфур-промоцията,също беше поне две партиди и втората не беше много хубава/....Преди време си взимах и големи опаковки,но установих,че към края на чувала,вече има промяна в качеството на брашното/може би,нямам подходящите условия за съхранение/,та сега си взимам стекчета с опаковано по 1,най-много 2кг.
И,да се оплача,че днес питките не ми се получиха,но се оказа,че ми е свършила прясната мая и сложих квас+много малко суха....,но въпреки че на вид бухнаха добре и имаха фасон-на вкус нещо не ми допаднаха/не че мъжете няма да ги уважат-все пак са със салам вътре Mr. Green/...

# 722
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Благодаря и на двамата  Peace

# 723
  • Варна
  • Мнения: 3 963
Преди време от съвсем мъничко магазинче случайно си купих типово брашно на варненската мелница и от тогава все от него търся,много добър резултат!!!!!!!

# 724
  • София
  • Мнения: 227
Здравейте момичета   bouquet Бих искала да попитам на вас хляба напуква ли ви се отгоре при печенето? newsm78 Не мога да си обясня защо става така и на какво се дължи,но почти винаги капака на хляба ми се отделя  Tired
Ако някой може да ми каже как мога да избегна това ще съм много благодарна.

# 725
  • Мнения: 7 779
предполагам ,че не е новост за вас, но за всеки случай - http://infojoker.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Broadcasts&p=1&a … ection&id=311
може би това са що-годе знайните мелници. а колко са незнайните .... newsm78

# 726
  • ride my bike...
  • Мнения: 1 146
здравейте,
ползвам машина за хляб от около година - много съм доволна.
Но сега имам следния проблем - бъркалката ми залепна и не може да се извади. Лошото е, че не обърнах внимание и изпекох няколко хляба без да я вадя. Сега направо се е спекла и няма махане.  ooooh!
Имате ли идея как да я извадя? newsm78

# 727
  • Sofia
  • Мнения: 1 062
Здравейте момичета   bouquet Бих искала да попитам на вас хляба напуква ли ви се отгоре при печенето? newsm78 Не мога да си обясня защо става така и на какво се дължи,но почти винаги капака на хляба ми се отделя  Tired
Ако някой може да ми каже как мога да избегна това ще съм много благодарна.


Когато е по-гъсто тестото се получава. Слагай една идея по-малко брашно.

# 728
  • Мнения: 7 466
здравейте,
ползвам машина за хляб от около година - много съм доволна.
Но сега имам следния проблем - бъркалката ми залепна и не може да се извади. Лошото е, че не обърнах внимание и изпекох няколко хляба без да я вадя. Сега направо се е спекла и няма махане.  ooooh!
Имате ли идея как да я извадя? newsm78
                Накисни я за по-дълго време и залепналото ще се размекне и тогава ще я извадиш.Само не дърпай ,че ще съсипеш казанчето.

# 729
  • USA
  • Мнения: 7 367
Ееееех,вмомента пека хляб със сирена и забравих да махна бъркалките... ooooh! Влязох в темата и се сетих. ooooh!
След успешният първи опит с бриоша,продължих с хляб от маслини,питка с ленено+конопено семе,експериментирах и с  поамериканчени 'кремвиршки'.Правя малки грамажи,за да не застоява.Работя с органик брашно и не знам дали е от това,но всичко става вкусно,а самата консистенция лека,като дунапрен.
Да питам - сухата мая,разтваряте ли я до набъбване в топла вода/захар/брашно,преди да я добавите в машината?    
 (в темата с рецепти виждам,че се дискутира този въпрос)

# 730
  • Мнения: 7 779
вадете бъркалките след последното месене. защо не го правите  #2gunfire

# 731
  • Мнения: 7 779
Да питам - сухата мая,разтваряте ли я до набъбване в топла вода/захар/брашно,преди да я добавите в машината?   
сухата мая започва да действа веднага след като има допир с течността.

# 732
  • Мнения: X
Beautyholic, не накисвам нито сухата, нито прясната мая.

# 733
  • USA
  • Мнения: 7 367
вадете бъркалките след последното месене. защо не го правите  #2gunfire
Чак пък да се гръмнем заради едни бъркалки?  Laughing

Благодарност и на Alys.По навик с ръчното месене разтварям маята,но ще пробвам без.

# 734
  • Мнения: 8 328
вадете бъркалките след последното месене. защо не го правите  #2gunfire

И защо пък да го правим?! Тази кука, която с я сложили в комплекта да не е за украса или ей така. Точно за това е - когато се изпече хляба тази кука се вкарва през дупката на бъркалката и съвсем спокойно се изважда.

Общи условия

Активация на акаунт