Термоигла или сонда за месо

  • 41 101
  • 310
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 749
Джемма, Джемма страхотна си както винаги. Сума ти народ хукна за термоигли , а аз „щот съм много отворена „направо цяла подобна фурна си купих. Благодаря ти , че ще ме научиш и как да я ползвам.   bouquet  bouquet  bouquet

# 31
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Джемма, Джемма страхотна си както винаги. Сума ти народ хукна за термоигли , а аз „щот съм много отворена „направо цяла подобна фурна си купих. Благодаря ти , че ще ме научиш и как да я ползвам.   bouquet  bouquet  bouquet

 Laughing Няма лошо,какво по-хубаво от това да имаш нова фурна. Честита да ти е. Кой модел взе?

# 32
  • Мнения: 749
Благодаря , ама съпругът ми като ме види , че чета твои постове му се изправя косата  Joy Joy Joy
Иначе моделът е http://www.technopolis.bg/b2c/details/707072/P11110101~1/Furna-z … e-AEG-BP-7304021M

# 33
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Ауу, ще ме намрази човека без да ме познава. Laughing
Супер е фурната, и пиролиза има виждам. Но в описанието пише,че няма сонда за месо. newsm78

# 34
  • Мнения: 749
А има си, седи си в чекмеджето при тавите, даже и купихме и телескопични водачи, че си нямаше. Стига спамих.  Embarassed

# 35
  • Мнения: 2 126
Джемма,моля те за рецептата за кекса дето си показала на предната страница.Не се стърпях,извинете за спама Praynig
А иглата много ме впечатли,ще чета още че нещо не разбрах много как и защо,и ще си поръчам и аз една Mr. Green

# 36
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Ето рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226481.msg5765842#msg5765842

bobb, а ти би ли ми дала повече инфо за телескопичните водачи и аз не съм си купила все още. от къде ги взехте и на каква цена са?

# 37
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Получих иглата, на която наистина пише "15 минути автоматично изключване за пестене на енергия", но да не гадая сега, когато я изпробвам, ще разбера какво точно означава. Има бутончета за вкл./изкл., за задържане и избор на Целзий/Фаренхайт.

# 38
  • Мнения: 23 280
Телескопични водачи и аз исках,но ме отказаха от Сименс  с цента от 300лв.!!!

На моето упътване пише,че иглата не бива да допира коkалите на месото или съда за печене,да не се забожда в тлъстина.Поставя  се преди печенето,в най-дебелата част на парчето.
Пече се с нея до макс 250 градуса на фурната.Да се съблюдава разстоянието между реотаните на фурната и иглата,месото винаги се поставя в средата на скарата/ако се поставя направо върху нея/.
Да не се пече дълбоко замразено месо с термосондата.

Ориентировъчни температури за печене:
Говеждо месо
Ростбиф или говеждо месо алангле- 44/45 градуса във вътрешността
Ростбиф или говеждо месо медиум- 55/65
Ростбиф или говеждо месо добре изпечено-65/75
Свинсо месо
Свинско филе - 65/70 градуса
Свинско печено/например врат/-85/90
Телешко месо
Телешко печено-75/85
Телешки джолан-85/90
Агнешко месо
Агнешко бутче,медиум-60-70 градуса
Агнешко печено-80/90

Данните от таблицата са ориентировъчни.Те зависят от качеството и количеството на месото.

Това пише в моята книжка/модел фурна Сименс HB 78A1.70S/

# 39
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
да, и в моята пише, че не трябва да се забожда в тлъстини и да е поне половината забодена в месото.

# 40
  • София
  • Мнения: 11 745
Днес за първи път изпекох маков кейк с термо иглата. Това беше първа проба, но какво съм направила все още не зная.  Горещ е. Всичко по указанията на Джемма за печене. Ще ви докладвам!  Simple Smile

# 41
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Чакам с нетърпение. Hug А може ли рецептата, имам едно пакетче мак излишно.

# 42
  • София
  • Мнения: 2 521
Джемма, а  иглата още в самото начало ли я забучваш в нещото и ако то е кекс, той нали е течен, ......  newsm78
или да се постегне и тогава лиии? да не спадне пък като го отворя да го набуча?

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 16:50 от alpha_beta

# 43
  • София
  • Мнения: 11 745
Чакам с нетърпение. Hug А може ли рецептата, имам едно пакетче мак излишно.
С удоволствие ще пусна рецептата. Но ти трябва мак - 200 г.
Разрязах го, станал е чудесен Влажен и изпечен перфектно.
Скрит текст:
Кейк с маково семе
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 ч.ч. захар
200 г маково семе
1/2 ч.ч. прясно мляко
130 г масло
2 с.л. олио
кора на 1 лимон, ванилия, щ. сол
Брашното + бакпулвера + ванилията се пресяват.
Маслото се разтопява
Яйцата+ захарта се разбиват с миксер до побеляване. Внимателно се прибавя маковото семе + кора лимон + пресятото брашно + млякото + 2 с.л. олио+ щ. сол + разтопеното масло.  Разбърква се до хомогенна смес, но не с миксер, а с лъжица.
Пече се в намаслена хартия на 170 градуса за около 40-45 мин.
 Ръси се пудра захар.
.................
Изпеках го в малка форма за кейк ,  с дължина около 30 см на 12 см ширина. Това е.

# 44
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Кекс само веднъж пробвах, забучих я като се понадигна, но следващият път ще пробвам още в началото, не е съвсем течен,то си е гъсто тестото и като я подпра на формичката мисля ще стане. Ще опитам. Не спада, важното да не отваряш в началото още, докато се надига.Иначе хляб  и козунак забождам в началото още.

marche14, благоадря за рецептата.Точно пакет от 200 грама имам. А това е хубавото- хем изпечен,хем влажен става. Моите не обичат сух кекс,затова и колежкаат се оплака явено,че не станал нейният катомоя. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт