Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
Tani4ka_04, зависи от дебелината им, но в последните години за завирам сиропа и ги пускам за по минута-две във врящия леко сироп.

И, дано не е много гъст сиропът, аз веднъж се бях престарала да го варя повече, че да стане тежък и гъст, та не ми сиропира толумбичките, само отгоре, а вътре сухи. Чаках, чаках........заливах ги с по-рядък сироп след това, горе-долу станаха, ама много чакане........ ooooh!

# 31
  • София-Младост
  • Мнения: 23 389
Откъде да си взема форми за мъфини? Трябват ми спешно, след работа.
Хартиените форми или тези, в които се пече?
То и двете ги има в Кауфланд всъщност, Фантастико, ако си в София...

# 32
  • софия
  • Мнения: 25 899
Момичета, дали ще стане хубава баницата на morena, ако я направя със спанак?

# 33
  • София-Младост
  • Мнения: 23 389
Момичета, дали ще стане хубава баницата на morena, ако я направя със спанак?
Не виждам пречка...за спанак обаче ти препоръчвам зелената баница от този сайт:
http://loisslokoski.blogspot.com/2010/04/green-baniza-spanakopita.html

# 34
  • Мнения: 248
момичета има ли някаква тънкост при правенето на цаца върху хартия във фурната, преди време правих ама нещо стана доста суха, и днес съм решила да пробвам пак че не ми се пържи  newsm78

# 35
  • софия
  • Мнения: 25 899
Момичета, дали ще стане хубава баницата на morena, ако я направя със спанак?
Не виждам пречка...за спанак обаче ти препоръчвам зелената баница от този сайт:
http://loisslokoski.blogspot.com/2010/04/green-baniza-spanakopita.html
Благодаря, Ала-Бала! Заради прясното мляко се бях замислила. Ще пробвам по технологията на морена. Другата рецепта също си я запазвам Simple Smile

# 36
  • София
  • Мнения: 8 131
Откъде да си взема форми за мъфини? Трябват ми спешно, след работа.
Хартиените форми или тези, в които се пече?
То и двете ги има в Кауфланд всъщност, Фантастико, ако си в София...
И двете ми трябват. решила съм да правя любимите ни бабанови мъфини, ама се сетих че старата форма я оставих на сестра ми. Дано намеря в Кауфланд. Simple Smile

# 37
  • София
  • Мнения: 11 063
Момичета, вчера правих толумбички, снощи ги залях със сиропа, но все още не са попили напълно и отвътре са малко сухички. Колко време им трябва още? Нямам търпение и една солидна част си заминаха вече  Wink


Толумбите се получават най-добре, когато врелите толумби се пускат в студен сироп.  След като се извадят, може да се залеят с малко сироп.

# 38
  • София-Младост
  • Мнения: 23 389
Откъде да си взема форми за мъфини? Трябват ми спешно, след работа.
Хартиените форми или тези, в които се пече?
То и двете ги има в Кауфланд всъщност, Фантастико, ако си в София...
И двете ми трябват. решила съм да правя любимите ни бабанови мъфини, ама се сетих че старата форма я оставих на сестра ми. Дано намеря в Кауфланд. Simple Smile
Ако не намериш точно това, което търсиш продават едни алуминиеви формички, 12бр за около 2лв...по спомен. Аз тях ползвах много успешно преди силиконовите. Слагаш хартиената опаковка в тях и готово. Дори стават многократни Simple Smile

# 39
  • гр.София
  • Мнения: 2 763
Момичета, дали ще стане хубава баницата на morena, ако я направя със спанак?
Аз правих с лапад и стана уникална  Laughing
Страхотна баница, откакто съм и видяла рецептата друга не съм правила   bouquet

# 40
  • Мнения: 274
Момичета, един може би глупав въпрос, но не съм особено добра кулинарка. Embarassed
Имам една замразена риба - бяло филе от хек или нещо подобно. Може ли да я направя във фолио, както цяла пъстърва например, във фурната...или филето само по себе си изисква да бъде пържено /на скара не ми се получава добре, може би просто и това не е начина на приготвяне/?

Предварително много ви благодаря за отговорите!

# 41
  • Мнения: 5 001
Момичета, един може би глупав въпрос, но не съм особено добра кулинарка. Embarassed
Имам една замразена риба - бяло филе от хек или нещо подобно. Може ли да я направя във фолио, както цяла пъстърва например, във фурната...или филето само по себе си изисква да бъде пържено /на скара не ми се получава добре, може би просто и това не е начина на приготвяне/?

Предварително много ви благодаря за отговорите!

Можеш разбира се.....Първо размрази рибата....После посоли със сол и черен пипер.Сложи масълце едно парченце,може и парче лимон.Завиваш във фолиото и печеш във фурната....После гарнираш със салата по ваш избор или гарнитура,каквато харесвате.

Втори вариант;
Овалваш посолените рибни парчета в разбито яйце,после в галета и нареждаш в намазнена с олио тава(може да постелиш и хартия за печене в тавата и върху нея да подредиш рибата).Леко намазняваш и отгоре с олио панираните парчета....Печеш до златисто.Става си панирано рибно филе,но във фурна,а не пържено.
После пак с гарнитура по ваш избор.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 19:10 от TheNMaster

# 42
  • Мнения: 1 243

и аз ще се включа с глупав въпрос - какво приготвяте с грах от консерва? (свекърва ми най-редовно ми донася и продължавам да се чудя какво да го правя, освен да го слагам с салати и други гарнитури!)
Simple Smile

# 43
  • Мнения: 5 001

и аз ще се включа с глупав въпрос - какво приготвяте с грах от консерва? (свекърва ми най-редовно ми донася и продължавам да се чудя какво да го правя, освен да го слагам с салати и други гарнитури!)
Simple Smile
Грах с картофи
Грах с пиле и картофи

Аз лично предпочитам граха от консерва,защото замразеният не ми харесва на вкус..... Grinning

Ако искаш още подробности - кажи...Веднага ще пиша...

# 44
  • Мнения: 274
Момичета, един може би глупав въпрос, но не съм особено добра кулинарка. Embarassed
Имам една замразена риба - бяло филе от хек или нещо подобно. Може ли да я направя във фолио, както цяла пъстърва например, във фурната...или филето само по себе си изисква да бъде пържено /на скара не ми се получава добре, може би просто и това не е начина на приготвяне/?

Предварително много ви благодаря за отговорите!

Можеш разбира се.....Първо размрази рибата....После посоли със сол и черен пипер.Сложи масълце едно парченце,може и парче лимон.Завиваш във фолиото и печеш във фурната....После гарнираш със салата по ваш избор или гарнитура,каквато харесвате.

Втори вариант;
Овалваш посолените рибни парчета в разбито яйце,после в галета и нареждаш в намазнена с олио тава(може да постелиш и хартия за печене в тавата и върху нея да подредиш рибата).Леко намазняваш и отгоре с олио панираните парчета....Печеш до златисто.Става си панирано рибно филе,но във фурна,а не пържено.
После пак с гарнитура по ваш избор.

Много ти благодаря!!! Hug  bouquet Ще пробвам и двата варианта, непременно...изглеждат несложни - точно като за мен! Party

Общи условия

Активация на акаунт