Термоигла или сонда за месо

  • 41 102
  • 310
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 11 745
Джемма, още в началото я сложих иглата. Тестото е кейково, затова я подпрях на стените на формата. Ти да видиш.....стАна. Ти си днес причината да се хвана и да бъркам кейк, заради иглата, мир не ми даваше.   bouquet

# 46
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Браво, и аз такава идея имах да я подпра на формата, няма начин да не стане. След като е известна вътрешната точна температура, всичко си идва на мястото. Hug

# 47
  • Карлово
  • Мнения: 4 693
Джемма, Джемма страхотна си както винаги. Сума ти народ хукна за термоигли .
И аз, и аз. В този подфорум не съм влизала от миналата година. Днес надничам и хоп "термоигла", не бях и чувала за такова нещо.
Благодаря.  bouquet

# 48
  • Мнения: 2 126
Получих иглата, на която наистина пише "15 минути автоматично изключване за пестене на енергия", но да не гадая сега, когато я изпробвам, ще разбера какво точно означава. Има бутончета за вкл./изкл., за задържане и избор на Целзий/Фаренхайт.

arina,ще чакам да споделиш опит с твоята и ще си поръчам и аз от там където си посочила.
Все по интересно започва да ми става,чета с интерес каквото пишете Laughing

# 49
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Ще споделя, разбира се, сега набирам виртуално опит   chef

# 50
  • Мнения: 23 280
Днес направих Козуначените кифли на Джема.Фурната беше на 50гр. затоплена за втасването,боднах иглата в една кифла,настроих на 170 на долно  печене с вентилатор.След 20мин кифлите бяха готови.По едно време намалих на 150гр.,когато се позачервиха,а вътрешната Т беше близка до желаните градуси.
Джема,само не се справих с формата на кифлите,сподели как ги завърташ такива красиви.Може и на лични. Praynig

# 51
  • София
  • Мнения: 11 745
Не, моля не на ЛС. Правя и кифлички, но не ми стават красиви. Искам да разбера и аз. Моля ви.  Правя ги, като си откъсвам топче, разплесквам леко, слагам плънка и завивам. Но, не ми стават като по картинките. newsm78

# 52
# 53
  • София
  • Мнения: 11 745
Ясно, благодаря много.   bouquet Трябваше да го видя.

# 54
  • Мнения: 1 210
Някой може ли да каже пиле за колко време се изпича?   Rolling Eyes Настроих както е посочено за вътрешната температура 90*, но за има няма половин час ми отчете, че е достигната....нереално ми се струва за толкова време да е изпечено и продължих да си го пека, макар и да не отворих да проверя в действителност, понеже и повърхността на пилето изглеждаше недоизпечена.... newsm78

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 20:33 от huliganka

# 55
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
С термоиглата време не ти трябва, не го отчиташ, само следиш температурата.

# 56
  • Мнения: 749
Джемма водачите са от сервиза на АЕГ мисля, че бяха около 130 лв. ако не бъркам.

# 57
  • Мнения: 18 037
Ох голямо търсене падна на тая сонда  Embarassed
Намерих я, забучих я в тутманика, който пека и.....пълен провал.
Започна да ми свири, а той си е още на тесто  Confused, Джемма, помощ, къде греша  newsm78


Довечера ще я пробвам и с цяло парче месо, наистина ли става без фолио? Да не стане някоя подметка, каква и тайната и при месото?

Може ли линк за тия водачи за АЕГ? Аз пък искам и още една решетка, дали мога да си поръчам някъде? Много глупаво да можеш да печеш 2 тави, а да няма 2 решетки. Много рядко използвам тавите на фурната, много са ми големи и трудни за миене. Как сте решили и тоя проблем?

# 58
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
huliganka, получило се е така,защото иглата е попаднала в коремната кухина навярно.Иглата изцяло трябва да е забучена в продукт, да няма празнини, кухини и мазнини. преценяваш примерно в бутчетата някъде.Аз    пиле не съм пробвала още в интерес на истината.
А месото не става подметка, при мен беше супер сочно и крехко, това от посочената по-нагоре снимка.
За тутманика също, иглата трябва да е забучена на 2/3 поне, да не попада между много сирене примерно. Сигурна ли си, че си настроила правилно температурата? По скоро тамможе да грешиш, отколкото в забучването, знам ли.

Допълнителна решетка си купих от Ибей за 20 лв. Не е АЕГ, универсална е и се регулира според големината на фурната, много съм доволна.

http://www.ebay.co.uk/itm/170377161516?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

# 59
  • Мнения: 23 280
Аз си ползвам тавите ,като пека на нива.Реално ако сложиш вътре друг съд тавата не се цапа.Слагам им фолио или хартия за печене,ако пека директно в тях,за да спестя залепнала храна.И аз мразя да ги мия и при първа възможност ще си купя водачи,с които мога да ги слагам във фурната при пиролитичното почистване.

Raja_nikol,да не се е опирала иглата с съда за печене или дъното му,където Т е по-висока?

Общи условия

Активация на акаунт