ВМ НВХ - част 51

  • 48 953
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 047
Ех, аз нямам наблизо обор, а не се доверявам на бабите с млякото, затова предпочитам да купувам от магазин, а там няма много истинско и прясно Embarassed Този магазин е на Цар Иван Асен ІІ и Ракитин - точно на ъгъла, отстрани има табела "Добрев". А има и друг такъв магазин - на Парчевич 31.
Благодаря   bouquet
и аз не купувам от бабите в София. Представям си какви са цените в магазина, но ще ида някой ден  Hug
Някой знае ли въглехидратите в киселото мляко дали са с висок или нисък ГИ? Ако има значение де.... много чета напоследък по линковете ви, обърквам се и май не се справям с режима  ooooh!

# 16
  • В центъра на мръсотията
  • Мнения: 605
Според мен цените са много прилични - сравнението е с Пикадили и Карфур, а нещата на "Добрев" са наистина качествени (показател за мен е, че в деня, в който му изтича срока, прясното мляко се вкисва)

# 17
  • Мнения: 6 346
Ами, цената на прясното мляко е като в другите магазини. Киселото излиза по-скъпо, но маслото излиза по-евтино, а е много хубаво. Моцарелата също е по-евтина, а не отстъпва на немските. За кашкавалите не успях да сравня Embarassed

Ръчният кашкавал е много вкусен и наподобява топено сирене Embarassed

# 18
  • Мнения: 6 713
Здравейте, момичета,

търсих в новата тема за рецепти един десерт, мисля че беше на УАСП, но може и да греша Outta Joint, за десерт от кокосово масло и маскарпоне. Бихте ли я добавили в темата за рецепти,че съм набавила необходимите продукти, само да видя какво точно беше съотношението? Hug

# 19
  • Мнения: 425
Момичета,да спомена заедно много хубаво мляко от млекомат-http://www.chemernik.com/products/milk-непастьоризирано-страхотно-като го сварих и изстудих отгоре имаше един пръст каймак!Сиренето им мисля да го пробвам и него-цените са съвсем прилични.
Да допълня нещо за маслото на Родопа милк-някой беше казал ,че му стои зърнисто-то е от сурово мляко може би затова-за мен е най-вкусното,което съм опитвала.

# 20
  • Мнения: 6 346
И на мен ми е вкусно маслото на Родопа Милк, а също и това на Добрев. И двете са по-различни от немските. Аз не съм много запозната, но майка ми каза, че това било мандраджийско масло Wink

# 21
  • Мнения: 2 275
здравейте девойки!
ето ме отново,доволна от образа в огледалото Grinning и абсолютно спазваща основните принципи
имах малък проблем:българските ми гости май си мислят или че съм станала мързелива или че съм забравила да готвя разните му супи,яхнии,чорби и подобни
все пак бързо реагирах Joyна репликата за омръзналото им месо,отговорих с риба hahaha
Лурдес,ако мислиш за моя десерт "повикай неволята" няма пропорции:сипваш или намазваш (зависи от агрегатното състояние) кокосовото масло върху няколко лъжици маскарпоне
става хрупкава кокосова глазура
друг десерт:200 г маскарпоне и 200 г кокосова сметана се разбиват на пухкав крем,прибавят се замразени малини,в купички и в хладилника,а и тук кокосовата глазура е много подходяща

# 22
  • Мнения: 6 713
Таниш, мерси последното звучи просто екстра. Само че нямам кокосова сметана, но ще си намеря.

  bouquet

# 23
  • Мнения: 198
Я да се запиша аз, за малко да изпусна Simple Smile Хубав ден на всички!

# 24
  • Мнения: X
благодаря за новата тема
да ни донесе  нови цели
и да е все така интересна и полезна
 Hug

# 25
  • Мнения: 6 346
Ако си спомняте, в края на предишната тема написах за "вълшебното" кафе, което много шведи, а и американци са започнали да пият - 200 мл кафе, 2 с.л. кокосово масло и 2 с.л. краве масло. Ами, чета сега блога на Маргарета Лундстрьом и си помислих, че може да е интересно какво е написала за това кафе. Тя е сред хората, които са "лицето" на ВМ-НВХ в Швеция. Пие въпросното кафе за закуска всяка сутрин от 3 месеца и сега пише, че първите 2 месеца го е съчетавала със закуска от 2 яйца с масло, после обядвала и вечеряла нормално. Постепенно усетила, че няма нужда от яйцата за закуска, задоволява се само с кафето, после яде нормален обяд и вечеря. Откакто е махнала яйцата от закуската и пие само кафето, казва, че се е отървала от запека Embarassed И според нея решаващо било количеството кокосово масло - тя слага 2 с.л. плюс 2 с.л. краве масло.

Реших да споделя, защото много често се чува и пише за запек при ВМ-НВХ и въпреки че съветът често е "яж повече мазно", далеч не всеки намира начин, който да работи при него. Това е нейният начин Simple Smile И не е спряла да се храни иначе, обядва и вечеря нормално, т.е. опасенията, че изчезвало желанието за храна не важат. Но пише, че се чувства сита и няма нужда от междинна закуска повечето дни, а преди е имала. И също е забелязала, че през деня няма нужда и желание за още кафе след сутрешното, а това било необичайно за нея.

# 26
  • Мнения: 564
Танче  Hug Появявай се по-честичко, много ми харесват твоите постове, направо ме зарзяват с жизненост и оптимизъм. А пък ако споделяш и от време на време,  някое и друго менюююю...Flutter Твоите много ги харесвам
Чоколата, много е интересно това за кафето и маслото. Ще взема да го пробвам как ще ми се отрази newsm78 Още повече, че сега ми изпада и подходяща възможност за това - довечера заминавам за 9-10 дена, няма да имам възможност да приготвям обичайните ми закуски, та тази ще ми пасне идеално. Лошото е, че няма да мога яйчица да ям, защото няма да има как да ги съхранявам добре.
Някой питаше по-надолу за цени на добрев - кашкавалът (взех по-твърд, води се за тостове) - 14.80 лв. Пълномаслената извара е 6.90 лв., може би малко по-скъпа, но е много, много хубава.
Joya, успех с местенето и бързо връщане в режима  Wink
Аз днес стягам багажа, довършвам последни задачи, наготвям хубавини на детето да има какво да хапва, сложих млякото да се кваси и довечера по нощите хващам пътя. Няма да имам нет, та няма да мога да ви чета  Sad

# 27
  • Мнения: 6 346
Дами, а пробвали ли сте да приготвяте сладолед от маскарпоне или да го разбивате като сметана? Сега чета, че ако се разбие само маскарпоне, без сметана, но заедно с ванилия и подсладител, и после се сложи във фризера, ставало на консистенция като сладолед newsm78 Аз досега само маскарпоне не съм разбивала, а винаги със сметана, но защо пък да не стане... Подсладителят е по избор, естествено.

# 28
  • GYM
  • Мнения: 814
Привет и от мен, благодаря за темата  bouquet
Аз се прибрах в къщи и нямах много възможност да ви прочета и да пиша, сега наваксвам Simple Smile Това с кафето ще го пробвам, предполагам, става въпрос за филтър кафе. В момента съм много режимна, малко количествата са ми завишени, но наваксвам от дългия път - изкарах близо денонощие без сън и съм зверски гладна Mr. Green
Хубав ден Hug

# 29
  • Мнения: 6 346
Не знам дали сте попадали на този сайт: http://fitwell.bg/ Аз го преглеждам периодично и сега попаднах на една тема, която май веднъж споменах - The Perfect Health Diet. Разгледана е подробно в статия тук: http://fitwell.bg/%D0%94%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%94%D0%B8%D0 … 061_i.215193.html Подобна е на ВМ-НВХ, но с повече глюкоза от т.н. safe starches - безвредно нишесте, както са писали. И процентът въглехидрати е малко по-висок.

Може да ви е интересно Wink

Общи условия

Активация на акаунт