Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 283
Благодаря ти! И аз мислех другия уикенд да се посветя на нея. Значи ще потърся по-задълбочено пащърнак Simple Smile

# 16
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 617
Аз да споделя за туршия/салатата за карфиол за бърза консумация - стана много вкусна. Залях карфиол и моркови с гореща марината от вода, оцет, сол, захар и олио на вкус и оставих около 3 часа. След това изчезна ....  Joy
Сега съм заложила от сутринта, за да видя довечера дали ще има разлика.  Peace

Ние карфиола го ядем суров на салатка - посолен с пикантина и овкусен с оцен и зехтин. Може би му трябва около няколко минутки да престои всичко объркано за да се разтвори пикантината в дресинга и се получава нещо адски вкусно.

# 17
  • Мнения: 594
как изчезна бе, къде отиде  Shocked 
супер, щом за няколко часа е станала, представяй си като отлежи до довечера колко по-добре ще е.

Е как къде...Изядоха я малките хуни, след като се върнаха от градина.  hahaha Даже на баща си не оставиха Joy Вярно, че беше половин карфиол и 5 моркова, но и аз се изненадах какво и се случи  Shocked
Добре, че ме светна за тази бърза работа, че съвсем суровия карфиол не е на почит сред моите хора  Hug

# 18
  • София
  • Мнения: 8 131
За карфиола да кажа и аз. Ядем го почти като dannyny , по реди да го поръся с подправки го задушавам малко на пара. Съвсем леко да помекне. Едно време имаше една пикантина за салата. с нея ставаше супер, ама вече я нама.

# 19
  • Мнения: 8 532
За такива "твърди" салати - карфиол, моркови, зеле ......... предпочитам да направя отделно дресинга - сол/пикантина, лимон/оцет, зехтин/олио, чесън (по желание) - добре разбъркани в отделна купичка и след това залята салатата. "Гълта" една идея повече в овкусяването, отколкото ако директно заливам с различните съставки. Но някак ми е по-овкусено.

А снощи за моркови и целина направих дресинг от сварено червено цвекло, чесън, сол, зехтин и балсамико .... получи се интересна на цвят и вкусна салата.

# 20
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Аз да споделя за туршия/салатата за карфиол за бърза консумация - стана много вкусна. Залях карфиол и моркови с гореща марината от вода, оцет, сол, захар и олио на вкус и оставих около 3 часа. След това изчезна ....  Joy
Сега съм заложила от сутринта, за да видя довечера дали ще има разлика.  Peace
Някакви точни пропорции за маринатата има ли? Че да пробвам и аз да прилъжа "детето" (т.е. мъжа) да яде и нещо друго освен месо и картофи...

# 21
  • Мнения: 594
snow_angel, без пропорции го направих. Сипах си в тенджерка около два пръста вода. Оцета го сипвах от бутилката, сол 1-1,5 супени лъжици, захар...две-три чаени, олио не много. Бърках и опитвах..докато ми хареса на вкус  hahaha Важното е, че пречупи суровия вкус на карфиола и морковите, като в същото време си бяха останали хрупкави (това за тричасовата). Ще видим десетчасовата каква ще е. Simple Smile)))

# 22
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
snow_angel, без пропорции го направих. Сипах си в тенджерка около два пръста вода. Оцета го сипвах от бутилката, сол 1-1,5 супени лъжици, захар...две-три чаени, олио не много. Бърках и опитвах..докато ми хареса на вкус  hahaha Важното е, че пречупи суровия вкус на карфиола и морковите, като в същото време си бяха останали хрупкави (това за тричасовата). Ще видим десетчасовата каква ще е. Simple Smile)))
Благодаря много   bouquet Ще се пробва! Най-много пак сама да си я ям  Laughing Laughing Laughing

А като я залееш с маринатата салатката после разбъркваш ли я? Или я слагаш в купа с капак и раздрусваш?

# 23
  • Мнения: 594
Ами аз имам един голям буркан около 1,5л и в него слагам зеленчука, заливам с маринатата и го затварям. Зеленчуците са изцяло покрити с нея и затова не разбърквам.

# 24
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Мерси, Ирра  Hug

# 25
  • Мнения: 789
Момичета, вчера правих толумбички, снощи ги залях със сиропа, но все още не са попили напълно и отвътре са малко сухички. Колко време им трябва още? Нямам търпение и една солидна част си заминаха вече  Wink

# 26
  • София
  • Мнения: 8 131
Не мога да помогна за толумбичките, а имам въпрос.
Откъде да си взема форми за мъфини? Трябват ми спешно, след работа.

# 27
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Формички - от Кауфланд със сигурност. За толумбичките не мога да помогна.

# 28
  • София
  • Мнения: 8 131
Мерси. След работа ще мина.

# 29
  • Мнения: 9 144
форми за мъфини има вече в почти всички магазини за домашна потреба.

Tani4ka_04, зависи от дебелината им, но в последните години за завирам сиропа и ги пускам за по минута-две във врящия леко сироп. Така освен, че по-бързо се сиропират ,поемат и по-добре.
Отцеди сега сиропа и го кипни и премини през врящия сироп всички толумбички за по минута.
Ако ги загрееш така с тавата и сиропа не знам дали ще поемат, след като се затопли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт