Здравословното хранене – доколко успявате?

  • 22 878
  • 217
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 217
А някой да има мнение за сока Грено? Купихме ябълката в къщи, наистина го докарва на вкус и потъмнява в чашата като отхапана ябълка. На истина ли може да е само плод без боклуци?
Чудесен е сока отдавна го купуваме вкъщи. Сестра ми работи в завода и ми гарантира че Грено го правят без всякакви консерванти и добавки. Ние основно купуваме вишна пробвай го ако ти харесва плода.

# 166
  • Мнения: 54 803
Колко му е трайността на този сок?
Ако е повече от месец, няма начин да е без консерванти.
Само с пастьоризация не се постига дълъг срок.

# 167
  • Мнения: X
Прочетох това от сайта им
Скрит текст:
Цитат

През Септември 2014 г. Филикон-97 АД лончва на пазара прясно изцедени сокове в двулитрови опаковки под марката GRENO. Новата фирмена политика е ориентирана към потребителите, които водят здравословен начин на живот, но нямат време сами да приготвят фрешове в натовареното си ежедневие. Самата марка GRENO e измислена в проведено проучване сред потребителите, които свързват соковете с природа, зеленина, натурален вкус.

Първоначално компанията предлaга на пазара 100% прясно изцеден сок от ябълка, както и два микса - прясно изцеден сок от ябълка с праскова и кайсия и прясно изцеден сок от ябълка с банан и лимон.

Соковете GRENO се извличат от ябълките чрез студено пресоване без температурна обработка, което води до оптимално запазване на всички полезни съставки на плодовете. Методът на обработка в затворена система предотвратява окислението на готовия продукт и позволява да се получи сок с фино тяло, много добра мекота и пълнота на вкуса.

За приготвянето на соковете GRENO не се използват концентрати, а се подбират само ябълки с най-високо качество. Към соковете не се добавят оцветители, консерванти и аромати, не се подслаждат със захар и подсладители и не се разреждат с вода. Потребителите могат да се насладят на истинския натурален вкус и аромат на плодовете и да получат необходимата доза витамини и минерали за силен старт на деня.
Правила съм сок от ябълки и като знам от колко ябълки става литър сок, "наслагвайки" върху сока и останалите разходи на производителя, то 1 литър сок би трябвало да струва да речем, около 5-6 лв минимум.Ако е така (защото нямам идея колко струва, не пия друго освен вода ), то може да се допусне, че е истински.Макар че идея нямам как се постига дълга трайност без консерванти.

# 168
  • Мнения: 54 803
Не може да се постигне.
Също и за количествата си права. Peace
Затова аз такива сокове не купувам, чиста химия са.

# 169
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 804
Някой да има хубава рецепта за фалафели (но печени, не пържени)?
Аз правя едно руло фалафел на фурна без яйце. Замествам с ленено брашно.
За соковете сте напълно прави. Аз често правя у дома и не ми издържат дори 20 минути. Не купувам готови.

# 170
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Аз също отдавна не купувам сокове и никакви безалкохолни. Научила съм децата да пият вода. Обяснила съм им защо е вреден сокът. Ако са жадни пият вода, ако им се яде плод - ядат цял плод. Дори да е най-пресния сок, домашно приготвен, пак не го намирам за особено полезен - вземаш всичката захар на плода (която не е най-полезното) и хвърляш фибрите (които са полезното). Освен това фактът, че плодовия сок е много силен дразнител за стомаха (майките, които са давали по старите препоръки сок на малки бебета знаят какви колики предизвиква, а на мен и до сега сок на гладно ми дразни стомаха) показва, че тази храна не е ок за организма. Целият плод е много по-балансиран и винаги е за предпочитане според мен.

Данилу, дай рецепта за това руло. Звучи интересно.  Praynig

# 171
  • Мнения: 54 803
У нас е същото.
Ядат се цели плодове и се пие само вода.

# 172
  • Мнения: 72
Здравейте момичета,

моята представа за здравословно хранене е разнообразно и балансирано меню, което не изключва никоя от основните хранителни съставки (мазнини, въглехидрати, протеини, витамини). С други думи, от всичко, но умерено. Прекалените ограничения също вредят. За мен е важно всеки ден да има домашно сготвено с много зеленчуци, по-малко месо и от време на време и сладко. И двамата с таткото си обичаме кулинарните експерименти и все гледаме да опитаме нещо ново и екзотично.

savina_33, според мен си на път да развиеш орторексия. Нали все пак трябва храната трябва да ни носи и наслада. Не го казвам с лоша умисъл, просто в старанието си да направиш добро на семейството си отишла малко по-далеч.

Поздрави

# 173
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Лично аз намирам наслада в целия плод. Децата ми също. И далеч не ядем само марули и ябълки. И сладкиши даже правя. По отношение на семейството - не ги ограничавам кой знае колко, просто гледам да се хранят пълноценно и качествено. По отнощение на себе си.... там наистина нещата са доста по-строги. И на мен ми е минавало през ума, че малко се вманиачавам понякога... Ама нали уж е за здраве, за сега не виждам лошо.

# 174
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 804
Савина, не съм си у дома и не я помня точно цялата рецепта, но сместа е като за фалафели, само дето се слага цяла в продълговата формичка(аз имам такава от силикон) и се пече. Ако не се лъжа, че не съм правила от миналата пролет, имаше и смляно слънчогледово семе,предварително накиснато. Но аз тогава нямах и не сложих. Става лесно и бързо. Нямам много време да майстора кюфтенца и като ми се доядат фалафели правя това. Иначе, ще си взема рецептата с мен и утре ще пояснявам.
И за мен водата е най-важният утолител на жажда. Но сокове си правя, защото понякога имам толкова много плодове, че не успявам да ги изям. А със сокчетата съблазнявам злояд мъж.(по-злояд и от малко дете е понякога, когато трябва да яде нещо полезно. Виж със сладките няма нужда да го мамя, за да си вземе. Там тактиката е друга Mr. Green #2gunfire)

# 175
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
И моят е такъв за съжаление. От ябълките бяга като дявол от тамян. Само банани и диня яде и то рядко. Добре че не знае колко плодове е изял настъргани и пасирани в разни десерти без да разбере.  Joy Добре поне че децата хапват плодове с удоволствие.

# 176
  • Мнения: 257
Не може да се постигне.
Също и за количествата си права. Peace
Затова аз такива сокове не купувам, чиста химия са.
На мен ми хареса, всеки има право на мнение. Смятам да поразпитам.

# 177
  • Мнения: 716
Хапвате ли фъстъци? Не от пакет, а насипни, прясно изпечени.
Да бяха по-диетични - биха били екстра добавка към топли салати... Все пак са бобова култура.

# 178
  • Мнения: 8 163
Хапвате ли фъстъци? Не от пакет, а насипни, прясно изпечени.
Да бяха по-диетични - биха били екстра добавка към топли салати... Все пак са бобова култура.
Внимавайте с фъстъците. Не яжте тези, които са спаружени и белезникави. Възможно е да имат афлатоксин - един от най-силните канцерогени.

Ако консумирате фъстъчено масло, купувайте само такова от реномирани фирми. Много е лесно и евтино да се смелят най-нискокачествените фъстъци, а те са и с най-висока вероятност от наличие на афлатоксин.

Имайте предвид, че действието на афлатоксина се подсилва от казеина - един от млечните протеини.

# 179
  • Мнения: 219
Колко му е трайността на този сок?
Ако е повече от месец, няма начин да е без консерванти.
Само с пастьоризация не се постига дълъг срок.
Защо смяташ, че не може? На майка ми комптите без захар траят година без проблем специално за децата ми ги прави. И сока е хубав. Лесно е да плюем нещо самп заради незнанието си.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт