Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 59

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • София
  • Мнения: 8 131
Да се запиша и аз да не ви изпусна. Simple Smile

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 3 641
от предишната тема, където въпросът ми не намери отговор - ципурата нямаше нужда да бъде развита, стана страхотна, бях и сложила розмарин и орехи и масло, но от орехите и маслото няма нужда, не стават както печени орехи и не са вкусни.
 Crazy

# 3
  • Мнения: 8 527
От известно време в кексове, щрудели и т.н. където има добавка на ядки ги слагам предварително препечени за 2 минути в микровълновата. Така са ни по-вкусни. Може ми и плънката на ципурата ще се получи по-добре така.

Имам едно бяло вино в хладилника, което нещо ..... В какво мога да го използвам / добавя, освен като в марината за печено пиле?

# 4
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
====

# 5
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Имам едно бяло вино в хладилника, което нещо ..... В какво мога да го използвам / добавя, освен като в марината за печено пиле?
Майка ми прави много вкусно пилешко с бяло вино - филе и гъби в еднакви количества и топено сирене една или две опаковки (в зависимост от вкуса и от количеството продукти). Около чаша бяло вино, черен пипер. Задушава се пилешкото филе нарязано на парченца, добавят се гъбите. Задушава се леко и с тях, добавя се виното и се чака водата да се изпари. Накрая се слага топеното сирене и се бърка докато стане на сос, овкусява се с черен пипер и това е. Много е хубаво, аз правя и само гъбите по този начин за гарнитура.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 082
Маме, благодаря за темата!   bouquet

# 7
  • Мнения: 594
Аз да споделя за туршия/салатата за карфиол за бърза консумация - стана много вкусна. Залях карфиол и моркови с гореща марината от вода, оцет, сол, захар и олио на вкус и оставих около 3 часа. След това изчезна ....  Joy
Сега съм заложила от сутринта, за да видя довечера дали ще има разлика.  Peace

# 8
  • Мнения: 8 527
snow_angel Благодаря за идеята. Къв пилешкото редовно добавям бяло вино, мога да опитам и този вариант, който ти предлагаш.

А дали ще стане да добавя бяло вино към сос от кайма и домати за спагети?

# 9
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
А дали ще стане да добавя бяло вино към сос от кайма и домати за спагети?
Че защо да не стане?  newsm78 Само ще трябва да вариш по-дълго соса, че да се изпари течността.

# 10
  • Мнения: 8 527
Например - да задуша лука, после леко каймата, после винцето да се изпари и накрая доматките ....
ще се пробва! Благодаря!

# 11
  • Мнения: 9 123
Аз да споделя за туршия/салатата за карфиол за бърза консумация - стана много вкусна. Залях карфиол и моркови с гореща марината от вода, оцет, сол, захар и олио на вкус и оставих около 3 часа. След това изчезна ....  Joy
Сега съм заложила от сутринта, за да видя довечера дали ще има разлика.  Peace

как изчезна бе, къде отиде  Shocked 
супер, щом за няколко часа е станала, представяй си като отлежи до довечера колко по-добре ще е.
 
Дидка   bouquet

бялото вино става на почти всяко ястие да сложиш.

# 12
  • Мнения: 4 864
Здравейте в новата тема. Може ли рецепта за соленки, които да стават лесно и много Simple Smile

# 13
  • Варна
  • Мнения: 283
Пеп-чо, кога правиш универсалната си подправка? На пазара казаха, че е рано за пащърнак, но ме е страх да не изтърва чушките. Laughing

# 14
  • Мнения: 9 123
на нашия пазар вече има, ще правя другата седмица  Peace Но ако няма при вас, направи с всичко, което има и когато намериш пъщърнак - изсипваш бурканчетата, прибавяш него и пак ги пълниш.

Карола, ето соленки  соленки  соленки с ементал, 

Общи условия

Активация на акаунт